Restaurant

Classic Norway og Nøgne Ø brygger unikt øl for hotellkjeden

Sammen med kjøkkensjefene ved Nyvågar Rorbuhotell, Strand Hotel Fevik og hovmester ved Molde Fjordhotell, har Nøgne Ø brygget et helt unikt øl for Classic Norway Hotels-kjeden.

Publisert Sist oppdatert

­Kreativiteten blomstrer når man setter bryggere og bransjefolk i samme rom, og en morsom innovasjonsprosess har resultert i et helt unikt sluttprodukt. I ølstilen «Gruit» er humle erstattet av urter, men historisk sett var alle øl «gruit», før humle i sin tid erstattet urtene i moderne brygging. I oppskriften har de brukt både urter og humle. Fra Molde hadde Even Eide tatt med seg roseblader og røsslyng. André Gåsemyr bidro med tørket tare fra Lofoten og Sondre Carlsen kom med 5 kg einerkvister fra Fevik.

Ølet ble brygget på Nøgne Ø 14. oktober og alle de involverte var med på bryggingen. Det var en herlig aroma som steg opp fra bryggekjelene da de forskjellige ingrediensene ble tilsatt.

– Vårt samarbeid med Hansa Borg har vært givende, så da vi fikk muligheten til å lage vårt eget øl for kjeden sammen med Nøgne Ø, samlet vi noen av våre hovmestere og kjøkkensjefer som er ekstra entusiastisk med tanke på råvarer, sier Elisabeth Husøy, driftsdirektør ved Classic Norway Hotels. – Nå gleder vi oss til prøvesmaking og servere Havbris til hotellenes gjester.

Powered by Labrador CMS