Restaurant

– Det er åpenbart at mange serveringssteder fremdeles sliter, sier Per Færestad, Country Manager i Creditsafe Norway.

Den negative konkurstrenden fortsetter, men bedre for serveringsbransjen

Etter et knalltøft første kvartal ser konkursøkning ut til å bli noe mer moderat i Q2.

Publisert Sist oppdatert

­Men det var fremdeles en markant oppsving i antall konkurser i mai – og det er særlig byggebransjen som sliter.

282 norske selskap gikk konkurs i mai. Det tilsvarer en økning på 10% sammenlignet med samme måned i fjor (256 konkurser), men i likhet med april ender vi på et noe lavere nivå enn i 2019 og 2020.

– Etter en voldsom start på året, med en kraftig konkursøkning i første kvartal, har vi de siste to månedene sett en noe mer moderat kurve. Men det er likevel en markant økning, som tyder på at det er stadig flere selskaper som har det tøft økonomisk, sier Per Færestad, Country Manager i Creditsafe Norway.

Fortsatt nedgang i serveringsbransjen

I april så serveringsbransjen en etterlengtet nedgang i antall konkurser. Denne trenden fortsetter også i mai. 28 konkurser i løpet av årets femte måned tilsvarer en nedgang på hele 28%, sammenlignet med fjorårets 39 konkurser. Likevel, hittil i år fortsetter hotell- og restaurantbransjen å toppe listen over bransjene med flest konkurser, med 75 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge data- og analyseselskapet Dun & Bradstreet.

– Det er positivt at nedgangen i serveringsbransjen fortsetter, men vi skal nok være forsiktig med å juble for tidlig. Bransjen hadde generelt høye tall gjennom pandemien, og det er åpenbart at mange serveringssteder fremdeles sliter, påpeker Fjærestad.

Powered by Labrador CMS