Annonse

Restaurant

Nye trønderske matspesialiteter

Under åpningen av Trøndersk Matfestival på Britannia Hotel torsdag 29. juli, fikk fire nye trønderske matspesialiteter tildelt Spesialitetsmerket.

Restauranter må holde stengt – mangler kokker

Kokkemangel tvinger flere restauranter i Bergen til å holde stengt i sommer. Mange permitterte kokker har funnet seg andre jobber.

Vi kjøper mer når vi bestiller fra bordet med app

Mange restauranter vil fortsette med kontaktløse løsninger også etter pandemien. Gjestene kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen.

Dette er OL- heltenes sjømatfavoritter

De norske OL-håpene får servert fersk norsk sjømat, både til lunsj og middag, når de lader opp til konkurransene. Og sjømaten går ned på høykant. Her avslører OL-kokk Trond Skogvoll både utøvernes, og sine egne sjømatfavoritter.

Muslimer reagerer på at alle burgere stekes på samme grill

På Facebook-gruppen Halalguiden, reageres det på at halalburgere stekes sammen med andre burgere.

Finnmark på lokalmat-toppen

Finnmark er det geografiske området flest vil dra til for å oppleve unik lokalmat, og i år er det flere enn noen gang som peker på Finnmark.

England dropper alle pandemi-restriksjoner for hospitality-sektoren

Alle pandemi-restriksjoner som omfatter hotell- og serveringsbransjen i England, er falt bort fra i dag.

Kravet om bordservering bør fjernes nå

Kravet om bordservering av alkohol bør fjernes nå, mener NHO Reiseliv. De mener tiltaket er kostnadskrevende og har liten bevist smitteverneffekt.

Online-vinkurs er kommet for å bli

Mange ønsker å utdype sin kunnskap om vin, og Norsk Sommelier Utdannelse merker stor interesse for sine kurs på forskjellige nivåer. Det siste året har også vist at online- undervisning åpner nye muligheter og gir større fleksibilitet.

Tysk vin på UNESCOs verdensarvliste

Vinkulturen i Tyskland er blitt en del av det nasjonale registret over såkalt immateriell kulturarv.

Norsk gourmetprodukt vi selv ikke spiser

Mange tror de ikke er så glad i sild, men matjessild kan gi skeptikere en aha-opplevelse. Lenger syd i Europa har de for lengst forstått det.

Hvordan sikre tryggere takeaway og hjemlevering

Etterspørselen etter takeaway har økt de siste årene og tvunget restauranter til å tilpasse seg gjestenes nye forventinger. Det globale profesjonelle hygienemerket, Tork, har samlet de beste tipsene til restauranter, som kan bidra til å forbedre tjenesten.

Serveringsstedene kriger om kokker og servitører

- Det er krig om å få tak i ansatte. Noen tilbyr astronomiske lønninger, som andre ikke har mulighet til å gi.

Vil bli ledende i Europa innen "eatertainment"

Nylig kjøpte O’Learys restaurant- og barkjeden Harrys. Ifølge O’Learys er dette det første av flere planlagte oppkjøp og joint ventures.

Med tang på menyen, i alle retter

Pop-up restauranten Tangeriet i Napp, Lofoten, er nå klar til åpning.

Årets kokk-kandidatene inntar regjeringens kjøkken

I anledning FN-dagen for bærekraftig gastronomi 18. juni, skal kandidatene i Årets kokk servere regjeringen en uforglemmelig lunsj basert på spennende norske råvarer.

- Restaurantmarkedet vil komme seg ganske raskt tilbake

- Etter at vi kunne åpne restaurantene igjen, i slutten av mai, tok det skikkelig av og omsetningen har vært på et høyt nivå. Det er hyggelig å se at til tross for at det fortsatt er smittevernstiltak, er folk veldig glade for å kunne gå ut og spise, og ta et glass vin igjen. Vi har kunnet ta tilbake omtrent alle ansatte som har vært permittert, og de er også veldig glade for å være tilbake på jobb igjen.

- Kravet om bordservering bør fjernes umiddelbart.

NHO Reiseliv har sendt en anmodning til Helsedirektoratet om at kravet om bordservering av alkohol fjernes fra covid-19-forskriften.

Mesterkokken med mange talenter

Kvitnes gård er ikke som alle andre restauranter. Mesterkokken er ikke bare kokk, han er også slakter og gartner.

