Annonse

Hotell

Mesterkokken med mange talenter

Kvitnes gård er ikke som alle andre restauranter. Mesterkokken er ikke bare kokk, han er også slakter og gartner.

Scandic Norge flytter

Scandic Norge flytter hovedkontor og salgskontor til nyoppussede lokaler i Brynsalléen 2 i januar 2022.

FINN lanserer egen hotelltjeneste i samarbeid med bransjen

Nå kan gjester bestille opphold direkte hos hotellene via FINNs egen hotelltjeneste. Målet er at at lokale hoteller skal få flere bestillinger i tiden fremover.

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel vant tips-rettssak

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel har fått fullt medhold av Oslo tingrett i saken om arbeidsgivers rett til å trekke i innkommet tips, for omkostninger til arbeidsgiveravgift og administrasjon.

Nordic Choice har nå nesten 1000 hotellrom på Københavns lufthavn

Nordic Choice Hotels åpner nå Comfort Hotel Copenhagen Airport med 605 rom, ved siden av kjedens eksisterende Clarion Hotel. Totalt har Nordic Choice nå nesten 1000 hotellrom på Københavns lufthavn, i tillegg til Nord-Europas største konferansesenter ved en lufthavn.

Scandic har reddet over 200.000 frokost- og lunsjporsjoner gjennom Too Good To Go

Gjennom fem års samarbeid med Too Good To Go har Scandic Norge reddet 214.000 måltider, og dermed redusert CO2-utslippet med over 535 tonn.

Nordic Choice åpner nytt, stort hotell i Bodø

Med 250 hotellrom og møte- og eventkapasitet for 800 personer, er Quality Hotel Ramsalt Bodøs største hotell.

Stor investeringslyst i europeisk hotellbransje

Det er igjen stor investeringslyst i europeisk hotellbransje. Pipelinen for nye hoteller viste, ved utgangen av 1.kvartal, en økning på 5% i antall hotellprosjekter og en økning på 6% i antall rom, i forhold til samme periode i fjor.

Kraftig økning for overnattingsbransjen i april

I april var det 883.000 overnattinger ved kommersielle overnattingssteder. Det er en økning på 167 prosent sammenlignet med april i fjor.

Scandic lanserer online multibooking

Som første hotellkjede i Norden lanserer Scandic online multibooking, som gir kundene muligheten til å booke mange hotellopphold i en og samme bestilling.

Nordens første 5G tilkoblede hotellrom

Nordic Choice Hotels tilbyr nå gjestene 5G på Comfort Hotel Xpress Stockholm. I første omgang vil teknologien være tilgjengelig på 20 av de 257 gjesterommene.

Østerrike på vei tilbake til normalen

Citybox åpner lavprishotell i Antwerpen

Den norske hotellkjeden Citybox signerer nytt hotell med 180 rom i sentrum av Antwerpen. Hele prosessen, fra avtale til prosjektering, er gjennomført via Teams og partene har aldri møtt hverandre. Hotellet åpner dørene nå i juli.

- Vi ønsker å drive hoteller som har tilknytning til natur, kultur, eller har en spesiell historie

Classic Norway har etterhvert bygget opp en interessant portefølje av unike hoteller og andre overnattingssteder, i første rekke på Nordvestlandet og i Lofoten. Nå ønsker de å ekspandere lengre syd på Vestlandet, på Østlandet og i Trøndelag, forteller selskapets administrerende direktør, Stephen Meinich-Bache.

Lily Country Club klar for åpning

Lily Country Club er det nye navnet på det store resortanlegget på Kløfta, som i prosjektfasen hadde navnet Miklagard Hotel. 31. mai kan de åpne dørene for gjester.

Mange interessert i Hotel Ullensvang

- Det var stor interesse for Hotel Ullensvang, både fra norske og utenlandske potensielle kjøpere. Vi var godt fornøyd med interessen, sier Erik Myklebust, ansvarlig for hotell i CBRE, som har vært selgers rådgiver i prosessen.

Bekjemper virus med desinfisert luft og feberscanning

Son Spa er et av de hotellene i Norge som ligger lengst fremme når det gjelder smitteverntiltak for gjester og medarbeidere, og har over tid gjort mye for at alle skal føle seg trygge.

Fru Haugans med filial i hovedstaden

Når tidene er dårlige skal man investere, sies det, iallfall hvis man har mulighet til det. Litt overraskende for mange har eierne av Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans i Mosjøen, kjøpt det urbane utestedet Olympen på Grønland i Oslo.

Thon Hotel Ålesund snart ferdig nyoppusset

295 nye 4- og 5-stjerners hoteller i mai

På verdensbasis åpnes 295 nye hoteller med tilsammen over 56.000 rom i mai.

Oslo: 11,8% rombelegg i april Fortsatt svært labert for storbyhotellene

Man skal fortsatt lete svært grundig hvis man skal finne lyspunkter i hotellstatistikken. Det er lite å glede seg over for hotellene, ifølge de siste tallene fra Benchmarking Alliance.

