Restaurant

Nye kompetansehevingskurs for Oslos utelivsansatte

Etter at pandemien satte en stopper for Salutt-kurset til Oslo kommune, er det igjen duket for kompetanseheving for byens utelivsansatte. Alle som jobber med servering av alkohol etter klokken 01.00 om natten, skal ha kurset.

Publisert Sist oppdatert

Salutt står for «sammen lager vi utelivet tryggere». Det handler om hvordan alkoholregelverket fungerer i praksis, og håndtering av vanskelige situasjoner der rus er involvert. Etter at kurset ble obligatorisk i 2018, hadde Næringsetaten i Oslo kommune ca. 1800 utelivsansatte på kurs mellom 2018 og frem til koronapandemiens start i mars 2020.

- Store deler av bransjen måtte holde stengt lenge under pandemien. Erfarne folk har søkt seg vekk fra utelivsjobbene, og det er grunn til å tro at det er et oppdemmet behov for kompetanseheving av de som nå har begynt i disse jobbene. Derfor er vi glade for å kunne starte opp igjen med Salutt-kurs digitalt. Det gjør det lettere å tilby flere ansatte kurs samtidig, sier direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.

Flere fordeler med digitalt kurs

Mange vil nok sette pris på fleksibiliteten i at kursdeltagerne ikke trenger å møte opp et visst sted, men kan delta der de selv foretrekker. Det eneste de behøver, er tilgang til en PC, eventuelt mobiltelefon og internett.

Mens kurset tok nesten en hel arbeidsdag tidligere, er det nå kortet ned til 3,5 timer. Etter kurset avlegger du en digital prøve. Når den er bestått, får kursdeltageren tilsendt et digitalt prøvebevis.

Kurs siden 2012

Næringsetaten har avholdt Salutt-kurs siden 2012; da kun for dem som jobbet i en avgrenset del av Oslo sentrum. Kurset ble videreutviklet i samarbeid med representanter fra utelivsbransjen, og kommunen bestemte at det fra 2018 skulle være en obligatorisk, trygghetsskapende kompetansedag for alle som jobber med servering av alkohol etter kl. 01.00 i Oslo. De fleste rusrelaterte utfordringer oppstår etter dette tidspunktet.

Kurset som lanseres nå, er norskspråklig. Engelskspråklig kurs er under utvikling. Kurset er en del av kommunens arbeid med et trygt, attraktivt og inkluderende uteliv. Målgruppen for kurset er for eksempel hovmestere, servitører og bartendere. Både hel- og deltidsansatte som jobber etter kl. 01.00 i Oslos uteliv, skal ta Salutt-kurset.

Mer informasjon og påmelding til kurs: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/salg-servering-og-skjenking/salutt-kurs/

Powered by Labrador CMS