Restaurant

De sørger for at Afternoon Tea i Palmen holder topp-nivå; hovmester Juliana Gavroi, restaurantsjef Dino Avdic og konditor Pascal Monet.

Afternoon Tea med norsk vri

Palmen Restaurant på Grand Hotel Oslo by Scandic, ser ut som den er spesialdesignet for Afternoon Tea.

Publisert Sist oppdatert

­En historisk lobbyrestaurant, som ble oppgradert for noen få år siden, med elegant innredning, kunst på veggene og en spennende Afternoon Tea-meny, med norsk vri.

– Afternoon Tea utgjør en stor del av omsetningen i Palmen i helgene. Gjestene er alle slags mennesker som ønsker å oppleve Afternoon Tea og Grand Hotel Oslo. Vi har gjester som kommer hit nesten hver helg og de som kommer én gang, for opplevelsen. Gjestene er både unge og eldre, gjerne sammen. Det er kanskje spesielt populært blant damer, men stadig flere menn kommer også, selv om de ofte ikke er så glade i små kaker og sandwicher, sier restaurantsjef Dino Avdic.

– Når gjestene kommer får de menyen for å velge type te, og kanskje et glass med noe forfriskende først. Grand Hotel Oslo selger mest Bollinger Champagne i Norge, og champagne eller annen musserende vin, er en perfekt start på Afternoon Tea. Så setter vi inn våre treetasjers stettefat og forklarer hva de forskjellige delikatessene er. Man starter fra bunnen, med delikate sandwicher og fortsetter oppover via nybakte scones og søte bakverk, til toppen med konfekt. Sandwich’ene er en kombinasjon av klassiske og nyskapende. Sandwich med røket laks, eller agurk, er klassikere. Syltetøy til scones’ene varierer etter sesongen. Istedenfor den engelske utgaven av «clotted cream» tilbyr vi lettpisket Rørosrømme, som fungerer utmerket. Vi har også en liten tartelette med brunkrabbe fra Hitra, så dette er afternoon tea med mange norske smaker, sier Dino Avdic.

Elegant afternoon tea oppdekking på Palmen. Foto Grand Hotel by Scandic

Eksperimenterer med forskjellige smaker

– Vi forandrer konditorvarene som inngår i afternoon tea etter sesongen, omtrent hver tredje måned, forteller Grand Hotel Oslos franske konditor, Pascal Monet. Han vant nylig sølvmedalje i Årets Konditor 2023.

– Vi eksperimenterer med forskjellige smaker, delikate småkaker og andre bakverk, for å gjøre Grand Hotel Oslos Afternoon Tea til en opplevelse utenom det vanlige. I vårmenyen inngår blant annet praliner med mandler og hasselnøtt. Når vi lager en meny er målet at de forskjellige smakene skal utfylle hverandre. Til Afternoon Tea starter gjestene med salte smaker og går videre til søtt, sier Pascal Monet.

Nesten fullbooket hver helg

– Det franske tehuset Palais des Thés er vår te-leverandør, vi tar inn 15 forskjellige smaker te i løs vekt, til forskjellige årstider. Den mest populære te’en er Big Ben, en sort blanding fra Yunnan og Assam. Den minner mye om Earl Grey, men er litt lettere på smak.

Vi har et fantastisk team på kjøkkenet og et topp serviceteam, som også gjør alt de kan for at Grand Hotel Oslos Afternoon Tea skal være et topp-produkt. Men vi setter stor pris på feedback fra gjestene og etter hver helg får vi 30 – 40 tilbakemeldinger. Vi tar ofte hensyn til ønsker fra gjestene, det har hjulpet oss å utvikle produktet videre.

Savoy i London er et av de internasjonale hotellene som har inspirert oss på Afternoon Tea, men vi forsøker så langt det går å gjøre vår egen vri, Afternoon Tea, men med inspirasjon fra Norge. Selv om teen kommer fra Paris og serviset og konseptet fra England, ønsker vi at det skal være et tydelig norsk element.

Vi har nærmere 180 plasser for afternoon tea og er nesten fullbooket hver helg, gjerne et par måneder frem i tid, men det finnes jo nesten alltid åpninger når datoen nærmer seg, avslutter Palmens restaurantsjef, Dino Avdic.

Powered by Labrador CMS