Annonse

Reiseliv

VisBook trapper opp i Danmark

VisBook er hospitality tech-selskapet som med sitt Property Management System (PMS) tar enda større markedsandeler i Skandinavia.

Færre har bestilt sommerferie hos norske reiselivsbedrifter

Bookingnivået hos godt over halvparten av norske reiselivsbedrifter er lavere enn vanlig foran sommeren. Virke og NHO Reiseliv tror mange nå sitter på gjerdet.

Vi trenger fart for å komme ut av krisen

Regjeringen gir klarsignal til bygging av ny lufthavn ved Mo i Rana

Oppussing av Edvard Griegs villa vil koste over 30 millioner kroner

Dobling i flyreiser i april sammenlignet med i fjor

Utenlandsreiser frarådes fortsatt – men myndighetene vurderer sommeren

PRM: Nærings- og fiskeridepartementet / Sertifiserte Svalbard-guider skal gi et tryggere reiseliv

Vil oppfylle reiselivsdrømmen for unge medarbeidere

De får ikke jobb i reiselivet fordi de mangler praksis etter utdanningen, og de mangler praksis fordi de ikke får jobb i reiselivet.

Nasjonal reiselivsstrategi 203043.000 nye jobber og gjester med høy verdiskapingseffekt og lavt klimaavtrykk

Næringsministeren mottok 6.mai en ny nasjonal reiselivsstrategi fra Innovasjon Norge. Her får regjeringen anbefalinger om hvilke grep som bør tas for å styrke reiselivet. Målet er å øke Norges eksportinntekter med NOK 20 milliarder og antall jobber med nærmere 43.000 innen 2030.

50 millioner til reiselivsmarkedsføring

Innovasjon Norges nye reiselivsstrategi inneholder hovedsakelig langsiktige tiltak for norsk reiseliv, men også strakstiltak for å redde årets sommersesong.

Flyreiser utenfor manges økonomiske rekkevidde på grunn av dyre covid-tester

IATA har sammenlignet priser på PCR-tester (den typen test som vanligvis kreves av myndighetene) i 16 land og funnet store prisvariasjoner etter markeder, og innen forskjellige markeder.

Viderefører personkontroll på grensen

Ber nordmenn booke direkte i sommer

- Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes. Dette er den klare oppfordringen fra administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels, til alle nordmenn som skal feriere i eget land denne sommeren.

Forbrukerrådet: Bonuspoeng på flyreiser må ikke slettes

Norsk næringsliv vil følge EU og slippe vaksinerte inn i landet

70 % planlegger utenlandsreise

I en fersk reiselivsundersøkelse gjennomført av Apollo, oppgir over 70 prosent at de planlegger en utenlandsreise i år. Øverst på ønskelisten for årets ferie står Hellas.

Flere norske gjestedøgn for camping og hyttegrender i mars, færre på hotell

Det var i underkant av 960.000 overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i mars, det er seks prosent færre enn mars i fjor, viser ferske tall fra SSB, bearbeidet av Innovasjon Norge Reiseliv.

Topcamp fortsetter veksten

Mosjøen blir Topcamp-konsernets syvende destinasjon i Norge, og ifølge daglig leder Thorstein Berg er det neppe den siste.

En av fire vil til utlandet i sommer

Høie: – Hvis det går som planlagt, blir det mulig å ha ferie i Norge i sommer

SAS får nederlandsk toppsjef

Nederlandske Anko Van der Werff, som i dag leder det colombianske flyselskapet Avianca, er ansatt som ny konsernsjef i SAS.

Nasjonal reiselivskonferanse satser enda høyere og blir Techpoint Travel

NHO ber Oslo åpne uteserveringen til 8. mai

Derfor bok

– Alle reiseopplevelser blir bedre hvis vi får kontakt med dem som bor på stedene vi besøker

Forfatter og fotograf Espen A. Jacobsen har skrevet en reisebok han håper inspirerer flere til å bli kjent med de spennende stedene og menneskene langs den langstrakte Norgeskysten.

EU nekter innbyggerne bevegelsesfrihet, mener IATAs sjef

- EU nekter innbyggerne i medlemslandene en av organisasjonens fundamentale rettigheter. Bevegelsesfrihet er et av de grunnleggende prinsippene i EU, nå er denne friheten enten blitt suspendert eller trukket tilbake, mener IATAs generaldirektør, Willie Walsh.