Enorme omsetningstap innen overnatting og servering i Europa

Tyskland har vanligvis det største omsetningen innen overnattings- og serveringsnæringen i Europa. På grunn av de strenge smitteverntiltakene, har barer og restauranter vært stengt inntil for noen uker siden, naturligvis med enorme omsetningstap som resultat for hele sektoren.

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel vant tips-rettssak

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel har fått fullt medhold av Oslo tingrett i saken om arbeidsgivers rett til å trekke i innkommet tips, for omkostninger til arbeidsgiveravgift og administrasjon.

- Restaurantene må gjøre seg kampklare

Med gjenåpning av restaurantene og UEFA EM 2020 like rundt hjørnet, råder Carsten Boldt i Just Eat, restaurantene til å gjøre seg klare for en hektisk sesong.

Ny konsernsjef og medeier i Lava Oslo

Maria Aas-Eng kjøper i underkant av 10% av Lava Oslo og går inn som konsernsjef i den Oslo-baserte restaurantgruppen.

Vinbaren Territoriet i Oslo til topps

Vinbaren Territoriet i Oslo er gått til topps i den internasjonale Star Wine List of the Year kåringen av tilbudet av vin på glass.

Oslo åpner kranene til klokken 22

Etter et halvt år med stengte kraner, blir det igjen tillatt å servere alkohol i Oslo. Samtidig åpnes kafeer og restauranter igjen.

Østerrike på vei tilbake til normalen

Klemmer, gledestårer og øl på menyen da Storbritannia åpnet opp igjen

Mandag ble døpt til frihetsdagen i Storbritannia, da puber og restauranter endelig kunne tilby innendørs servering igjen. Det ble feiret rundt om i landet.

Showkjøkken forsterker restaurantopplevelsen

Åpne eller halvåpne løsninger er en viktig kjøkkentrend i restaurantbransjen. Noen viser frem det mest spektakulære, f.eks. grill og avanserte kjøkkenapparater, mens andre velger full åpenhet og lar gjestene følge alle arbeidsprosesser.

Fru Haugans med filial i hovedstaden

Når tidene er dårlige skal man investere, sies det, iallfall hvis man har mulighet til det. Litt overraskende for mange har eierne av Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans i Mosjøen, kjøpt det urbane utestedet Olympen på Grønland i Oslo.

Byrådet i Oslo holder fortsatt serveringsstedene stengt

De fleste serveringsstedene i Oslo har i praksis vært stengt i snart et halvt år og Byrådet forlenger nedstengningen.

Utdeling av Michelin-stjerner flyttes til høsten

Michelin-guiden utsetter utdelingen av årets nordiske stjerner til høsten. Utdelingen skjer i Stavanger i september.

Store deler av årets franske vinproduksjon ødelagt av frost

NTB-AFP Franske bønder fortviler over store frostskader på årets vinproduksjon. Også andre jordbruksprodusenter er rammet. Skadene kalles en katastrofe for landbruket.

Fire finalister i Årets unge kokk

Andrea Svendsen, Celine Ekholt, Olve Akselsen og Siriyaporn Rithisirikrerg passerte nåløyet og skal konkurrere om å bli Årets unge kokk på Vulkan Arena 19. oktober, samme sted og dag som Årets kokk 2021.

Kommunene må legge tilrette for at serveringsbedriftene kan komme i gang igjen

Etter nye nasjonale lettelser, oppfordrer reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold kommuner med særskilte tiltak om å legge tilrette for at reiselivet raskt kan komme i gang igjen.

Serveringsnæringen har måttet ta en alt for stor del av belastningene ved den såkalte pandemi-dugnaden

Roar Hildonen har snart 40 år bak seg i norsk restaurantbransje. Sammen med gode kollegaer, har han stått i første rekke med å sette Trondheim på kartet som restaurantby. Det siste året har naturlig nok vært en prøvelse, men han er likevel optimist. Han mener også at serveringsnæringen, og ikke minst de mange unge i bransjen, har måttet ta en alt for stor belastning under pandemien.

Umoe Restaurants selges

Jordanes AS, eier av Scandza-konsernet, er blitt enig med Umoe AS om kjøp av 100% av aksjene i Umoe Restaurants AS. Samtidig går Jens Ulltveit-Moe inn på eiersiden i Jordanes og blir medlem av styret.

Oche vil ekspandere sterkt internasjonalt

Oche, det nye norske dart-underholdningskonseptet, har ansatt Troy Warfield som ny administrerende direktør. Oche har ambisiøse vekstplaner, og Warfield skal ta selskapet og konseptet ut til hele verden.

