Te på The Ritz i London er ingen billig fornøyelse, men gjestene fyller opp fem daglige bordsetninger.

 

 

Foto

The Ritz

Big business for Londons topp-hoteller

Publisert: 19. mai 2023 kl 11.00
Oppdatert: 19. mai 2023 kl 11.00

­For den som bestiller te på et serveringssted i Norge, er det ofte kun Earl Grey og en eller to andre pose-te som er tilgjengelig. De mer avanserte har et skrin med et lite utvalg. Te er et kvalitetsprodukt som ikke markedsføres godt nok av de fleste serveringssteder.

Hoteller i London og andre steder på de britiske øyer, har derimot i mange år gjort god butikk på afternoon tea. Ikke minst turister, både europeiske, asiatiske og amerikanske, synes denne erkebritiske tradisjonen må oppleves når man er på besøk. På de beste hotellene kan man da velge mellom rundt et dusin forskjellige tetyper, med eller uten melk, sitron og sukker. Til afternoon tea hører det også med et stettefat, fylt med små lekre munnfuller: tynne sandwiches med agurk, røkt laks, skinke, etc. Så er det små kaker og naturligvis scones, med clotted cream og jordbærsyltetøy. En mer eksklusiv utgave av afternoon tea starter med et glass champagne. Blant Londonhotellene som er best kjent for afternoon tea er særlig Ritz på Piccadilly. Til te i deres imponerende Palm Court er det ofte lange ventelister, selv om de har fem bordsetninger om dagen, mellom klokken 11.30 og 19.30, og fornøyelsen koster £70 per person.

The Savoy tar også £70, eller £85 med et glass champagne. På Berkeley Hotel på Wilton Place, serverer restauranten Cédric Grolet at the Berkeley, blant annet syv-retters afternoon tea, kalt Goûtea, for £85. På topp-hotellet Claridge’s koster afternoon tea £85 og på det litt mindre kjente, men minst like fremragende The Goring, ikke langt fra Victoria Station, koster det £60, eller £70 med et glass Bollinger.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv