Annonse

Reiseliv

Alpinbakkene og fjelldestinasjonene kan åpne som normalt til sesongstart

Hele alpin-Norge gleder seg nå til en normal vintersesong, etter to svært krevende sesonger med stengte grenser og redusert kapasitet.

Høstferiebooking +75% fra fjoråret for Skistar Trysil og Hemsedal

SkiStar opplyser at de har hatt stor suksess med sine sommeraktiviteter i år og også høstferien ser ut til å bli en ny rekord, bookingen ligger så langt 75% foran fjoråret for SkiStar Trysil og Hemsedal.

Årets mest søkte turistdestinasjoner i Norge

Google Maps har registrert de mest søkte turistattraksjonene i Norge i 2021. På topp kom Nordkapp på 71 grader nord.

Britisk turistboom gir nytt liv til feriebyen Blackpool

Den tidligere så populære nordengelske feriebyen Blackpool har fått nytt liv takket være koronapandemien. Britiske ferierende har utløst turistboom.

NHO klare for festhelg hvis regjeringen åpner landet

Utelivsbransjen kan åpne på sekundet dersom regjeringen fjerner koronarestriksjonene på fredag, sier NHOs reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold.

Norefjell får utmerkelse som bærekraftig reisemål

Innovasjon Norge har tildelt Norefjell Merket for bærekraftig reisemål.

Hemsedal åpner sykkel-flytsti

Hemsedal har i flere år vært utnevnt til Norges mest komplette alpindestinasjon, med lange nedfarter og uendelig muligheter for pudderkjøring. Nå satser de for å bli like attraktiv som stisykkeldestinasjon, og første ledd i satsingen er en total 10,5 km lang flytsti i Hemsedal Skisenter.

Reiser i høstferien er mest populært og nordmenn velger Gran Canaria i vinter

Det viser tall fra reisebyrået TUI.

Ving innleder et samarbeid med Resurs Bank for e-handelsløsning

Resurs Bank blir leverandør av e-handelsbetaling via faktura og delbetaling når Ving og søsterselskapene i Nordic Leisure Travel Group (NLTG) nå tilbyr et utvidet betalingstilbud ved bestilling av reiser.

Qatar Airways går foran med et godt eksempel

Blir første flyselskap i Midtøsten som slutter seg til International Civil Aviation Organization (ICAO) sin globale koalisjon for bærekraftig luftfart.

MC-miljøet er blitt en viktig samarbeidspartner for reiselivsnæringen

Telemark, med sine mange flotte svingete veier, ble kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge i helgen.

Landskonferansen for Restaurant- og matfagAkutt behov for å sikre rekrutteringen i bransjen

Med temaet rekruttering til restaurant- og matfag er årets landskonferanse mer aktuell enn noen gang, mener administrerende direktør i NHO Reiseliv.

USA åpner grensene for fullvaksinerte turister tidlig i november

Vaksinerte utlendinger får slippe inn i USA igjen fra og med tidlig i november, opplyser Biden-administrasjonen. Det skjer etter et 18 måneders innreiseforbud.

Økt konkurranse for SAS

Flere flyselskap tar opp kampen mot SAS utover høsten og våren neste år.

Slik skal Norse Atlantic skille seg fra Norwegian

Norse Atlantic Airways vil ikke gå i Norwegians feller når de starter opp med langdistanseruter mellom Europa og USA.

Hertz og VG Lab lanserer enklere lading av leiebil

Elton er en ny lade-app fra VG Lab som gjør det enkelt for bilistene å lade elbilen hos flere ulike selskaper og samtidig ha oversikten over alle ladestasjoner i Europa.

Lufthansa vil hente inn 21 milliarder kroner

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil hente inn over 21 milliarder kroner for å komme på rett kjøl etter pandemien.

«Norge fra oven» på National Geographic-TV søndag

I flere måneder har National Geographic filmet Norge fra luften. Nå kommer dokumentaren «Norge fra oven», som skal vises for millioner av tv-seere over hele verden.

Vil styrke norsk reiseliv med felles selskap

Fjord1, Vy og de fire eierne i Aurland Ressursutvikling, har signert en prinsippavtale der målet er å etablere et felles selskap for reiseliv i Norge.

«Workcation» gjør at folk vil feriere lengre

Med økende bruk av hjemmekontor og åpne grenser sier flere at de vil på såkalt «workcation». Det kan være veldig positivt for reiselivet.

KonkurransetilsynetFærre passasjerer øker risikoen for flere monopolruter

Konkurransetilsynet mener en fortsatt nedgang i antall flypassasjerer øker risikoen for monopolruter. Tilsynet advarer også mot ny krisestøtte til etablerte aktører.

