Restaurant

Hvordan sikre tryggere takeaway og hjemlevering

Etterspørselen etter takeaway har økt de siste årene og tvunget restauranter til å tilpasse seg gjestenes nye forventinger. Det globale profesjonelle hygienemerket, Tork, har samlet de beste tipsene til restauranter, som kan bidra til å forbedre tjenesten.

Publisert Sist oppdatert
De siste årene har servering utenfor lokalet slik som takeaway, hjemlevering og drive-thru blitt mer populært, og pandemien har styrket denne trenden. Såkalte Quick Service Restauranter, har en modell som allerede er rettet mer mot servering utenfor lokalet, og har derfor vært i stand til å dra nytte av dette under pandemien. Full Service Restauranter derimot, som tar sikte på spiseopplevelser innendørs, er i en mer sårbar posisjon. Med serveringsrestriksjonene i 2020, og de fortsettende forbrukerpreferansene for servering utenfor lokalet, har ikke Full Service
Restaurantene hatt noe annet valg enn å tilpasse seg. Ifølge McKinsey har et sted mellom 35-55 prosent av de europeiske forbrukerne tenkt å fortsette å bruke matlevering mer i fremtiden.
– Den økte etterspørselen etter takeaway er en mulighet for restauranter. Segmentet innenfor Quick Service Restauranter har hatt en fordel ettersom disse restaurantene har jobbet med denne typen tjenester i årevis. Det er nå på tide at hele bransjen benytter denne muligheten, og tilpasser seg den skiftende forbrukeratferden, sier Di Neal, Regional Marketing Manager Segment HoReCa, hos Essity.
Ifølge en studie fra Essity tror 60 prosent av gjestene at de vil ha høyere forventninger til restaurantenes hygienestandarder i fremtiden.
Ettersom gjestenes forventninger til hygienestandarder er høyere enn noen gang, er det viktig for restauranter å sikre en hygienisk opplevelse og kommunisere innsatsen deres til gjestene. For å hjelpe restaurantene har bransjeekspert, Di Neal, samlet fem tips for en tryggere takeaway og hjemlevering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 549,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1788,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 143,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1406,-

KJØP

Powered by Labrador CMS