Restaurant

En stengt bar i Oslo, før skjenkestoppen ble opphevet

Forsiktig optimisme i utelivsbransjen

Publisert Sist oppdatert

Fredag kunne endelig folk samles for å ta en øl eller et glass vin til maten på restaurant etter at den nasjonale skjenkestoppen opphørte på fredag. Restauranter og barer kan nå severe alkohol til klokken 2300. 1 meters avstand må imidlertid fortsatt opprettholdes.

– Det var veldig hyggelig stemning blant gjestene, og mange kommenterte til våre ansatte at det var deilig å kunne dra ut og ta et glass vin til maten. Dette er en god start, sier administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen til Dagens Næringsliv.

Fursetgruppen har nærmere 30 restauranter, kantiner og selskapslokaler i Oslo, blant dem er Festningen, Sjømagasinet og Lofoten Fiskerestaurant. Allerede i starten av forrige uke varslet de åpning av restaurantene igjen, og håpet at restriksjonene vil bli fjernet fredag 14 januar. Dermed var de godt forbredt til å åpne da det ble avklart at skjenkestoppen oppheves.

De har tilsammen 600 på lønningslisten, 300 av disse er fast ansatte. Etter skjenkestoppen i desember har de ansatte fortsatt vært i jobb, grunnet lønnsstøtten.

Nohopartner Morten Usterud sier til DN at det nå er cirka 25 prosent færre ansatte i utelivsbransjen i Oslo nå, sammenlignet med februar i 2020.

Vi tok den investeringen med å ha folk på lønnsstøtte, selv om det var dyrere for oss. Det får vi igjen for nå, ingen har kastet inn håndkleet. Nå fungerer faktisk lønnsstøtten, og selv om omsetningen blir lavere på grunn av antallsbegrensningen, blør vi ikke masse penger, sier Sæther

Omsetningen på lørdag, dagen etter opphevningen av skjenkestoppen blir tilnærmet normal for en januarlørdag.

Daglig leder i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen sier det var bra besøk på deres utesteder fredag. De driver 18 utesteder i Oslo, deriblant Kulturhuset, Youngs, og Oslo Camping.

Det var en bra start. Jeg vil si vi hittil er 50–60 prosent booket i snitt på alle våre steder i på lørdag. På fredag var omsetningen 40 prosent av en normal fredag i omsetning, som er som ventet ettersom vi må stenge tidligere, sier Svendsen. Det viktigste for dem er å ivareta ansatte og får kommet i gang igjen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS