Årets største matfest kobler bonden og kokken sammen

Publisert: 23. august 2022 kl 10.44
Oppdatert: 23. august 2022 kl 11.31

Mange av Oslos mest spennende restauranter og spiserier presenterer helt unike retter og matløyper laget spesielt for Mat*Larm.

Det blir dessuten en grisegod matkinoopplevelse på St. Hanshaugen, mat- og drikkekurs, og en haug med andre smakfulle pop-ups og matfestiviteter.

Mat*Larms kjernefilosofi er å knytte bonde og kokk sammen. Den norske bonden og landbruket får skinne i like stor grad som restaurantene, når utsøkte råvarer presenteres i ulike matløyper med hvert sitt tema. Sopp, rotgrønnsaker, epler og restemat, er blant noen av de skreddersydde matløypene du kan dra på i Oslo by under Mat*Larm.

- Vi gleder oss til å se Mat*Larm skape liv og røre i bybildet! Og smake på all den gode, norske lokalmaten på serveringssteder over hele Oslo, forteller Mariel Bull og Julie Øyan, Mat*Larms festivalmekkere.

Mat*Larm gjør stas på lærlingene

I år retter matfestivalen også et fokus mot den enorme rekrutteringsutfordringen restaurantbransjen står overfor. Som et ledd i dette har Mat*Larm, sammen med Lærlingekompaniet, invitert politikere, beslutningstagere og bransje til en 3-retters lunsj med norske råvarer, laget av flinke lærlinger.

- Vi er opptatt av å løfte frem alle de flinke lærlingene som står på for fagbrevet sitt, forteller arrangørene.

Annonse

En kulinarisk og grotesk kinoopplevelse

24. september arrangeres det matkino ute på St.Hanshaugen park i Oslo.

Det er den surrealistiske og bekmørke komedien Delikatessen (1991) som skal fryde og forferde på kinolerretet. Delikatessen tar for seg et postapokalyptisk Frankrike der kjøtt er en ekstrem mangelvare og korn er den gjeldende valutakursen. I en bygård tar en slakter i bruk groteske metoder for å selge billig kjøtt til leietakerne sine.

Før visningen serverer Anne på Landet lapskaus med økologisk gris fra Svartskog. Rett før kinovisningen skal det også nedskjæres gris av slakter. Dette blir etterfulgt av et panel hvor det diskuteres rundt kjøttpolitikk, dyrevelferd og bærekraftig kjøttproduksjon.

Mat*Larm retter fokuset mot bonden, kokken og historien bak maten. Mat*Larm er HANEN sin mat- og drikkefestival i Oslo, og arrangeres for tredje gang 23. - 24. september 2022.

Ledige stillinger – reiseliv