Paradiso Holding-selskapet bak Villa Paradiso-restaurantene måtte i fjor nok en gang vise til et årsregnskap med dystre tall på bunnlinjen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Villa Paradiso restaurantene har tapt 150 mill. på fem år

Publisert: 7. juli 2022 kl 09.43
Oppdatert: 7. juli 2022 kl 09.43

­Regnskapet viser nemlig et negativt resultat før skatt på 39 millioner kroner. Dette er dog bedre enn kriseåret 2020, der tilsvarende tall var 67 millioner kroner i minus, skriver finansavisen.

Samlet har altså Paradiso Holding-konsernet tapt nærmere 150 millioner kroner på fem år. Det er like lenge som private equity-selskapet Credo Partners har sittet med 60 prosent av aksjene.

Styreleder i Paradiso Holding og daglig leder i Credo Partners, Gudmund Killi, forteller at de siste årene har vært brutale. Nå er konsernet endelig tilbake til de samme taktene som før coronapandemien.

– Det var svært kostbart å være restauranteier i de fore­gående årene. Man kan kalle hele covid-perioden på nesten to år som «tapt». Likevel har gjestene kommet helhjertet tilbake til Villa Paradiso i år, og omsetningen er tilbake på normalnivåer, sier Killi.

Credo Partners har brukt de tøffe årene til interne forbedringer og til å åpne nye restauranter, blant annet på Munch Brygge i Oslo – en restaurant Killi omtaler som en «braksuksess» allerede.

Ingen planer om salg

– Når er det Villa Paradiso skal begynne å tjene penger?

Saken fortsetter under annonsen

– Mye av de konsoliderte negative driftsresultatene skyldes goodwill-avskrivninger som ikke har noe med driften å gjøre, i tillegg til at covid og høy vekst i antallet restauranter også spiller inn. Hele goodwillen vil være avskrevet i løpet av høsten, og da vil også det bokførte konsoliderte driftsresultatet bli positivt, forteller Killi.

Vanskelig å øke lønnsomheten

– Vi gjennomfører hele tiden tiltak for økt lønnsomhet – det blir man aldri ferdig med i denne bransjen. For øyeblikket handler naturligvis mange av tiltakene om håndtering av økte råvarepriser og mangel på kvalifisert service­personell. Det er nok mange restauranter der ute som strever mer med dette enn oss, forteller Killi.

 

Ledige stillinger – reiseliv