Annonse

Hotell

Asmund Haare går av

Asmund Haare går av som styreleder i konsernet Flying Elephant og forlater med det sin siste formelle rolle i konsernet han har bygget gjennom 30 år.

Utenlandske hotellinvestorer ønsker å skaffe seg en posisjon i Skandinavia

- Det er mange potensielle investorer i det norske hotellmarkedet, men når det gjelder spørsmålet om hva som er riktig pris, er det nok et større avvik i virkelighetsoppfatningen mellom kjøper og selger, enn hva som er vanlig i et normalår, sier direktør Roar Ingdal i Pangea Property Partners AS.

Svært svake februartall for kommersielle overnattinger

Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), bearbeidet av Innovasjon Norge, viser at det var 923.000 gjestedøgn ved kommersielle overnattingssteder i februar.

Aktivt smittevern vil prege hotellene i lang tid

Før pandemien var det ikke så mange som tenkte over at de skulle sove i en seng mange hundre gjester hadde sovet i tidligere, ta på de samme dørhåndtakene, vannkranene og fjernkontrollene.

Første anti-corona-hotell

I Berlin har selskapet Pearl1 Living and Yachting Hospitality GmbH allerede åpnet anti-corona leilighetshotellet Aeronaut, de åpner tre til neste år.

Pandemien tar mye og «gir» litt tilbake

Hotellnæringen har tapt nærmest ufattelige summer etter den første nedstengingen for et år siden, men i Stavanger har pandemien i alle fall gitt noe tilbake. Og det godt hjulpet av energibransjen.

Hotel Ullensvang solgt

Et av Norges og Vestlandets best kjente hoteller, Hotel Ullensvang, er solgt. Hotel Ullensvang, eid av familien Utne i fem generasjoner, er solgt til britiske H.I.G Capital og Hamilton Hotel Partners.

Bekmørk påske for høyfjellshotellene

Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken, gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for flere hoteller.

Nordic Choice får toppscore på bærekraft

Nordic Choice Hotels er av forbrukere blitt kåret som den mest bærekraftige merkevaren blant landets hotellkjeder, i den årlige kåringen Sustainable Brand Index.

Over 100 nye hoteller skal bygges i London

Til tross for at også de fleste hotellene i London har vært stengt store deler av det siste året, er det mange som vil investere i bransjen.

Utsatt åpning for Moxy Bergen

Moxy Bergen, som var planlagt å åpne i slutten av mars, har nå utsatt åpningen til 3.mai. Operatørselskapet, Core Hospitality, er optimistisk.

Thon Hotel Svolvær åpner i juli

Thon Hotel Svolvær begynner å nærmer seg ferdigstillelse. Det skulle egentlig åpnet nå i mars, men er blitt skjøvet på, som de fleste andre hoteller i byggefasen.

Norefjell Ski & Spa anker etter tap i retten om epidemiforsikring

Norefjell Ski & Spa anker, etter å ha tapt søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av coronapandemien.

Hotel Norge by Scandic og Artesia åpner unikt spatilbud

Nå er Artesia Spa Hotel Norge åpnet. Tilbudet er det eneste av sitt slag i Bergen sentrum, og er rettet mot både gjester og lokalbefolkning.

Ramme Fjordhotell i Munchs rike

Ramme Fjordhotell på Hvitsten, som har vært under bygging i mange år, rakk så vidt å åpne dørene før coronarestriksjonene førte til at de måtte stenge igjen, nå gjøres alt klart for å åpne igjen så snart som mulig.

Seks ganger så høy RevPAR i Haugesund som i Oslo

Nok en merkelig måned er unnagjort. Tallene fra Benchmarking Alliance viser igjen uvanlige trekk.

Januartallene viser coronapandemiens dramatiske negative effekt for norske hoteller

I januar i fjor hadde epidemien ennå ikke slått til i Norge. Det er derfor spesielt interessant å sammenligne statistikken for hotellovernattinger i Norge som nå foreligger for januar i år, med januar i fjor.

Milliardunderskudd for Nordic Choice

Nordic Choice Hotels fikk redusert omsetningen med NOK 5,1 milliarder i 2020, sammenlignet med 2019. Hotellkonsernet opplevde et kraftig fall i omsetning i hele Norden, etter at landene innførte strenge restriksjoner for hotell- og reiseliv i mars 2020.

64 prosent færre hotellovernattinger i Norge i januar

Antallet overnattinger ved norske hoteller sank med 64 prosent for januar i år, målt mot samme måned i fjor.

Forsøkte å lure seg unna regningen på 100.000

En 18 år gammel mann er pågrepet etter å ha forsøkt å lure seg fra regningen, etter å ha festet for nesten 100.000 kroner på Norefjell Ski & Spa.

Emil og Knut lager VM-maten til langrennsstjernene

Scandic-kokkene Emil Lundemo (23) og Knut Lernes (23) skal mette norske langrennsstjerner under Ski-VM i Oberstdorf. De skal tilberede fire daglige måltider for de norske langrennsstjernene og et støtteapparat, som tilsammen teller 58 personer.

Reduserer husleien med 900 millioner

Scandic Hotels har lagt frem resultatene for 2020, som for de fleste andre selskaper i hotellbransjen er det bedrøvelig lesning, men konsernsjef Jens Mathiesen ser optimistisk på 2021.

Scandics prosjekterte storhotell i Trondheim skyves ut i tid

Scandics prosjekterte hotell i Trondheim, Scandic Nyhavna, skulle etter planen stå ferdig rundt årsskiftet 2022/2023, nå er det skjøvet ut i tid. - Reguleringen har tatt lengre tid enn forventet, estimert åpning er nå 2025, sier Asle Prestegard, adm.dir. i Scandic Hotels Norge.

