Restaurant

Demonstrasjon på Eidsvolds plass for bedre kompensasjonsordning til restaurant, bar, hotell og uteliv. Bent Stiansen og Andres Gøbel

Utelivsaktører trekker tilbake permitteringsvarsler

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det klart at SV og regjeringen har kommet til enighet om å heve makstaket i lønnsstøtteordningen til 40.000 kroner i måneden per ansatt.

Noho eier flere utelivssteder, deriblant Kulturhuset, Youngs og Oslo Camping

– De menneskelige faktorene veide tyngre enn de økonomiske. Vi har vektlagt at de ansatte skal få feire jul og kjenne sikkerheten om at de har en jobb å komme tilbake til når ferien er over, sier Noho-sjef Karl-Henning Svendsen til E24.

Alle 650 ansatte fikk permitteringsvarsel i forrige uke, men de trekkes nå tilbake.

Svendsen er ikke imponert over det regjeringen har lagt frem. – Det som regjeringen har lagt frem har vært skikkelig dårlig. Dette prinsippet som LO har fått gjennom med at man ikke kan få lønnsstøtte hvis man permitterer én eneste ansatt, det gjør at støtten ikke treffer oss, sier han.

Han beregner at utelivsselskapene i konsernet får støtte til mellom 35 til 40 prosent av løpende lønnskostnader fremover.

For å holde de ansatte i jobb, inngikk selskapet via sine finske eiere en lånefinansiering i forrige uke.

På spørsmål fra E24 om hvor mye de taper på å holde de ansatte i jobb når det er skjenkestopp svarer Svendsen at det er snakk om flere titalls millioner kroner.

Fursetgruppen tar tilbake 350 ansatte

– Vi tar tilbake alle ansatte. Det vil si rundt 350 ansatte som har fått permitteringsvarsel. Vi gjorde dette for 15 minutter siden, sier Gøran Sæther administrerende direktør i Fursetgruppen.

Fursetgruppen eier blant annet Grand Cafe og Lofoten Fiskerestaurant i Oslo.

Også Sæther kritiserer regjeringen for at den ikke bidrar mer.

– Det er hyggelig for oss å sikre de ansatte jobb og fremtid, samt at vi unngår kompetanseflukt. Men det burde være en selvfølge at staten bidrar mer når de stopper skjenkingen. Det er fortsatt bedriftene som tar den største delen av regningen, og dette er tredje gang vi bedrifter må dekke dette, sier han.

Ansatte i andre utelivskonsern er imidlertid ikke så heldig. Rekom er blant de største utelivskonsernene i Norden og driver utesteder som Heidi’s Bier Bar, Lawo, Stortorvets Gjestegiveri og Beverly.

Forrige uke sendte de ut omtrent 600 permitteringsvarsler. Rekom Norge sjef Frederik Mygind sier de dessverre ikke kan trekke tilbake varslene.

– Vi har regnet på alle mulige scenarioer, men vi er litt annerledes enn mange andre da vi kun driver med uteliv. Vi har derfor kommet frem til at vi ikke trekker tilbake permitteringsvarslene, selv om vi skulle ønske vi kunne gjøre det.

Powered by Labrador CMS