Foto

VisitOslo

Nytt vinbar-konsept kommer etter Champagneria

Publisert: 10. januar 2023 kl 12.49
Oppdatert: 10. januar 2023 kl 12.49

­Champagneria har servert bobler på Solli Plass i en årrekke, men ble nødt til å melde oppbud etter noen år med oppoverbakke. Nå er lokalene kjøpt opp av byOSLO Group, som også driver to utesteder i samme gate, BA3 og F6.

− Champagneria har vært en god nabo for oss i mange år, så da lokalene ble ledige kunne vi rett og slett ikke la muligheten gå fra oss. Vi kjenner nabolaget godt og lokalene har et enormt potensial med mye historie i veggene. Vi gleder oss stort til å kunne åpne dørene med et helt nytt konsept til våren. Målet er å kunne skape et nytt, uformelt samlingssted for vininteresserte på Frogner, sier Jama Awaleh, partner i byOSLO Group.

Nytt navn klart

Planen er at lokalene skal gjenåpne i helt ny drakt i april under navnet Libertine Vinbar. Det nye stedet skal blant annet appellere til vinentusiaster i Oslo, og de har allerede startet jakten på de beste talentene i bransjen.

− Vi fokuserer stort på klassiske viner fra Frankrike, med moderne innspill fra den nye verden. I tillegg skal vi servere matretter som komplementerer vinen. Vi er opptatt av å levere på kvalitet, og da trenger vi selvfølgelig flinke folk som kan faget, og som er gode formidlere, fortsetter Jama, som nettopp har startet ansettelsesprosessen.

Kan ta imot 100 gjester

Oppussingen av lokalene er allerede godt i gang, og målet er å skape en moderne, intim og sosial vinbar, med servering av småretter som tilberedes foran gjestene. Lokalene vil ha plass til rundt 100 gjester, fordelt på to etasjer.

Saken fortsetter under annonsen

− Vi gleder oss til å åpne dørene til våren, og tror dette er et konsept som vil slå an blant Oslo-publikumet, konstaterer Jama, som har god erfaring med å ta over lokaler med mye historikk i veggene.

byOSLO Group driver blant annet BA3, i de samme lokalene som tidligere huset den legendariske Hellstrøm-restauranten Bagatelle. I nabolokalene driver de cocktailbaren F6, mens de har drevet Stratos på toppen av Folketeaterbygningen, samt Justisen i Møllergata. Andre lokaler i porteføljen er Nedre Løkka Cocktailbar, nattklubben IVY, eventlokalene Oslo Event Hub, som tidligere huset Astrup Fearnley-museet, og nå Libertine på Frogner.