Restaurant

Dekket bord i en restaurant i Bjørvika i Oslo. På grunn av restriksjoner for å hindre spredning av koronavirus er det innført skjenkestopp og flere restauranter har valgt å stenge.

Hard kamp om ansatte i utelivsbransjen

Publisert Sist oppdatert

Etter to år med pandemi opplever utelivsbransjen hard kamp om ansatte. Ikke alle utesteder vil klare å holde åpent som normalt når kranene åpnes igjen.

Det har kommet signaler fra regjeringen som tyder på at den nasjonale skjenkestoppen kan bli avviklet denne uken.

Men mangel på ansatte etter to år med pandemi fører til at det ikke er sikkert alle utestedene klarer å holde dørene åpne som «normalt», melder E24.

– Det har vært en flukt fra bransjen, så nå blir det en del kamp om de ansatte som er igjen, sier Bo Vivike, daglig leder i REN-gruppen – som står bak ti serveringssteder i Oslo.

I tillegg er usikkert hvor mange av de deltidsansatte som fortsatt er tilgjengelige.

Politisk rådgiver i NHO Reiseliv, Henrik Hamborg, sier at man har sett konsekvensene av mangelen på ansatte siden gjenåpningen i fjor sommer.

Powered by Labrador CMS