Annonse

Politikk

Reiseliv bør flyttes til Landbruksdepartementet

– Reiselivsnæringen er helt avhengig av landsbygda som er en av våre viktigste turistmagneter. Både for nordmenn på Norgesferie og for utlendinger når de nå starter å komme til Norge igjen etter covid-19 tiden, sier direktør Atle Hovi ved Beitostølen Resort, som er en av landets største reiselivsdestinasjoner.

Leder

LederForståelige og forkastelige bonuser

Politikerne kritiserer selvsagt bonusene til ledelsen i Norwegian, men styret var ikke helt på jordet når de ville gi ledere en ekstra påskjønnelse for at de skulle stå ved roret i stormen.

270 anmeldelser for brudd på karantenehotell-plikten – de fleste blir henlagt

Øst politidistrikt har opprettet 270 anmeldelser for brudd på plikten til å oppholde seg på karantenehotell. De fleste av sakene blir henlagt.

EU åpner for reisende fra USA

EUs medlemsland tillater reisende fra åtte land og områder, deriblant USA. Men innreisekrav kan fortsatt gjelde.

USA lemper på reiseråd for Norge, Japan og over 100 andre land

USA myker opp reiserådet for Japan, Norge og 59 andre land og fraråder ikke lenger reiser hit for fullvaksinerte.

Dyreparken taper millioner på strenge tiltak i Kristiansand

Koronatiltakene i Kristiansand har ført til at Dyreparken har tapt 4 millioner kroner den første uka av nedstengningen. Og tapet kan fort doble seg.

Revidert nasjonalbudsjettPandemi-kompensasjonen til kjedehotellene kuttes

FrP og regjeringen er enige om revidert nasjonalbudsjett. NHO Reiseliv er fornøyd med at nødvendige kompensasjonstiltak forlenges til 1. november, men er skuffet over at støtten til de store hotellkjedene kuttes.

Sandefjord pålegges å opprette karantenehotell

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har pålagt Sandefjord kommune å opprette et nytt karantenehotell, etter at kommunen ikke ville gjøre det frivillig.

Senterpartiet beredt til å hjelpe Norwegian igjen

Geir Pollestad (SP) forsvarer at de ville støtte Norwegian med milliarder alt i november og sier staten bør tilføre Norwegian mer kapital om det blir nødvendig.

Reiselivsguru ønsker turistminister

Globetrotteren og forfatteren Jens A Riisnes mener tiden er inne for at regjeringen får en egen minster for turisme og distrikter.

Norske diplomater opprørt over at de må på karantenehotell

Norske ambassadører verden over reagerer kraftig på at de må på karantenehotell og mener UD insinuerer at de forfalsker vaksinebevis.

Mallorca mykner opp koronarestriksjonene

Den spanske ferieøya Mallorca fjerner kommende helg portforbudet som i sju måneder har holdt ferierende og festlystne unna gatene på kvelds- og nattetid.

Wizz Air står fast ved boikott-søksmål

Det ungarske flyselskapet vil gå videre med søksmål om ulovlig boikott, til tross for at selskapet dropper satsingen på norske innenriksruter, melder E24.

Ber Justisdepartementet åpne opp for generell arbeidsinnvandring

NHO Reiseliv ber justisdepartementet åpne opp for generell arbeidsinnvandring slik at reiselivsbedriftene kan få tilgang til nødvendig arbeidskraft fra utlandet.

Flystrid med Hviterussland kan gi dyrere billetter

Kjemper om parkeringspengene fra Nordkapp

Regjeringen åpner for skjenking til midnatt fra 27. mai

Regjeringen går til annet trinn i gjenåpningsplanen fra midnatt, natt til torsdag 27. mai. Innslipps- og skjenkestopp utvides til klokken 24.00, og kravet om matservering ved skjenking bortfaller. Fremdeles vil det bli stilt krav om bordplassering og en meters avstand. Konferansemarkedet åpnes.

