Restaurant

Tokyo har flest Michelin-stjerner

Michelin-guiden har lansert sin nye 2023-guide til Tokyo, som fortsatt er den byen i verden med flest Michelin-restauranter, totalt 200.

Publisert Sist oppdatert

På årets liste har alle 12 trestjerners restaurantene beholdt stjernene sine. Den omfattende listen med 39 tostjerners restauranter har to nye. En av dem er Myojaku, som åpnet i april 2022. Her er fokuset på harmoni, renhet og enkelhet i rettene, laget av sesongens beste japanske råvarer.

I den nye 2023-guiden er det også 149 enstjernes restauranter i Tokyo, hvorav 16 er nye. 38 av årets 222 Bib Gourmand-restauranter, som fremhever god mat for pengene, er også nye.

Den internasjonale direktøren for Michelin-guiden beskriver Tokyo som et sted som er fordomsfritt og har kulinariske kontraster, der tradisjoner møter innovative matkonsepter, og historiske teknikker smeltes sammen med moderne og internasjonal ekspertise.

Nye Michelin-restauranter i Kyoto og Osaka

I oktober publiserte Michelin-guiden også 2023-guiden for Kyoto og Osaka.

I Kyoto er det nå 98 Michelin-restauranter, hvorav fem på listen er nye. Disse er delt inn i seks trestjerners restauranter, 19 tostjerners og 73 enstjernes. I tillegg er det nå 6 restauranter med grønne Michelin-stjerner og 98 Bib Gourmand-restauranter, hvorav 15 nye.

Osaka har 94 Michelin-restauranter: Tre med tre stjerner, 10 med to stjerner og hele 81 med én. Ikke mindre enn 8 av disse er nye. I tillegg kommer tre grønne restauranter og 99 Bib Gourmands, hvorav 14 er nye på årets liste.

Powered by Labrador CMS