Annonse

Hotell

Flere har bodd på hotell i sommer

Hotellene i Norge hadde en bedre juli enn i fjor sommer, men fortsatt et godt stykke fra normaltilstand. I storbyene var det langt færre besøkende enn normalt.

Turistsatsning gir resultater i Stavanger, men gjester styrer etter værvarslingen

Tall fra Benchmarking Alliance viser at Stavanger-hotellene på nytt øker kapasitetsutnyttelsen for juli. Og romprisene er gode.

God sommer for strandhotellene

Mens hotellene i norske byer sliter, opplever flere strandhoteller en knallsommer med alle rom booket.

Strawberry selger Hotel Savoy

Entra kjøper Hotel Savoy for NOK 185 millioner fra Strawberry, som ledd i selskapets strategiske satsning på Tullin.

Nye eiere av Park Hotel Vossevangen

Familien Jan Bruse og Kari Gro Kårdal Andersen selger familiehotellet etter mer enn 40 års drift.

Hotel Maritim til Nordic Choice Hotels

Haugesunds storstue Hotel Maritim bytter kjede og blir til Quality Hotel Maritim 1. mars 2022.

Automatisert løsning for hotellparaplyer

Det danske oppstartsselskapet Dripdrop har designet en automatisert paraplyløsning, som allerede fungerer i lobbyen til mange danske hoteller.

Covid-testing skal gi ytterligere trygghet for møter og arrangementer

Vi jobber i en verden som fortsatt påvirkes av pandemien, der flere land for tiden opplever øket smittespredning. Samtidig fortsetter vaksinasjonstakten, med gradvis gjenåpning av samfunnet. Som et ledd i å tilby ytterligere trygghet for en sikker tilbakegang til personlige møter og arrangementer, tilbyr vi nå muligheten for å booke møter med antigen hurtigtester, sier Johanna Wessman Fresnel, Radisson Hotels’ area director of meetings & events for Nord-Europa.

Comfort Hotel inntar Bodø

Den urbane hotellkjeden Comfort Hotel er endelig på plass i Bodø og åpnet 1.juli med 158 helt nye gjesterom, tre møterom, restaurant, Barception og treningsrom.

Slik vil Scandic spare 200 millioner liter vann i året

Ved å skru av kranen under tannpussen kan man spare vann tilsvarende 1,2 millioner badekar på Scandics 280 hoteller. Nå lanserer Scandic Norge «Turn off the tap».

Antallet overnattingsdøgn fremdeles langt bak 2019

Antallet overnattingsdøgn i mai økte kraftig sammenlignet med i 2020. Men overnattingene er fremdeles langt bak tiden før corona.

Scandic belønner omtenksomme turister

I sommer er det fortsatt norgesferie som gjelder, og med økt belastning på en rekke større og mindre reisemål, ønsker Scandic å bidra til at turistene viser omtanke både for miljøet og hverandre.

Gjestene vender tilbake til Høvringen

Fredag åpnet tradisjonsrike Høvringen Høgfjellshotell igjen etter å ha vært stengt i ni måneder på grunn av koronapandemien. Alle ansatte kom tilbake.

Norske kunstnere på europeiske hotellvegger

Det norske oppstartsselskapet Inzpero blir nå kontaktet av hoteller fra hele Europa, som ønsker reproduksjoner og kunst fra uavhengige kunstnere.

Solid innbooking for sommeren

Nina Nilsen tiltrådte som direktør på Støtvig Hotel på Larkollen i februar i fjor, to uker etterpå kom pandemien, med derpå følgende nedstengning.

Ny Thon partner i Bodø

- Thon Hotels er glad for å få Skagen Hotel som vår nye samarbeidspartner i byen, hvor vi fra før eier Thon Hotel Nordlys. Med dette nye partnerskapet utvider vi mulighetene for at våre gjester får gode opplevelser og styrker vår posisjon som et attraktivt reisemål, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Olav Thon GruppenHotell og servering hardest rammet

I begynnelsen av 2020 var Thon Hotels på god vei til å sette nye salgsrekorder, men som vi vet, situasjonen endret seg i mars.

Fun Photo på Quality Hotel

Sammen med Speed International lanserer nå Quality Hotel “Fun Photo” på hotellene, og gir dermed gjestene mulighet til å lagre minnerike opplevelser på en helt ny måte.

Scandic lanserer fordelsprogrammet Scandic Sports

Scandic styrker satsingen på idretten og lanserer Scandic Sports, som gir norske klubber og lag enda flere fordeler.

Scandic er reiselivsbedriften nordmenn helst vil jobbe for

Det viser HR-selskapet Randstads kåring av landets mest attraktive arbeidsgivere.

Best Western har de mest fornøyde gjestene

I en helt fersk rapport med samlet data om kundetilfredshet blant Skandinavias største hotellkjeder, er to av Best Western Hotels & Resorts merkevarer øverst på listen med flest fornøyde kunder.