Cyberkriminelle utnytter reiselivsnæringen etter pandemien

Etter mer enn et år med nedstengning av samfunnet, har stadig flere begynt å bestille fly, hotell og reiser generelt, som en følge av at stadig flere blir vaksinerte. Noe cyberkriminelle utnytter i form av å øke mengden phishing e-poster med ondsinnede lenker.

MS Fridtjof Nansen døpt på SvalbardFørste cruiseskip med Longyearbyen som hjemmehavn

Det norskbygde hybridskipet til Hurtigruten Expeditions, MS Fridtjof Nansen, kom «hjem» da hun ble døpt med en isklump på Svalbard i går.

Flere kjendisinvestorer har kjøpt aksjer i Norwegian

John Fredriksen, Sundt-søsknene og Ludvig Lorentzen er ikke de eneste kjente navnene som har investert millionene sine i Norwegian under pandemien.

Mener Norwegian-ledelsen skaper ny usikkerhet med sesongarbeid

– Vil dette bety en ny runde permitteringer eller oppsigelser? spør leder for Norwegian Kabinforening.

Ap åpner for at staten kan kjøpe seg inn i SAS igjen

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli åpner for at Norge kan kjøpe seg inn i SAS om det blir regjeringsskifte.

En økning på 199 prosent

Nærmere 1,2 millioner passasjerer har flydd med Emirates gjennom deres hub i Dubai i juli og august.

Kun 25% av reiselivsbedriftene har normale bookingtall for høsten

Reiselivet preges av en treg gjenåpning, fraværet av utenlandske gjester og strenge smitteverntiltak. Deler av næringen og enkeltregioner påvirkes fortsatt svært negativt av corona, viser NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse.

Kjempegevinst i Norwegian

Folketrygdfondet har på tre måneder hatt kjempegevinst i Norwegian, solgt seg kraftig ned under bonusbråket – og er nå større eier enn i mai, skriver DN.

Rygge flyplass til salgs

Moss Lufthavn Rygge er til salgs. Jotunfjell Partners, som har sittet som eiere siden 2017, selger både terminalbygg, parkeringshus og flyoppstillingsplasser.

– Vi må bli enda mer digitale

Digital innovasjon skjer raskt, og den skjer på tvers av bransjer. Derfor er næringslivskonferansen Techpoint og Techpoint Travel en av årets viktigste konferanser for norske reiselivsbedrifter.

Bodø får de første 200 millionene i flyplasspotten

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) delte tirsdag ut 200 millioner kroner av totalt 3,1 milliarder staten har lovet til ny flyplass i Bodø.

Flytrafikken tar seg opp på Torp

Antall flyreisende til og fra Torp Sandefjord lufthavn fortsatte å øke fra juli og inn i august da 91.405 passasjerer reiste til eller fra lufthavnen.

En million reiste med SAS i august

Over 1 million passasjerer reiste med SAS i august. Det på linje med antall reisende i juli, men 52 prosent flere enn samme måned i fjor.

Ny smittervernveiledning for ekspedisjonscruise

Standard Norge har sammen med Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO) utviklet en felles smittevernveiledning for ekspedisjonscruisefartøy i Norge inkludert Svalbard, det melder de i en pressemelding.

Historiens verste år for flyselskapene

Flyselskapene har, som alle vet, vært blant de bransjene som har hatt størst tap på grunn av pandemien. Ifølge IATA reiste 1,8 milliarder passasjerer med fly i 2020, en nedgang på 60,2% mot de 4,5 milliardene som fløy i 2019.

Internasjonale reiselivsaktører møtes igjen!

For første gang på halvannet år, har norske og internasjonale reiselivsaktører igjen truffet hverandre rent fysisk, og ikke bare digitalt. Interessen og gjensynsgleden var stor på alle hold da ANTOR Norway igjen arrangerte sine årlige regionale workshops, etter et opphold i 2020.

Boeings Dreamliner-leveranser trolig utsatt til slutten av oktober

Leveransene av Boeings 787 Dreamliner kommer trolig ikke til å bli gjenopptatt før i slutten av oktober, skriver Wall Street Journal.

Passasjerøkningen fortsetter for Norwegian

I august fløy 790.220 passasjerer med Norwegian, en økning på 152 prosent fra samme måned i fjor.

Camping er blitt trendy

Dette har vært en rekordsommer for camping i Norge og standarden på norske campingplasser er bedre enn noen gang. Det virker som om større deler av landet har fått sin del av trafikken denne sommeren.

Hurtigruten døper MS Fridtjof Nansen på Svalbard

I år er det 125 år siden Hurtigrutens grunnlegger startet reiselivseventyret på Svalbard - og dermed også de første ekspedisjonscruisene. Det markerer Hurtigruten Expeditions med å døpe hybriddrevne MS Fridtjof Nansen i Longyearbyen.

