Avd dir. Nina Melsom i NHO fotografert i NHO bygget på Majorstua

Terje Bendiksby / NTB

Full forrvirring om hvordan de nye avstandsbestemmelsene slår ut for bedriftene

Publisert: 2. februar 2022 kl 08.41
Oppdatert: 2. februar 2022 kl 10.17

NHO melder at flere av deres medlemmer har meldt at det er knyttet stor usikkerhet til den nye antalls- og avstandsbestemmelsene.

– Dette er selvfølgelig beklagelig og vi forventer at Regjeringen raskt oppklarer hva det er som gjelder, det er vi alle tjent med, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO til E24.

Helse og omsorgsdepartementet har ikke svar på henvendelsen om hvorvidt enmetersregelen gjelder for møter og konferanser, men viser til reglene for arrangementer og sammenkomster. Der er det ikke lenger er antallsbegrensninger på private sammenkomster, men på offtenlige arrangementer er det 1 meters krav, med mindre det er faste, tilviste plasser.

Hotelldirektør i Nordic Choice hotellet The Hub, Andre Schreiner, synes det er forvirrende. Hotellet som har en stor møte og konferanseavdeling, og nå er det uklart hvilke regler som gjelder for dem.

– Det å gjøre det vanskelig å opprettholde arbeidsplasser og gjøre det mulig for folk å komme tilbake fra permitteringer er veldig rart i situasjonen vi er i nå, sier Schreiner til E24.

Mer enn halvparten av omsetningen til The Hub er knyttet til konferanser og arrangementer.

– Det er veldig spesielt at kinoer og kulturliv kan bruke alle sine seter, mens konferansevirksomhet fortsatt kan være underlagt begrensninger, avslutter Schreiner.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – reiseliv