Kjededirektør Rune Sandvik er glad for at det blir lettere for flere av gjestene å lese menyen på Peppes Pizza.

Nå kan svaksynte selv lese menyen på Peppes

Publisert: 30. juni 2022 kl 09.59
Oppdatert: 30. juni 2022 kl 09.59

Da Peppes lagde ny meny i år, var det med Blindeforbundets Ungdom på laget. Med punktskrift på menyen kan den endelig leses av alle, også blinde og svaksynte.

- Dette gjør at vi kan nå tilby våre gjester på 63 serveringssteder en meny som kan leses av alle. Dette var det enkelt for Peppes å si ja til, og en klar vinn-vinn-situasjon. Vi øker gjesteopplevelsen for alle, og de svaksynte blant oss får en enklere hverdag, forteller Rune Sandvik, kjededirektør for Peppes Pizza.

Det var Blindeforbundets Ungdom som kontaktet Peppes for å høre om de kunne legge punktskrift på menyen, og med støtte fra Kulturdepartementet har det blitt en realitet. For Blindeforbundets Ungdom er dette et viktig steg i riktig retning for å kunne leve så selvstendig som mulig. 

- Det er deilig å kunne dra på restaurant uten å måtte få hjelp av andre for å lese menyer, sier Silje Solvang, styreleder i Norges Blindeforbund Ungdom. 

Blindeforbundets Ungdom jobber for full samfunnsmessig likestilling og sosial inkludering av unge synshemmede. For å få det til er tiltak som dette viktig, forteller Solvang. Det gjør terskelen for å komme seg ut å leve et normalt liv lavere. 

Flere serveringssteder kan følge etter

Peppes Pizza er en del av Dely, som også driver kjedene TGI Fridays, Starbucks, La Baguette, Kjøkken og Kafe, Eataly, med flere i Norge. Nå vil Dely se på mulighetene for at flere av serveringsstedene kan få punktskrift på menyen. 

Saken fortsetter under annonsen

Vi er i kontakt med Blindeforbundets Ungdom for å se på muligheter om vi kan få til dette på blant annet TGI Fridays også, forteller Sandvik. Dette er et relativt enkelt tiltak som gjør at flere kan komme seg ut å kose seg på restaurant uten å be om hjelp.

Ledige stillinger – reiseliv