Even Frydenberg til Hotelintel Consulting

Even Frydenberg, tidligere konsernssjef i Scandic Hotels, blir ny partner i Hotelintel Consulting.

Spektakulært hotellprosjekt i fare

Svart Hotell skulle bli et spektakulært bygg ved foten av Svartisen, tegnet av Snøhetta. Ifølge E24 har Snøhetta lagt prosjektet på is på grunn av manglende betaling og nå har de som investerte i utbyggeren, eiendoms- og teknologiselskapet Miris, gjennom selskapet US Capital, begjært Miris konkurs.

Mesterkokken med mange talenter

Kvitnes gård er ikke som alle andre restauranter. Mesterkokken er ikke bare kokk, han er også slakter og gartner.

Scandic Norge flytter

Scandic Norge flytter hovedkontor og salgskontor til nyoppussede lokaler i Brynsalléen 2 i januar 2022.

FINN lanserer egen hotelltjeneste i samarbeid med bransjen

Nå kan gjester bestille opphold direkte hos hotellene via FINNs egen hotelltjeneste. Målet er at at lokale hoteller skal få flere bestillinger i tiden fremover.

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel vant tips-rettssak

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel har fått fullt medhold av Oslo tingrett i saken om arbeidsgivers rett til å trekke i innkommet tips, for omkostninger til arbeidsgiveravgift og administrasjon.

Nordic Choice har nå nesten 1000 hotellrom på Københavns lufthavn

Nordic Choice Hotels åpner nå Comfort Hotel Copenhagen Airport med 605 rom, ved siden av kjedens eksisterende Clarion Hotel. Totalt har Nordic Choice nå nesten 1000 hotellrom på Københavns lufthavn, i tillegg til Nord-Europas største konferansesenter ved en lufthavn.

Scandic har reddet over 200.000 frokost- og lunsjporsjoner gjennom Too Good To Go

Gjennom fem års samarbeid med Too Good To Go har Scandic Norge reddet 214.000 måltider, og dermed redusert CO2-utslippet med over 535 tonn.

Nordic Choice åpner nytt, stort hotell i Bodø

Med 250 hotellrom og møte- og eventkapasitet for 800 personer, er Quality Hotel Ramsalt Bodøs største hotell.

Stor investeringslyst i europeisk hotellbransje

Det er igjen stor investeringslyst i europeisk hotellbransje. Pipelinen for nye hoteller viste, ved utgangen av 1.kvartal, en økning på 5% i antall hotellprosjekter og en økning på 6% i antall rom, i forhold til samme periode i fjor.

Kraftig økning for overnattingsbransjen i april

I april var det 883.000 overnattinger ved kommersielle overnattingssteder. Det er en økning på 167 prosent sammenlignet med april i fjor.

Scandic lanserer online multibooking

Som første hotellkjede i Norden lanserer Scandic online multibooking, som gir kundene muligheten til å booke mange hotellopphold i en og samme bestilling.

Nordens første 5G tilkoblede hotellrom

Nordic Choice Hotels tilbyr nå gjestene 5G på Comfort Hotel Xpress Stockholm. I første omgang vil teknologien være tilgjengelig på 20 av de 257 gjesterommene.

Østerrike på vei tilbake til normalen

Citybox åpner lavprishotell i Antwerpen

Den norske hotellkjeden Citybox signerer nytt hotell med 180 rom i sentrum av Antwerpen. Hele prosessen, fra avtale til prosjektering, er gjennomført via Teams og partene har aldri møtt hverandre. Hotellet åpner dørene nå i juli.

- Vi ønsker å drive hoteller som har tilknytning til natur, kultur, eller har en spesiell historie

Classic Norway har etterhvert bygget opp en interessant portefølje av unike hoteller og andre overnattingssteder, i første rekke på Nordvestlandet og i Lofoten. Nå ønsker de å ekspandere lengre syd på Vestlandet, på Østlandet og i Trøndelag, forteller selskapets administrerende direktør, Stephen Meinich-Bache.

Lily Country Club klar for åpning

Lily Country Club er det nye navnet på det store resortanlegget på Kløfta, som i prosjektfasen hadde navnet Miklagard Hotel. 31. mai kan de åpne dørene for gjester.

Mange interessert i Hotel Ullensvang

- Det var stor interesse for Hotel Ullensvang, både fra norske og utenlandske potensielle kjøpere. Vi var godt fornøyd med interessen, sier Erik Myklebust, ansvarlig for hotell i CBRE, som har vært selgers rådgiver i prosessen.

Bekjemper virus med desinfisert luft og feberscanning

Son Spa er et av de hotellene i Norge som ligger lengst fremme når det gjelder smitteverntiltak for gjester og medarbeidere, og har over tid gjort mye for at alle skal føle seg trygge.

Fru Haugans med filial i hovedstaden

Når tidene er dårlige skal man investere, sies det, iallfall hvis man har mulighet til det. Litt overraskende for mange har eierne av Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans i Mosjøen, kjøpt det urbane utestedet Olympen på Grønland i Oslo.