Nordic Choice Hotels lar gjester sertifisere smitteverntiltakene

Nordic Choice Hotels har gitt utvalgte gjester oppdraget med å undersøke smitteverntiltakene på hotellene over hele Norden. Vurderingene blir synlige på deres nettsider.

Stor oversiktNesten 2 milliarder i kompensasjon til hotellbransjen

Thon, Stordalen, Adolfsen-brødrene og Wenaas. Virksomhetene til en rekke kjente milliardærer er blant de største mottakerne av kompensasjon til hotellene som til nå har fått 1,78 milliarder kroner totalt. – Det er ikke på langt nær nok, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels AS.

Quality Hotel Hasle Linie i rute

Sara Jensen er ansatt som hotelldirektør på Quality Hotel Hasle Linie. Sammen med teamet sitt åpner hun dørene på Hasle allerede i august.

Moxy Bergen åpnet

Moxy, Marriott Internationals livsstilskonsept for reisende med et ungt sinn, er nå åpnet i Bergen. Moxy Bergen har lekkert design, med morsomme og inspirerende detaljer, samt en perfekt plassering.

Scandic vant Kundeserviceprisen for andre året på rad

Utropt til vinner av hotellklassen i Norges største undersøkelse av kundeopplevelser.

First Hotels vil vokse betydelig i Skandinavia

Gjennom nye eiere har First Hotels styrket satsingen, vekstambisjonene og soliditeten. Nå forbereder hotellkjeden seg til gjenåpning av samfunnet og leter etter nøkkelpersoner for å ta selskapet til nye høyder.

Klart for byggestart på Vesterålens største hotell

Peab Bjørn Bygg skal bygge Quality Hotel Richard With, som får beliggenhet rett ved Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Vesterålen. Det storslåtte hotellprosjektet er et initiativ fra lokale investorer, og skal driftes av Nordic Choice Hotels.

Bråstopp for overnattingsbransjen i 2020

Airbnb lurt til å legge ut dukkehus

Et dukkehus ble nylig lagt ut for utleie på Airbnb, av to ungdommer som ville sjekke om Airbnb har så god kontroll på eiendommene som legges ut for utleie, som de selv hevder.

Tjener ikke penger på karantenehotel

Hotellbelegget i storbyene har mangedoblet seg så langt i april, sammenlignet med i fjor, da Norge var nedstengt. Krav om hotellkarantene gjør at belegget på Gardermoen nærmer seg normalen.

Øyna / Trønderske småhotell jakter «HI and LOVE» etter gjester

Med støtte fra Innovasjon Norge, har fem trønderske småhotell gått sammen om prosjektet «HI and LOVE» for å skaffe flere gjester i nok et år med Norgesferie. – Hver for oss og sammen er vi unike overnattingssteder i hjertet av Norge og midt i matriket, sier Linda Mai Helmersen Weiseth, daglig leder ved Bortistu gjestegård i Oppdal.

Thon Hotel Harstad - utvidet og nyoppusset

Hotellet har gjennomgått en omfattende utbygging og ombygging. Nå har Thon Hotel Harstad 187 hotellrom og kapasitet til 850 konferansegjester.

Nordic Choice med nye hotellpakker for sommerferien

Med ferietrenden “Staycation” i vinden som aldri før og fortsatt usikkerhet rundt muligheten for å reise utenlands i sommer, lanserer Nordic Choice Hotels nå to feriealternativer som kan skreddersys ut i fra når, hvor og hvordan man ønsker å tilbringe ferien sin. Målet er å overgå hotellboomen fra i fjor sommer.

Tilbake til «sorte tall» i hotellstatistikken

De siste tallene fra Benchmarking Alliance viser gjennomgående kraftig beleggsvekst for første gang på ett år, men status for en drøy første halvdel av april er likevel ikke til å juble over.

Asle Prestegard blir Scandics øverste leder i Norge permanent

Etter å ha vært fungerende administrerende direktør for Scandic Hotels Norge siden januar 2020, blir Asle Prestegard nå selskapets øverste leder i Norge på permanent basis.

Scandic sørger for mat til digitale møtedeltagere

Som første hotellkjede i Norge, sikrer Scandic nå at digitale møtedeltagere kan få levert frokost eller lunsj der de befinner seg.

Fire nye hoteller i løpet av ett år

Etter at Aker tok over som eneeier i fjor, er det lite igjen av tidligere Haut Nordic. Med Lovisa Hegborn som ny konsernsjef, bygges det fra bunnen av et nytt konsern - Lily Hospitality Group.

Asmund Haare går av

Asmund Haare går av som styreleder i konsernet Flying Elephant og forlater med det sin siste formelle rolle i konsernet han har bygget gjennom 30 år.

