Annonse
Carsten Boldt i Just Eat råder restaurantene til å gjøre seg klare til Fotball-EM.  

- Restaurantene må gjøre seg kampklare

Fotball-EM starter med åpningskamp mellom Italia og Tyrkia fredag 11. juni klokken 21. Turneringen varer i én måned, frem til finalen 11. juli.

– Vi ser vanligvis en økning i takeaway til større fotballkamper. Med de coronabegrensningene vi har nå, forventer vi markert større pågang enn vanlig gjennom hele perioden. Flere enn vanlig vil måtte se kampen hjemme, sier Carsten Boldt, adm. dir. i Just Eat.

Takeaway-sjefen forteller at flere restauranter er i gang med å forberede seg med egne menyer, og at de trapper opp innsatsen til Fotball-EM.

– Tidligere mesterskap har vist oss at mange skaper stemning med mat til fotballkampen. Enkelte land har sterkere mattradisjoner enn andre. For eksempel vil det ikke forundre meg om vi selger mer pizza og kebab under kampen mellom Tyrkia og Italia. Andre kamper vil ikke ha samme type utslag på hva som bestilles, sier Boldt.

– Det har naturligvis også å gjøre med hvor mange restauranter som tilbyr mat fra disse landene, og hvor godt etablert «kjøkkenet» er i Norge, føyer han til.

Ruster seg til EM

En av restauranteierne som forbereder seg til Fotball-EM er Rizwan Ahmed, med restaurantene Il Parmigiano på Bjølsen og Mangiano på Grünerløkka.

– Vi satser på EM, med initiativ både mot lokale fotball-lag og med kampanjer til lokalbefolkningen, sier Ahmed.

Boldt tror det er lurt å gjøre som Rizwan Ahmed, og råder restauranter til også å ruste opp kapasiteten.

– Det er synd å avslå takeaway-bestillinger fordi man ikke har god nok kapasitet på kjøkkenet. Det er lurt å ha tilpasset en enkel EM-meny ved stor pågang, og fjerne retter fra menyen som tar lenger tid å tilberede. Slik betjener du så mange av kundene dine som mulig på så kort tid som mulig, sier Boldt.

Just Eat nærmer seg 1000 restaurantpartnere i Norge. Oversikten inkluderer kjente aktører som Olivia, Burger King og Los Tacos, men også en lang rekke kjente og kjære, lokale restauranter over hele landet. 

 

Annonse
Annonse
Annonse