Annonse

Oslo tørrlagt i 4 måneder, mange på randen av konkurs

Skjenkestopp og forbudet mot alle arrangementer utenfor hjemmet, videreføres i ytterligere to uker. Byrådet vil ta en ny vurdering av disse tiltakene om to uker.

​​– Nå som det har vært lavere smitte i Oslo over tid og vaksineringen er i full gang, forventer vi at byrådet opphever skjenkeforbudet, eller i hvert fall tillater redusert skjenketid 3. mars. Oslo har vært uten skjenking i fire måneder, og det rammer serveringsbransjen hardt og brutalt. Hundrevis av særlig små serveringssteder er på randen av konkurs. Alkoholsalget utgjør en betydelig del av restaurantenes inntjening. Nå haster det å få opphevet skjenkestoppen skal vi klare å redde serveringsbransjen i Oslo, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

65 prosent av serveringsbedriftene i Oslo vurderer det som reel risiko for at de kommer til å gå konkurs som følge av coronakrisen. 6 av 10 mangler penger til å betale regninger som forfaller om kort tid. Over halvparten har gjennomført oppsigelser, mens 6 av 10 har planer for oppsigelser. Det viser NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse gjennomført blant 600 reiselivsbedrifter fra 2. – 8. februar.

 

Annonse
Annonse
Annonse