Hotelias markedsrapportOpphentingen starter etter påske

Konsulentselskapet Hotelia har nettopp publisert sin markedsrapport for 2020, fullspekket med interessante tall og analyser. De ser også fremover, og i prognosene for de største byene, legges det inn at opphentingen begynner etter påske.

Nordic Choice taper 200 millioner i måneden

Nordic Choice Hotels hadde fem milliarder kroner mindre i omsetning i 2020 enn i 2019. Kjeden taper nærmere 200 millioner i måneden.

Svært få lyspunkter for hotellene i februar

Tallene fra Benchmarking Alliance viser at den negative trenden fortsetter for storbyhotellene, når halve februar er unnagjort.

Strawberry Forever ikke solgt!Strawberry og Starwood skal samarbeide i Norden

Første utgave av Reiseliv1 inneholder mye spennende og interessant stoff, men én tittel er blitt litt vel spennende og er i tillegg fullstendig feil. Det står «Strawberry Forever solgt». Men Stordalen-familiens eiendomsinvesteringsselskap er absolutt ikke solgt. Etter at bladet var godkjent for trykking, har noen som ikke er tilknyttet redaksjonen, ved et uhell skadet siden artikkelen sto på, og deretter forsøkt å rekonstruere det hele, med katastrofalt dårlig resultat. Vi beklager dette sterkt og bringer her det opprinnelige innholdet i artikkelen.

Marriotts toppsjef er død

Arne Sorenson, President og CEO i Marriott International, er død, 62 år gammel.

Codan tilbakeviser Stordalens pandemikrav

Petter Stordalens forsikringsselskap Codan, mener hotellmogulen måtte betalt en ganske annen pris dersom hotellene skulle være sikret mot koronapandemien.

Tre siktet for utroskap etter Maribel-konkursen

Tre personer er siktet for grov økonomisk utroskap i forbindelse med etterforskning av mulig straffbare forhold under konkursbehandlingen av Maribel-konsernet.

Flere vil jobbe hjemmefra, men ha behov for å møtes ansikt til ansikt regelmessig

- Start med planleggingen nå og fokuser på at innenlandsmarkedet kommer tilbake i 2. kvartal 2021.

Svart januar for storbyhotellene

Men hotellene i Haugesund går igjen mot strømmen. Det viser tallene fra Benchmarking Alliance.

Nordic Choice på innovasjonstoppen

I den årlige rangeringen Norsk Innovasjonsindeks, er Nordic Choice Hotels også i år helt i toppen på listene over Norges mest innovative selskaper.

Britannia blir TV-stjerne

Nå kommer TV-serien om Britannia Hotel på TV Norge og Discovery+. Serien på 9 episoder, har premiere 8. februar, og følger hotellets ansatte bak kulissene i første driftsår etter gjenåpningen.

Kraftig fall i hotellovernattinger

Da koronapandemien rammet Norge i fjor, ble det full stopp for hotellene. Antall besøk falt med 41 prosent – 5 millioner færre enn året før.

Stordalen selger i København

Eiendomsinvesteringsselskapet Strawberry Forever, som eies av Petter Stordalen med familie, har solgt Skt.Petri Hotel i København til et datterselskap av Starwood Capital Group (“Starwood Capital”), et globalt, privat investeringsselskap, som fokuserer på investeringer innen eiendom og energi.

Stadig mer profesjonelle hybrid og digitale møter

Med snart ett års erfaring med hybrid og digitale møter, har Nordic Choice Hotels funnet de beste løsningene for de bedriftene og selskapene som trenger å møtes.

Til kamp imot svinn på alle plan

Mange bedrifter som opplever stor vekst, risikerer også økt svinn. Nå tar Classic Norway Hotels grep for å komme utfordringene i forkjøpet. Redusert svinn og bedre økonomi skal bli resultatet. Hotellkjeden har derfor inngått avtale med selskapet Svinnkompetanse AS. Gjennom opplæring og nye systemer, skal Classic Norway Hotels øke kunnskapen om svinnforebygging, for sikre og øke verdiene i bedriften.

4 nye hoteller til Best Western

Etter sommerens tilskudd med fem nye hoteller i Bergen, gjennom samarbeidet med De Bergenske, fortsetter BWH Hotel Group å vokse i Norge. Nå knytter ytterligere fire hoteller seg til kjeden.

Belegg og revpar på bunn, bra rompris

Enormt omsetningstap i reisebransjen

Permitteringsperioden forlenges

Losjiomsetningen ned 64% i november

Uforutsette kostnader veltes igjen over på reiselivsbedriftene

Aldri vært viktigere med målrettede tiltak mot de yngste enn nå

Radisson hotel group satser mer på leiligheter

God innbooking for jul og nyttår, men 1.kvartal kan bli tøft

- De mest smertefulle kuttene har vært å nedbemanne og permittere

Hotelleiendom: ingen ”coronarabatt” foreløpig

Nye samarbeid gir jobbmuligheter for permitterte hotellfolk

Airbnb på børs

Eksplosiv vekst i elbil- lading på hoteller

Haugesund-hotellene med høyest novemberbelegg

Pris til scandic norge – kuttet matsvinn med 20%

Scandic victoria lillehammer totalrenovert og utvidet

Glastad-familien kjøper sola strand hotel

4 av 10 reiselivsbedrifter frykter konkurs

21.900 færre arbeidslasser innen overnatting og servering i 3.kvartal

- Endel hotelleiere har ennå ikke tatt inn over seg at de sannsynligvis må selge

Enighet om forbedret kompensasjonsordning og fortsatt 6% mva

Annonse
Annonse
Annonse