Restaurant

Paul Aguilar Voza er ekspert på cocktailmiksing.

Nøkkelen til en vellykket cocktail

– En ny cocktailoppskrift starter alltid med å eksperimentere med hvilke ingredienser og smaker som kan utfylle hverandre, og hvilke forhold og teknikker som skal til for å gi den perfekte balansen.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble Himkok i Oslo kåret til en av de 50 beste barene i verden, en toppliste de har vært på hele seks ganger siden åpningen i 2015. De internasjonalt anerkjente bartenderne Maroš Dzurus og Paul Aguilar Voza fra Himkok, er eksperter på cocktailmiksing. Bak utvikling av nye drinkoppskrifter ligger det både lidenskap, nysgjerrighet og kjemikerkunster.

– En ny cocktailoppskrift starter alltid med å eksperimentere med hvilke ingredienser og smaker som kan utfylle hverandre, og hvilke forhold og teknikker som skal til for å gi den perfekte balansen. Vi henter alltid produktene våre lokalt og fokuserer på norske smaker. Når vi endelig kommer frem til den perfekte kombinasjonen av smaker, aromaer og teksturer, er følelsen av tilfredshet virkelig uslåelig, forteller Paul.

Til syvende og sist mener Maroš at nøkkelen til å lage en vellykket cocktail er å forstå publikum og deres preferanser, samt eksperimentere og justere ingrediensene, til du finner den rette balansen. Suksessen til en cocktail er ofte subjektiv og avhenger av personlig smak, men spennende og uvanlige ingredienser kan være en fin måte å tilføre kreativitet og vekke oppmerksomhet.

– Bruk av uvanlige eller eksotiske ingredienser, som tindved, kan ofte føre til interessante og uventede resultater. Folk er kanskje ikke kjent med smaken, men når den kombineres med andre ingredienser, kan den skape en unik og deilig cocktail. Det er nettopp dette vi har gjort i utviklingen av Sea Bucktorn Negroni.

Originalversjon av denne drinken er laget med Himkok Gin, i forbindelse med Umami-messen ble det komponert en egen versjon med Skagerrak Gin, som har tindved i sitt DNA. Basen av Skagerrak Gin bringer frem en crisp og fruktig smaksprofil, mens Martini Rosso tilfører et snev av bitterhet, gjør drinken litt tørr og forbedrer dens generelle kompleksitet, sier Maroš.

Tindved, et villbær som finnes langs kysten av Norge, gir et snev av sødme og en fruktig, tropisk smak som skiller denne negronien fra den klassiske versjonen. Dette bringer en sur og bitter smak til drinken, og skaper en harmonisk balanse mellom bitre, søte og fruktige smaker. Resultatet er en godt avrundet og sofistikert cocktail, garantert forfriskende. Dette er en unik og smakfull vri på en tradisjonell negroni, som løfter frem de rike og mangfoldige norske smakene.

Ikke overdøv ginens smaksprofil

- Sitrus: Sitron-, lime- eller grapefruktjuice kan få frem den lyse og friske smaken av

ginen og forsterke dens naturlige sitrusnoter.

- Urter: Ingredienser som basilikum, rosmarin eller timian kan utfylle

einebærsmaken i ginen og tilføre en urteaktig, jordnær kvalitet.

– Krydder: Et snev av sort pepper eller kardemomme kan forsterke ginens krydrede

toner og gi en varm, beroligende smak.

Powered by Labrador CMS