Annonse
Foto: Foodora

Studenter bestiller takeaway flere ganger i uken

– Jeg tror det hadde vært umulig for meg å ikke bestille noe mat i løpet av ei uke, for jeg har blitt så innmari vant til det, sier Eli Skotte Hansen, til NRK Sørlandet.

Hun og venninnen Ingvild Gulla forteller at de bestiller takeaway rundt tre ganger i uka. Noen ganger kan det bli fem.

Jan Arne Engesveen bestiller også mat flere ganger i uka. Han sier bestillingene ofte skjer spontant, og at han gjerne betaler litt ekstra for å få maten helt til døra.

Studentene NRK har snakket med, bruker ofte matleveringstjenesten Foodora, som leverer mat fra ulike restauranter.

– For mange unge voksne er ikke takeaway en luksus man unner seg innimellom. Det er en helt naturlig del av hverdagen, sier fungerende daglig leder i Foodora Norway, Carl Randers.

Han har ikke nøyaktige tall på hvor mye studenter bestiller, men bekrefter at tjenesten er populær for denne gruppen. Ifølge ham har antall bestillinger økt under pandemien.

Å bestille mat er enklere enn noengang og utvalget blir stadig større.

Ifølge Foodorarapporten for 2020 er burgere, pizza og sushi mest populært. Så kommer indisk og asiatisk mat. Av drikke er det brus og milkshake det går mest av.

Oslo topper listen over byer som bestiller mest mat i forhold til innbyggertallet.

På de neste plassene kommer Kristiansand, Tromsø, Trondheim, Stavanger og Bergen. Lørdager og søndager er de mest populære dagene for å bestille mat fra Foodora.

Annonse
Annonse
Annonse