Lysere tider for utenlandsfergene

Snart kan passasjerene igjen innta fergene fra Norge til Sverige, Danmark og Tyskland. Både Color Line, Fjordline og DFDS har planer om oppstart i mai og juni.

Reiselivet skraper reklame-bunnen

Langt flere planlegger å reise utenlands fra Trondheim enn i fjor sommer

EU slipper inn vaksinerte turister fra USA

En million må ha nytt pass – turen til utlandet kan ryke

Politiet fraråder folk fra å bestille utenlandsreisen før passet er sjekket. Køene kan bli lange når over en million nordmenn søker om å få fornyet passet.

Vesterålen godkjent som bærekraftig reisemål

Rekordmange søkere til Norsk Reiselivsfagskole

Selv om reiselivsnæringen har lagt bak seg et historisk vanskelig år, opplever Norsk Reiselivsfagskole at rekordmange studenter søker seg til utdanningsinstitusjonen for å skaffe seg kunnskap og kompetanse innen reiselivsfaget.

Nasjonale turiststier får 10 millioner

Kinesiske lufthavner greide seg best i 2020

Guangzhou Bai Yun International Airport i Kina hadde flest passasjerer i 2020, i alt 43,8 millioner, med Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport i USA like bak med 42,9 millioner.

Tjener ikke penger på karantenehotel

Hotellbelegget i storbyene har mangedoblet seg så langt i april, sammenlignet med i fjor, da Norge var nedstengt. Krav om hotellkarantene gjør at belegget på Gardermoen nærmer seg normalen.

Øyna / Trønderske småhotell jakter «HI and LOVE» etter gjester

Med støtte fra Innovasjon Norge, har fem trønderske småhotell gått sammen om prosjektet «HI and LOVE» for å skaffe flere gjester i nok et år med Norgesferie. – Hver for oss og sammen er vi unike overnattingssteder i hjertet av Norge og midt i matriket, sier Linda Mai Helmersen Weiseth, daglig leder ved Bortistu gjestegård i Oppdal.

Flyr mot kaotisk gjenåpning

Det var ikke mange flystriper på himmelen i fjor. Fremover blir det mange flere – på kryss og tvers.

Analyse

Norse-nisje eller Norwegian-bredde

Ingen krise, men påfallende at Bjørn Tore Larsen og Bjørn Kjos ser ut til å tenke ulikt om strategi for Norse Atlantic Airways.

Hareide forlenger kjøp av et minimumstilbud av flyruter ut mai måned

Regjeringen og samferdselsmininster Knut Arild Hareide viderefører kjøpet av et minimumstilbud på flyruter ut mai.

PST vil overvåke alle flyplasser

En egen PST-enhet skal overvåke alle som reiser inn og ut av Norge med fly. De skal avsløre terrorister eller alvorlig kriminalitet, ifølge NRK.

Relanserer «Reisebransjeløftet»

Den norskeide reiselivsaktøren Classic Norway Hotels ønsker å gi ansatte i reiselivsbransjen i Norge en unik anledning til å få gleden av å oppleve det fineste av det vårt nærmeste ferieland kan by på – og gjenopptar suksessen med «Reisebransjeløftet».

Politiet venter stor pågang på passkontor

Det ventes stor pågang på passkontor når folk etter hvert skal reise utenlands igjen. Politiet oppfordrer til å sjekke utløpsdato og bestille time allerede nå.

Store omsetningstap i påsken

Like før påske innførte regjeringen enda strengere nasjonale tiltak som blir opphevet 16. april. Det ble blant annet innført full skjenkestopp over hele landet, og folk fra områder med mye smitte ble frarådet å bo på hotell i påskeferien.

Kristiansand vertskapsby for NTW 2022

25. – 28. april neste år skal Kristiansand ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen, som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2022.

Fjord Line dobler kapasiteten Kristiansand - Hirtshals

Fjord Lines nybygde stolthet tar nå over etter HSC Fjord Cat. Katamaranen tar 1200 passasjerer, har tre serveringssteder og et lavere CO2 utslipp enn tradisjonelle ferger.