Fortsatt milliardunderskudd for SAS i tredje kvartal

Koronapandemien rammer fortsatt SAS, og selskapet leverer et underskudd på 1,36 milliarder svenske kroner i 3. kvartal.

Havila Kystruten i rute fra 1. desember

Forsinkelser ved verftet gjør at Havila Kystruten må justere seilingsplanen og planlegger nå første rundreise fra Bergen 1. desember.

Blandet resultat for Norwegian i første halvår

Norwegian har hatt fremgang etter restruktureringen og gjenåpningen av samfunnet. Driftsresultatet endte likevel på minus 766 millioner kroner i annet kvartal.

Virke– Reiselivet har behov for coronastøtte utover høsten

Reiselivet er på et betydelig lavere nivå sammenlignet med før pandemien, viser Virkes augustundersøkelse. Én av tre virksomheter står i fare for å gå konkurs.

Rekordmange overnattinger i Norge i juli

Det ble registrert 6,6 millioner overnattinger i juli. Det er det høyeste tallet SSB noen gang har registrert.

Fortsatt røde tall for Hurtigruten

Tallene for andre kvartal er klare. Til sammen har selskapet Hurtigruten gått nær tre milliarder kroner i underskudd under koronapandemien.

ForskerReisevanene våre kan være varig endret

Forsker Harald Thune Larsen i Transportøkonomisk Institutt (TØI) tror det kan ta lang tid før vi reiser like mye med fly som før pandemien.

Reiselivet får penger til ny klimakalkulator

Reiselivet får 2 millioner kroner i støtte til å utvikle en ny klimakalkulator og en nasjonal kunnskapsplattform.

Cruiseturister legger igjen minst penger per kilo CO2

Cruiseturister bruker 3 kroner og minst av alle per kilo CO2-utslipp, ifølge en analyse som skal gjøre det lettere å prioritere turister med lavt karbonavtrykk.

Litt lysere Q2 for Avinor

Færre flybevegelser og passasjerer gir fortsatt kraftig nedgang i trafikkinntekter og kommersielle inntekter for Avinor.

De siste forretningsreisetrendene

Norwegian Business Travel Association (NBTA) inviterer til Reisetrendseminar 22. september på Grand Hotel i Oslo.

Årets viktigste møteplass for HoReCa

Fagmessen Østlandske Storhusholdning 2021 trenger større plass og arrangeres i år i Hamars storstue, Vikingskipet. Det er NHO Reiseliv Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS, ved Konrad Sel, som er arrangører. I år er messen lagt til dagene 6. og 7. oktober.

Unge voksne i Finnmark vil ikke fly mindre i fremtiden

Seks av ti mellom 18 og 29 år i Finnmark sier de ikke vil fly mindre i fremtiden av hensyn til klimaet.

Color Group har tapt 1,6 milliarder under pandemien

Ferjerederiet Color Group har levert et dårlig resultat også for første halvår av 2021. Så langt i pandemien har selskapet tapt 1,6 milliarder kroner.

Fire av fem betalinger skjer kontaktløst i Norge

Tall fra betalingsplattformen Adyen avslører hvordan nordmenns betalingsvaner endret seg i første halvår i 2021, med stabil vekst av kontaktløse betalinger. I hoteller og restauranter er prosentandelen kontaktløse transaksjoner 81 prosent.

Norse Atlantic Airways har ansatt seksjonsleder fra luftfartstilsynet – har tidligere jobbet med selskapets driftstillatelse

Seksjonsleder Tove Skogheim i Luftfartstilsynet er ansatt som ny «accountable manager» i Norse Atlantic Airways. Det har ført til interne undersøkelser rundt Skogheims habilitet.

Et åpnere Norge lot oss reise mye mer i vår enn i fjor

I april, mai og juni reiste vi 50 prosent mer enn i andre kvartal i fjor. Av 5,5 millioner reiser var 5,3 millioner innenlands. Ofte på hytta eller i telt.

Synspunkt

SynspunktFlybransjens betalingsmodell er urettferdig

Kundene yter flyselskapene gratis lån. En bedre tilpasning i tid mellom betaling og levering, er mer rettferdig for kundene som ellers taper pengene, skriver NHH-professor Tor W. Andreassen.

Senterpartiet vil ha ny krisepakke til reiselivet og luftfarten

Mens reiselivsnæringen jobber for å komme seg etter krisen, blir de møtt med momsøkning og endring i permitteringsordningene. Senterpartiet ber om forlengelse.

Annonse
Annonse
Annonse