Flere hundre EØS-borgere vil prøve karantenehotellordningen for retten

Nær 700 EU/EØS-borgere vil saksøke staten og prøve karantenehotellordningen for retten. Et advokatfirma har sendt varsel om søksmål til departementene.

Reiseliv og servering hardest rammet

I følge NTB har 28 prosent av norske bedrifter permittert ansatte, flesteparten i Oslo, der 36 prosent har måttet permittere, ifølge undersøkelsen. 60 prosent av virksomhetene har uendret sysselsetting under pandemien

Senterpartiet vil ha momskutt ut året

Senterpartiet mener reiseliv og restauranter bør få redusert merverdiavgift i hele 2021.

- Redusert støtte til kjedehotellene truer helårsarbeidsplasser og er konkurransevridende

NHO Reiseliv er fornøyd med at viktige kompensasjonstiltak blir forlenget i Revidert nasjonalbudsjett, og at tapte varelagre dekkes 100 prosent, men er sterkt kritisk til regjeringens nye avkortningsmodell for kjeder, som de mener truer arbeidsplasser i storbyene.

SAS ber Stortinget forbedre regjeringens forslag

SAS er skuffet og overrasket over regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. Bransjen er ekstremt hardt rammet av pandemien, men er så langt likevel holdt utenfor kompensasjonsordningene, sier Kjetil Håbjørg, konserndirektør og norgessjef i SAS.

Revidert nasjonalbudsjettLav MVA-sats ut september

Regjeringen foreslår å forlenge den midlertidige reduksjonen i den lave merverdiavgiftssatsen, fra 12 til 6 prosent, frem til og med 30. september 2021.

Regjeringen gir nye 700 millioner til reise- og uteliv

Regjeringen vil gi 700 millioner kroner til reise- og utelivsbedrifter som restarthjelp etter gjenåpningen, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til VG.

Regjeringen vil utsette betalingsfristen for skatt og avgift

Byrådslederen i Oslo: gjenåpning av serveringssteder ikke før i sommer

En omfattende gjenåpning av Oslo er trolig først realistisk mot sommeren, mer enn i mai, mener Oslo-byrådsleder Raymond Johansen.

LO og NHO vil utvide avbruddsperioden ved permittering til 10 uker

Nå har LO og NHO endret «arbeidslivets grunnlov», nemlig hovedavtalen. Avbruddsperioden utvides fra seks til ti uker, midlertidig ut september.

Det nasjonale skjenkeforbudet kan oppheves

NTB Det nasjonale skjenkeforbudet som ble innført av regjeringen 25. mars, kan oppheves, opplyser Helsedirektoratet i sin anbefaling til regjeringen.

Virke Reiseliv ønsker konkrete datoer

Aktører i reiselivet forbereder seg på åpning for ferier både i Norge og utenlands til sommeren. Men de skulle gjerne hatt mer konkret info fra statsministeren.

– Gledelige signaler om gjenåpning allerede om en uke

Statsministeren la i dag frem en plan for gjenåpning av landet som består av fire trinn. Det første trinnet er å få tilbake tiltaksnivået vi hadde før 25. mars, med skjenking frem til 22.00 og tillatt innendørs arrangementer med opptil 100 fastmonterte sitteplasser.

Frykter flere konkurser som følge av regjeringens smittevernvedtak

NHOs regiondirektører i Trøndelag og Arktis frykter at bedrifter vil gå under etter de siste nasjonale smitteverntiltakene.

Massive avbestillinger hos påskeaktørene– Det får enorme konsekvenser - Regjeringen må våkne

Årets påskeferie så ut til å gi hyttekommunene et stort løft. Nå opplever de derimot store avbestillinger. Det vil få enorme konsekvenser, mener Virke Reiseliv.

Regjeringen tørrlegger hele landet fra torsdag – de fleste serveringssteder og hoteller må stenge

Det blir forbudt med skjenking av alkohol over hele landet fra torsdag 25. mars, opplyste helseminister Bent Høie tirsdag.

