Personalet som lager og serverer maten er en helt avgjørende del av opplevelsen når du er ute og spiser.

Hyggelig personale viktigere enn sunn mat i restauranter og kantiner

Det aller viktigste for opplevelsen på restaurant eller i kantina på jobben er ikke sunn mat, variasjon, kortreist mat eller vegetaralternativer, folk flest er mest opptatt av at personalet er hyggelige.

Publisert

83 prosent av nordmenn mener at hyggelig personale er viktig når de får mat i kantiner eller bestiller på restauranter. Til sammenligning mener 68 prosent at sunn mat er viktig og 25 prosent at vegetariske eller veganske alternativer er viktig.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Toma.

 – Personalet som lager og serverer maten er en helt avgjørende del av opplevelsen når du er ute og spiser – og for de som jobber i kantine er det å snakke med gjestene blant det aller viktigste. Kantiner skiller seg fra restauranter ved at du stort sett har de samme gjestene hver dag. Det stiller en del krav til kreativitet og variasjon, men de beste kantinekokkene er de som også er omgjengelige, tar imot tilbakemeldinger både positive og negative og kommuniserer bra, sier Christer Gavelli, administrerende direktør i Toma.

Aller mest opptatt av hyggelig personale er voksne over 60 år (89 prosent), mens 75 prosent av unge under 30 år sier det samme.

 Unge mer opptatt av kortreist og vegetarisk mat

Unge voksne under 30 år er mer opptatt av kortreist mat og vegetariske, eller veganske alternativer. 52 prosent av de under 30 år mener kortreist mat er viktig når de får mat i kantiner eller bestiller på restauranter, mot 41 prosent totalt.

47 prosent av de under 30 år mener vegetariske og veganske alternativer er viktige i kantiner og restaurant, mot 25 prosent totalt. Kun 14 prosent av de over 60 år svarer det samme.

 – Fokus på grønnsaker og reduksjon av kjøtt har kommet veldig de siste årene og vi har gjort et stort arbeid på å levere flere komplette grønnsaksretter med bønner og belgvekster. Det er både sunt, godt og viktig med tanke på bærekraft og vi merker godt at særlig unge er opptatt av dette også i våre spisesteder, sier Gavelli.

 Toma, som er en av de ledende leverandørene innenfor kantinedrift, kuttet i 2023 forbruk av storfekjøtt på spisestedene med 60 prosent sammenlignet med 2019. Det utgjør 15,6 tonn storfekjøtt.

Powered by Labrador CMS