Overraskende få hotell- og restaurantkonkurser så langt

Nedstenginger og skjenke-forbud til tross, hotell- og restaurantbedriftene har i stor grad klart seg til nå. 82 hotell- og restaurantbedrifter ble slått konkurs i første kvartal, mot 154 i samme periode i fjor. En nedgang på hele 46,8 prosent.

Hurtigruten selger tre hoteller og annen bygningsmasse på Svalbard

Store Norske kjøper Hurtigruten Groups bygninger på Svalbard. Samtidig inngår de to selskapene en 30 år lang samarbeidsavtale om utvikling av reiselivet på Svalbard.

Mer enn hver tredje jobb i overnatting og servering er borte

Mer enn hver tredje jobb ble borte i overnatting og servering fra februar i fjor til februar i år, viser nye SSB-tall. Strenge koronatiltak er årsaken.

Color LineHovedmålsetningen i 2020 har vært å trygge driften og sikre markedsposisjonen

OppdatertSkigaarden i Hemsedal varsler søksmål mot staten etter nedstengning

Etter innføringen av nye nasjonale tiltak, går ikke Skigaarden videre med det bebudede søksmålet mot staten. Daglig leder og utbygger Erik Teigen i Skigaarden, som blant annet driver hytteutleie og restaurant i Hemsedal, sier til NTB at deres sak er blitt forsterket, men at søksmål ikke lenger er aktuelt. – Regjeringens nye nasjonale regler gjør at vi ikke går videre med søksmål. Det har likevel forsterket vår sak om at de økonomiske ordningene er for dårlige, og den ventilordningen hvor kommunene deler ut kompensasjonsmidler, er rene bingoforetaket, mener han. Teigen krever også at Stortinget bidrar med å sikre arbeidsplassene, ettersom de som sesongbedrifter nå mister den viktigste perioden for annet år på rad. – Snøen tiner selv om vi stenger, og påsketrafikken kan vi ikke legge på lager og selge senere. Nå må Stortinget bidra til at vi som er stengt, også får en kompensasjon som sikrer arbeidsplassene og bidrar til aktivitet når vi kan åpne igjen, sier han.

6 av 10 skal være hjemme i påsken

59 prosent av de spurte i en ny undersøkelse antar at de kommer til å være hjemme i sin egen bolig i påsken i år. Under fjorårets hytteforbud var det langt flere.

12.000 nye senger planlagt på de største norske alpindestinasonene

- Alpine fjelldestinasjoner er en arealeffektiv utnyttelse av begrensede fjellområder som gir stor verdiskaping og mange arbeidsplasser i distriktene, direkte og indirekte.

Stigende optimisme blant vestlandsbedriftene

Optimismen er tilbake hos vestlandsbedriftene i årets første Vestlandsindeks. Det er også sterkt stigende optimisme i reiselivsbransjen. Samtidig viser indeksen konkursfrykt, som vil gjøre at ikke alle får være med på oppturen.

Ny undersøkelseNorske turister som drar på «kulturferie» er mer fornøyd med ferien sin

Fellesforbundet- Mange har gått permittert i snart ett år

- Flere av våre medlemmer har vært permittert helt siden mars ifjor, da mange bedrifter stengte og ikke har åpnet siden, så det er en god del folk som har gått permittert i snart ett år.

Satser sammen for å løfte reiselivet i Nord-Norge

Fjord Tours Group AS går inn som medeier i Best Arctic AS, med mål om å utvikle reiselivet i Nord-Norge og Nordkalotten til et helårlig bærekraftig reisemål. Best Arctic skal utvikle og selge landsdelen gjennom rundtursatsningen Arctic Route og den globale distribusjonsplattformen til Fjord Tours.

OPPDATERT: Årets TravelMatch blir online event

”Time over” for timeshare?

Timeshareselskapet ANFI på Kanariøyene anklages for å prøve å unnlate å betale mange millioner euro i kompensasjon til timeshareeiere, som domstolen har pålagt dem å gjøre, på grunn av tvilsomme salgsmetoder.

Norwegian kan få forlenget konkursbeskyttelse i Irland

Flyselskapet Norwegian kan få forlenget konkursbeskyttelsen i Irland med ytterligere 50 dager, etter at den irske rekonstruktøren varslet dette i retten mandag.

Annonse
Annonse
Annonse