Krever nye tiltak etter at Høie avlyste hotellpåsken for mange

Det må komme tilskudd som kan dekke utgiftene hotellene og næringslivet får etter påskeavbestillinger, mener Virke Reiseliv.

Katastrofal nedstengning som ikke reflekterer smittesituasjonen til skidestinasjonene

NHO Reiseliv reagerer sterkt på nedstengingen av hele Viken, som innebærer at kommuner med lav eller ingen smitte blir underlagt de samme strenge coronatiltakene som kommuner med mye smitte.

Forbedret lønnsstøtteordning

Stortinget har vedtatt en forbedret lønnsstøtteordning for perioden 15. mars til 30. juni.

Fortsatt stor konkursfrykt i reisebransjen

Situasjonen reiselivet står i nå er kritisk. Strenge nasjonale tiltak, og stadig nye, lokale smitteutbrudd og plutselige nedstenginger, er blitt et mareritt for reiselivsbedriftene. Mange bedrifter har sett seg nødt til å gjennomføre nye runder mer permitteringer - for noen er dette tredje eller fjerde gang.

Stortingsrestauranten åpen til tross for Oslo-forbud

Mens andre serveringssteder i Oslo må holde stengt for alt unntatt takeaway, er restauranten på Stortinget åpen.

Lønnsstøtte åpner for å ta permitterte tilbake i jobb

Nesten 74.000 er blitt permitterte og 206.000 nordmenn er helt eller delvis ledige, ifølge Nav. Nå skal bedrifter igjen få betalt for å be permitterte komme tilbake på jobb.

Lettelser så sent som i juli, vil spolere det meste av 2021 for reiselivet

En gradvis heving av tiltakene trinn for trinn i fire etapper blir kjernen i den store planen for gjenåpning av Norge. Lettelser som monner for reiselivet vil etter denne planen først komme i fase 2, det vil si et godt stykke ut i juli. I så fall vil det meste av 2021 være spolert for reiselivsbedriftene og feriehungrige nordmenn. Og i september skal det, etter planen, være stortingsvalg.

Stortingsflertallet utvider krisepakken

Flertallet på Stortinget har vedtatt at kompensasjonsordningen skal vare frem til 1. juli 2021 i første omgang, og at råvarekostnader for nedstengte bedrifter skal tas med i kompensasjonen. Videre stemte de for at det skal bevilges 1,75 milliarder kroner til bedrifter som har falt utenfor ordningen, eller er spesielt hardt rammet av nedstengninger.

Flest krisemilliarder til reisebransje-selskaper

Avisen Klassekampen har kartlagt fordelingen av krisestøtten til næringslivet. Det er første gang denne støtten blir kartlagt og vist frem på konsernnivå, altså med oversikt over hvilke eiere som står bak alle selskapene som har fått krisestøtte. Av de 25 selskapene som har fått mest støtte, er hele 19 tilknyttet reisebransjen.

Regjeringen forbedrer kompensasjonsordningen for reiselivet

Sas trenger 12,5 milliarder til rekapitalisering - støtte fra sverige og danmark

Største luftfartskrise siden 2.verdenskrig

Nve foreslår 13 områder for vindkraft i norge - men statkraft vil droppe videre utbygging

Norsk økonomi fyrer på alle sylindre

økede avgifter gjør at widerøe kutter i lofoten og vesterålen

Statsbudsjettet: manglende forutsigbarhet fra regjeringen

Statsministeren bekymret for fremtidens arbeidsliv med airbnb og uber

Solberg vil løfte arktisk reiseliv

En stadig viktigere næring, som regjeringen heller burde stimulere

Regjeringen svikter reiselivet

Nho reiseliv vil ha søndagsåpne butikker

Nho reiseliv glad for mer fleksible arbeidstidsregler

Regjeringen vil øke alkoholavgiftene enda mer

Vbf: lavere alkoholavgifter istedenfor høyere taxfree-kvoter

Ingen streik!

Fjord line kan ta 100 vogntog daglig mellom bergen og stavanger

Thon-boikott ulovlig

Annonse
Annonse
Annonse