Restaurant

Klage på aldersrelaterte inngangspenger på Aker Brygge-utested

Louise by Night på Aker Brygge har begynt å ta betalt for inngang for dem mellom 20 og 25 år på lørdager. Gjester over 25 år kommer fortsatt gratis inn.

Publisert Sist oppdatert

– Det stemmer at vi nå tar 200 kroner i cover. Dette er noe vi har begynt med nå etter sommeren, sier sjef Markus Gjelseth i Mat og Drikke-gruppen, som eier Louise, til Nettavisen.

En 24 år gammel kvinne stod lørdag i kø for å komme inn på Louise med sine venninner. De fikk komme inn, mens hun som er født senere på året enn resten av følget, måtte bli igjen i køen. I tillegg måtte hun betale for inngang, da de som hadde fylt 25 fikk gå inn.

– Jeg føler meg urettferdig behandlet. Jeg kan forstå at man vil ha et visst klientell, men når jeg er i samme aldersgruppe og i samme kull som de jeg stod ute med, og jeg må betale og ikke dem, så blir det veldig urettferdig.

Seniorrådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet, Lars Heltne, sier til Nettavisen at det kan være ulovlig forskjellsbehandling å ta inngangspenger fra én aldersgruppe og ikke andre.

– Det er opp til utestedet å redegjøre for hvorfor dette er et saklig og nødvendig tiltak, og hvorfor det er akkurat denne aldersgruppen som skal dekke utestedets økende utgifter, sier han, og fortsetter:

– Slik denne saken er fremstilt, mener vi det er urimelig at det kun er én aldersgruppe som blir bedt om å betale.

Utestedet har tidligere hatt aldersgrense på 25 år, men det har de sluttet med etter at det kom frem at det ikke er lov å ha avvikende aldersgrenser fra reglene om alkoholservering.

– Etter det har vi opplevd mer skade på våre eiendeler, og et økt behov for flere vakter, begrunner Gjelseth avgjørelsen med.

Heltne forklarer at Likestillings- og diskrimineringsombudet fra andre sammenhenger vet at utesteder ønsker å begrense mengden mennesker på ett utested.

– Vår oppfordring er at man finner løsninger som ikke gjør forskjell på alder, sier seniorrådgiveren.

Han påpeker at det er Diskrimineringsnemnda som avgjør saker om diskriminering.

– Vår erfaring er at saker om aldersdiskriminering i utelivet blir håndhevet strengt i nemnda, sier han.

Powered by Labrador CMS