Thon Hotel Ålesund snart ferdig nyoppusset

295 nye 4- og 5-stjerners hoteller i mai

På verdensbasis åpnes 295 nye hoteller med tilsammen over 56.000 rom i mai.

Oslo: 11,8% rombelegg i april Fortsatt svært labert for storbyhotellene

Man skal fortsatt lete svært grundig hvis man skal finne lyspunkter i hotellstatistikken. Det er lite å glede seg over for hotellene, ifølge de siste tallene fra Benchmarking Alliance.

Nordic Choice Hotels lar gjester sertifisere smitteverntiltakene

Nordic Choice Hotels har gitt utvalgte gjester oppdraget med å undersøke smitteverntiltakene på hotellene over hele Norden. Vurderingene blir synlige på deres nettsider.

Stor oversiktNesten 2 milliarder i kompensasjon til hotellbransjen

Thon, Stordalen, Adolfsen-brødrene og Wenaas. Virksomhetene til en rekke kjente milliardærer er blant de største mottakerne av kompensasjon til hotellene som til nå har fått 1,78 milliarder kroner totalt. – Det er ikke på langt nær nok, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels AS.

Quality Hotel Hasle Linie i rute

Sara Jensen er ansatt som hotelldirektør på Quality Hotel Hasle Linie. Sammen med teamet sitt åpner hun dørene på Hasle allerede i august.

Moxy Bergen åpnet

Moxy, Marriott Internationals livsstilskonsept for reisende med et ungt sinn, er nå åpnet i Bergen. Moxy Bergen har lekkert design, med morsomme og inspirerende detaljer, samt en perfekt plassering.

Scandic vant Kundeserviceprisen for andre året på rad

Utropt til vinner av hotellklassen i Norges største undersøkelse av kundeopplevelser.

First Hotels vil vokse betydelig i Skandinavia

Gjennom nye eiere har First Hotels styrket satsingen, vekstambisjonene og soliditeten. Nå forbereder hotellkjeden seg til gjenåpning av samfunnet og leter etter nøkkelpersoner for å ta selskapet til nye høyder.

Klart for byggestart på Vesterålens største hotell

Peab Bjørn Bygg skal bygge Quality Hotel Richard With, som får beliggenhet rett ved Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Vesterålen. Det storslåtte hotellprosjektet er et initiativ fra lokale investorer, og skal driftes av Nordic Choice Hotels.

Bråstopp for overnattingsbransjen i 2020

Airbnb lurt til å legge ut dukkehus

Et dukkehus ble nylig lagt ut for utleie på Airbnb, av to ungdommer som ville sjekke om Airbnb har så god kontroll på eiendommene som legges ut for utleie, som de selv hevder.

Tjener ikke penger på karantenehotel

Hotellbelegget i storbyene har mangedoblet seg så langt i april, sammenlignet med i fjor, da Norge var nedstengt. Krav om hotellkarantene gjør at belegget på Gardermoen nærmer seg normalen.

Øyna / Trønderske småhotell jakter «HI and LOVE» etter gjester

Med støtte fra Innovasjon Norge, har fem trønderske småhotell gått sammen om prosjektet «HI and LOVE» for å skaffe flere gjester i nok et år med Norgesferie. – Hver for oss og sammen er vi unike overnattingssteder i hjertet av Norge og midt i matriket, sier Linda Mai Helmersen Weiseth, daglig leder ved Bortistu gjestegård i Oppdal.

Thon Hotel Harstad - utvidet og nyoppusset

Hotellet har gjennomgått en omfattende utbygging og ombygging. Nå har Thon Hotel Harstad 187 hotellrom og kapasitet til 850 konferansegjester.

Nordic Choice med nye hotellpakker for sommerferien

Med ferietrenden “Staycation” i vinden som aldri før og fortsatt usikkerhet rundt muligheten for å reise utenlands i sommer, lanserer Nordic Choice Hotels nå to feriealternativer som kan skreddersys ut i fra når, hvor og hvordan man ønsker å tilbringe ferien sin. Målet er å overgå hotellboomen fra i fjor sommer.

Tilbake til «sorte tall» i hotellstatistikken

De siste tallene fra Benchmarking Alliance viser gjennomgående kraftig beleggsvekst for første gang på ett år, men status for en drøy første halvdel av april er likevel ikke til å juble over.

Asle Prestegard blir Scandics øverste leder i Norge permanent

Etter å ha vært fungerende administrerende direktør for Scandic Hotels Norge siden januar 2020, blir Asle Prestegard nå selskapets øverste leder i Norge på permanent basis.

Scandic sørger for mat til digitale møtedeltagere

Som første hotellkjede i Norge, sikrer Scandic nå at digitale møtedeltagere kan få levert frokost eller lunsj der de befinner seg.

Annonse
Annonse
Annonse