Restaurant

Den italienske restauranten, som åpner 1. juli, ligger i lokalet til høyre for inngangspartiet. Det spektakulære SPA-anlegget, med både innendørs- og utendørs basseng, ligger en trapp opp til venstre.

Stor, italiensk restaurantsatsing på Beitostølen

– Dette har vi stor tro på. En flunkende ny italiensk restaurant i det nye Riddergaarden-bygget, midt i Beitostølen sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Vi er veldig fornøyde med å ha fått Kai Sveum på lag som restauratør. Og det er moro å kunne bidra med 16 nye årsverk på Beitostølen, sier Terje Fahre og Atle Hovi, som med sine respektive selskap er likeverdige eiere av Beitostølen Invest.

Kai Sveum har lang fartstid som restauratør på Beitostølen. De senere år som leder for populære og kritikerroste Hytta Mat & Vinhus. Nå er han ansatt som restauratør, og skal selv ansette kokker og serveringspersonale for en helt ny og spesiell satsing. fem er allerede ansatt, og intervjurundene for de øvrige er i full gang.

– Dette var muligheten jeg rett og slett ikke kunne si nei til. Et strålende konsept for en italiensk restaurant, der den ikke ukjente matprofilen Odd Bjørung har vært en vesentlig konsept-arkitekt. Dette blir noe helt spesielt. Ikke bare på Beitostølen, men i hele Fjell-Norge. En ny og påkostet restaurant, 420 kvadrat stor, bygget opp fra grunnen av bokstavelig talt, i det nye Riddergaarden-komplekset. En satsing du ikke ser annenhver dag i fjellet, fastslår Kai Sveum.

Odd Bjørung er heller ikke hvem som helst. Sønn av legendariske Per Martin Bjørung, som i en årrekke var synonymt med ikoniske Engebret Café i Oslo, populær blant alle som satte pris på god mat og drikke.

– Med mine erfaringer på Beitostølen gjennom flere tiår, har jeg formidlet noen tanker og ideer på hva som passer inn i dette fantastiske nybygget. Det jeg mener Beitostølen behøver er en restaurant som nettopp denne, der man kan nyte et godt måltid i fine og rolige omgivelser. Dette blir et kvantesprang opp, og en ny epoke for Beitostølen, sier Odd Bjørung.

Snart 19 serveringssteder

Beitostølen er fjellandsbyen med unike kontraster. 374 fastboende, men hele 18 ulike serveringssteder. 1. juli åpner altså den nye italienske restauranten, som blir den 19. i rekken. Da har Beitostølen 15 restauranter og 4 barer.

Det er travle dager for alle håndverkerne som er i sving i Riddergaarden-komplekset, som skal romme både nye leiligheter for salg, og 50 nye leiligheter for utleie i Beitostølen Resort-systemet, fra 1. juli. Her kommer også det nye RidderBadet, et påkostet SPA-anlegg med både innendørs- og utendørs basseng.

Restaurant-åpningen er satt til lørdag 1. juli. Hva restauranten skal hete og hvilke gjester som eventuelt kommer til åpningen, om det blir svensk-italienske Isabella Rossellini, datter av Ingrid Bergmann, om det blir langrennsstjernen Federico Pellegrino, eller alpinverdens rockestjerne Alberto Tomba; ja de ler godt trioen Fahre, Hovi og Sveum, og konstaterer.

– Italia har veldig mye å by på, så hva annet kan vi si enn at den som venter, skal sannelig ikke gjøre det forgjeves. Eller som man også sier; dermed pasta!

Powered by Labrador CMS