Utenlandske hotellinvestorer ønsker å skaffe seg en posisjon i Skandinavia

- Det er mange potensielle investorer i det norske hotellmarkedet, men når det gjelder spørsmålet om hva som er riktig pris, er det nok et større avvik i virkelighetsoppfatningen mellom kjøper og selger, enn hva som er vanlig i et normalår, sier direktør Roar Ingdal i Pangea Property Partners AS.

Svært svake februartall for kommersielle overnattinger

Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), bearbeidet av Innovasjon Norge, viser at det var 923.000 gjestedøgn ved kommersielle overnattingssteder i februar.

Aktivt smittevern vil prege hotellene i lang tid

Før pandemien var det ikke så mange som tenkte over at de skulle sove i en seng mange hundre gjester hadde sovet i tidligere, ta på de samme dørhåndtakene, vannkranene og fjernkontrollene.

Første anti-corona-hotell

I Berlin har selskapet Pearl1 Living and Yachting Hospitality GmbH allerede åpnet anti-corona leilighetshotellet Aeronaut, de åpner tre til neste år.

Pandemien tar mye og «gir» litt tilbake

Hotellnæringen har tapt nærmest ufattelige summer etter den første nedstengingen for et år siden, men i Stavanger har pandemien i alle fall gitt noe tilbake. Og det godt hjulpet av energibransjen.

Hotel Ullensvang solgt

Et av Norges og Vestlandets best kjente hoteller, Hotel Ullensvang, er solgt. Hotel Ullensvang, eid av familien Utne i fem generasjoner, er solgt til britiske H.I.G Capital og Hamilton Hotel Partners.

Bekmørk påske for høyfjellshotellene

Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken, gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for flere hoteller.

Nordic Choice får toppscore på bærekraft

Nordic Choice Hotels er av forbrukere blitt kåret som den mest bærekraftige merkevaren blant landets hotellkjeder, i den årlige kåringen Sustainable Brand Index.

Over 100 nye hoteller skal bygges i London

Til tross for at også de fleste hotellene i London har vært stengt store deler av det siste året, er det mange som vil investere i bransjen.

Utsatt åpning for Moxy Bergen

Moxy Bergen, som var planlagt å åpne i slutten av mars, har nå utsatt åpningen til 3.mai. Operatørselskapet, Core Hospitality, er optimistisk.

Thon Hotel Svolvær åpner i juli

Thon Hotel Svolvær begynner å nærmer seg ferdigstillelse. Det skulle egentlig åpnet nå i mars, men er blitt skjøvet på, som de fleste andre hoteller i byggefasen.

Norefjell Ski & Spa anker etter tap i retten om epidemiforsikring

Norefjell Ski & Spa anker, etter å ha tapt søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av coronapandemien.

Hotel Norge by Scandic og Artesia åpner unikt spatilbud

Nå er Artesia Spa Hotel Norge åpnet. Tilbudet er det eneste av sitt slag i Bergen sentrum, og er rettet mot både gjester og lokalbefolkning.

Ramme Fjordhotell i Munchs rike

Ramme Fjordhotell på Hvitsten, som har vært under bygging i mange år, rakk så vidt å åpne dørene før coronarestriksjonene førte til at de måtte stenge igjen, nå gjøres alt klart for å åpne igjen så snart som mulig.

Seks ganger så høy RevPAR i Haugesund som i Oslo

Nok en merkelig måned er unnagjort. Tallene fra Benchmarking Alliance viser igjen uvanlige trekk.

Januartallene viser coronapandemiens dramatiske negative effekt for norske hoteller

I januar i fjor hadde epidemien ennå ikke slått til i Norge. Det er derfor spesielt interessant å sammenligne statistikken for hotellovernattinger i Norge som nå foreligger for januar i år, med januar i fjor.

Milliardunderskudd for Nordic Choice

Nordic Choice Hotels fikk redusert omsetningen med NOK 5,1 milliarder i 2020, sammenlignet med 2019. Hotellkonsernet opplevde et kraftig fall i omsetning i hele Norden, etter at landene innførte strenge restriksjoner for hotell- og reiseliv i mars 2020.

64 prosent færre hotellovernattinger i Norge i januar

Antallet overnattinger ved norske hoteller sank med 64 prosent for januar i år, målt mot samme måned i fjor.

Forsøkte å lure seg unna regningen på 100.000

En 18 år gammel mann er pågrepet etter å ha forsøkt å lure seg fra regningen, etter å ha festet for nesten 100.000 kroner på Norefjell Ski & Spa.

Emil og Knut lager VM-maten til langrennsstjernene

Scandic-kokkene Emil Lundemo (23) og Knut Lernes (23) skal mette norske langrennsstjerner under Ski-VM i Oberstdorf. De skal tilberede fire daglige måltider for de norske langrennsstjernene og et støtteapparat, som tilsammen teller 58 personer.

Reduserer husleien med 900 millioner

Scandic Hotels har lagt frem resultatene for 2020, som for de fleste andre selskaper i hotellbransjen er det bedrøvelig lesning, men konsernsjef Jens Mathiesen ser optimistisk på 2021.

Annonse
Annonse
Annonse