Restaurant

En ny Prosecco Bar er åpnet på lufthavnen i Praha.

Suksess med Prosecco-barer

Den første Bottega Prosecco Bar ble introdusert på cruisefergen MS Viking Cinderella i Østersjøen. 10 år senere er konseptet blitt en internasjonal suksess. I dag finnes Bottega Prosecco barer på noen av Europas største lufthavner, på galoppbaner og på eksklusive hoteller.

Publisert Sist oppdatert

­– Etter 10 år kan vi stolt si at Prosecco Bar har hatt suksess, ikke bare på grunn av de mange etableringene, men også og fremfor alt på grunn av den økonomiske bærekraften i formatet, som genererer overskudd og skaper arbeidsplasser. Det gir også synlighet til våre viner, brennevin og likører. Det er derfor en pådriver for å styrke merkevarekjennskapen til Bottega og å fremme vin- og matkulturen i landet i vårt i navn, sier Sandro Bottega, president for den store italienske vin- og brennevinprodusenten Bottega S.p.A.

Prosecco Bar-formatet ble lansert i 2014 ombord på Viking Cinderella, som trafikkerte ruten mellom Helsinki og Stockholm. Etterhvert ble det etableret barer på de internasjonale lufthavnene Roma Fiumicino, Dubai, Venezia, Istanbul, London Stansted, Birmingham, Praha, Bologna, Milan Malpensa og de to bulgarske flyplassene Burgas og Varna. I London på baren Bokan 38 og 39th Rooftop Bar, på Guernsey på terrassen til Slaughterhouse, på Grand Hyatt Hotel i Muscat i Oman, ved de engelske veddeløpsbanene Bath og Windsor og i den italienske byen Belluno.

"Prosecco Bar' er et konsept skapt av Bottega. Det er bygget på filosofien til den venezianske bacaroen, det vil si en uformell osteria, hvor maten presenteres både som 'cicheti', forretter som skal spises ved disken, og som mer strukturerte retter som serveres ved bordene.

Kombinasjonen med prosecco og andre italienske viner, bidrar til å gjøre et besøk på en bacaro til en hyggelig opplevelse. I tillegg til prosecco tilbys også andre musserende viner, velsmakende røde viner (Amarone, Brunello di Montalcino, Ripasso, Chianti), dessertviner, et utvalg hvite og barrique grappas, samt et bredt utvalg av frukt- og krembaserte likører. De siste årene har Prosecco Bar-tilbudet blitt gradvis utvidet til å inkludere signaturcocktailer laget av kjente bartendere, og nylig til alkoholfrie cocktailer, som er dukket opp som en ny trend.

Powered by Labrador CMS