Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting og Kyrre Dybdal, president i NKL.

– Gir oss tilgang på verdens beste kokker

Scandic har signert en fireårig samarbeidsavtale med Norske Kokkers Landsforening (NKL) og de norske kokkelandslagene. Avtalen ble kunngjort under NM i kokkekunst i Trondheim denne uka, og trer i kraft 1. januar 2025.

Publisert

NKL har i dag tre landslag som aktivt konkurrerer og representerer Norge internasjonalt. I tillegg til senior- og juniorlandslaget, har de også etablert et «Community Catering»-landslag, som omfatter kantiner og institusjoner. Den nye avtalen strekker seg over fire år, og markerer starten på en ny æra med samarbeid mellom Scandic og kokkelandslagene.

– Dette er fantastisk for oss i Scandic, og gir oss tilgang på de beste kokkene i verden. Det vil inspirere internt, og bidra med kunnskap og kompetanse som vi kan bruke for å løfte nivået på maten vi serverer ytterligere, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

NKL jobber med å fremme det norske kjøkken, den norske matkulturen og kokkeyrket. De jobber både med å styrke rekrutteringen og anseelsen til kokkeyrket, og med å sikre en sterk tilstedeværelse og leveranse i de store og viktige kokkekonkurransene både nasjonalt og internasjonalt.

– Det er viktig å ha et landslag for å fremme kokkekunsten og de norske råvarene ute i verden, og her gjør NKL et uvurderlig arbeid. Dette arbeidet betyr mye for oss som jobber med mat i Norge, og bidrar til både stolthet og utvikling, sier Malting.

– For vår del, ønsker vi at samarbeidet skal bidra til økt fokus på kokkeyrket, NKLs aktiviteter, det norske kjøkken, og ikke minst styrket rekruttering til både restaurant- og matfag og de norske kokkelandslagene, sier daglig leder i NKL, Espen A. Wasenius.

Powered by Labrador CMS