Restaurant

Molde Fjordhotells restaurantsjef Even Eide (til venstre) og hotelldirektør Roy Heggdal.

Molde Fjordhotell på internasjonal vin-toppliste

Restaurant Hav ved Molde Fjordhotell har fått plass på en av verdens viktigste lister over gode vinrestauranter.

Publisert Sist oppdatert

­Det er det internasjonalt anerkjente magasinet Wine Spectator som har gitt restauranten utmerkelsen «Best Award Excellence» i den årlige kåringen Wine Spectator Award. Dette skjer i konkurranse med nominerte topprestauranter og vinbarer fra hele verden. Årets utgave av Wine Spectator lanseres 31. august.

Wine Spectator er et av verdens største og viktigste vin-magasiner og deres kåring «Restaurant Award», regnes som en av de mest prestisjetunge i sitt slag i verden.

Restaurant Hav og Molde Fjordhotell, som er en del av den norskeide hotellkjeden Classic Norway Hotels, har fått utmerkelsen Best Award Excellence.

Dette er klassen for restauranter som har minst 350 viner på vinkartet. Restaurantene som får denne utmerkelsen, må også vise et seriøst engasjement og ha en meget godt utdannet stab. Det er i alt 1411 vinbarer over hele verden som får hedersbetegnelsen Best Award Excellence i 2023. Molde Fjordhotell deler plass i den eksklusive klassen med 19 andre norske restauranter og vinbarer.

- Vi gjorde en totalrenovering av vår F&B-avdeling i fjor. Et viktig mål for oss var å heve kvaliteten i alle ledd. Og ønsket å bli fylkets beste på dette, samtidig som vi vil være i norgestoppen når det gjelder utvalg av vin, fasiliteter og kompetanse på ansatte. Denne utmerkelsen fra Wine Spectator er et solid kvalitetsstempel og annerkjennelse på vårt arbeid, sier hotelldirektør Roy Heggdal.

- Nå står vi i den travleste og beste tida av året og vi er heldig som har et så bra team med oss. Vi er flere som har vært med lenge, og uten innsatsen fra alle, hadde vi ikke kommet så langt. Interessen for god vin og viljen til å jobbe for å øke kompetansen, gjør at vi kan utvikle oss i rett retning. Dette har vært nøkkelen for å kunne samle og utdanne flere sommelierer ved vårt hotell i Molde. Og høy kompetanse på plass så vi muligheten til å satse på vin på et så høyt nivå som vi gjør, sier restaurantsjef Even Eide.

- Arbeidet bak en plass i Wine Spectator er et dypt engasjement på vår arbeidsplass. Alt fra ombygging, etableringen av vinkjelleren, samt spesialglass og materialer i sin helhet. Men det mest betydningsfull er investeringen i personalet, som er avgjørende for suksess, sier hovmester Ola Nordahl.

- Vi vant ikke plassen bare fordi vi har et imponerende vinkart, men for vårt «wine program». Dette har blitt en kjerneverdi for Molde Fjordhotell og Classic Norway Hotels. Det har gjennom lang tid blitt lagt ned en kjempeinnsats av mine kolleger for å opprettholde en konsekvent god service. I tillegg skal vi ikke glemme våre vinpartnere som bidrar til å lage et vinkart på høyt nivå.

- Classic Norway Hotels er stolte over å bli kåret i Wine Spectator Award 2023. Det er en anerkjennelse for det arbeidet som utføres, satsingen som har vært gjennomført og en oppmuntring til å stå på videre for alle medarbeiderne i Classic Norway Hotels-kjeden, sier eier Erik Berg.

Powered by Labrador CMS