Serveringsbransjen i krise - må ha hjelp nå!

Av Kim-Håvard Larsen, president i Norske Kokkers Landsforening (NKL)

Gratis uteserveringleie og skjenkebevilling i Oslo

Byrådet i Oslo vil gi gratis skjenkebevilling og leie av gateplass til handel og servering, samt arrangementer, ut året.

Uenighet om tips til retten

Har arbeidsgiveren rett til å «konfiskere» de ansattes tipspenger, og så bruke dem til å finansiere papirarbeidet som kreves for å rapportere dem inn som skattepliktig inntekt?

Vegard Stormo kåret til «Årets kjøkkensjef»

Sjef for mat og drikke ved Scandic Narvik, Vegard Stormo, er kåret til «Årets kjøkkensjef» av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Smak blir Umami

Umami blir det nye navnet på arenaen som overtar der Smak 2020 sluttet.

Flere unge søker seg til restaurant- og matfag

Søkertall fra Utdanningsdirektoratet viser at det er grunn til forsiktig optimisme med hensyn til antall søkere til restaurant- og matfag på videregående skole.

5 finalister kjemper om å bli Årets kokk 2021

Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Kvendseth skal kjempe om å bli Årets kokk 2021. Konkurransen finner sted i Vulkan Arena 19. oktober. Vinneren blir Norges kandidat i Bocuse d’Or 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Nesten ingen er smittet på serveringssteder og i butikker

I Oslo-området måtte over 3.000 butikker og serveringssteder stenge forrige uke, men svært få er blitt smittet på slike steder hittil i år.

Studenter bestiller takeaway flere ganger i uken

Studenter kjøper takeaway for å slippe «stresset» med å lage mat selv.

Færre konkurser i restaurantbransjen - foreløpig

Corona-pandemien og nedstengning flere steder i landet, gjør at mange bedrifter sliter. Likevel går få konkurs. Totalt er nedgangen for konkurser på hele 40,2 prosent hittil i år, og det har ikke vært registrert økning i konkurser en eneste måned siden februar i fjor. Selv i hotell- og restaurantbransjen peker konkurstallene nedover. Hittil i år noteres det en nedgang på hele 48,5 prosent!

− Ny nedstengning er et mareritt for Oslos serveringsbransje

Oslos serveringssteder må nå holde stengt frem til 15. mars. − Dette er et mareritt for Oslos serveringsbransje og flere tusenvis av ansatte som nå går inn i femte måned med nye innstramminger, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Norsk VinkelnerforeningNy kåring - Årets Sommelier

Norsk Vinkelnerforening skal kåre Årets Sommelier. Med denne kåringen ønsker NVF å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.

Regjeringen reduserer skjenketiden

Regjeringen reduserer skjenketiden fra midnatt natt til tirsdag 23. februar, til kl. 22.00. De nye reglene vil i første omgang gjelde i to uker.

Mikronettverk for barer og restauranterØkte omsetningen over natten

De krevende tidene for serveringsbransjen har ført til helt nye typer samarbeid mellom gamle konkurrenter. Det aller nyeste nå er «mikronettverk».

REKOM vil fortsette veksten i Norge

REKOM har på få år inntatt posisjonen som Nordens største, og en av Europas ledende bargrupperinger, med 174 utesteder i Danmark (90), Norge (33), Finland (9) og nå også UK (42).

Oslo tørrlagt i 4 måneder, mange på randen av konkurs

På en pressekonferanse 17. februar la byrådsleder Raymond Johansen frem hvilke coronatiltak som skal gjelde i Oslo fra torsdag 18. februar. Skjenkestoppen i hovedstaden videreføres.

Stor interesse for SMAK-navnebytte

Stiftelsen Norges Varemesse og NHO Reiseliv jobber for fullt med å videreutvikle det tidligere SMAK-konseptet. Nå vil de gjøre møteplassen på Lillestrøm enda større – og enda bedre.

Søker kandidater til Årets unge kokk 2021 Må modernisere norsk tradisjonsmat

Skreimølje og tang, klippfisk og vinterlagrede grønnsaker. I innsendelsesoppgaven til Årets unge kokk 2021 utfordres kandidatene til å modernisere den norske tradisjonsmaten.

Ikke nasjonal skjenkestopp likevel

Stortingsflertallet har bedt regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering, og dermed oppheve skjenkestoppen.

4 AV 10 FRYKTER KONKURS

4 av 10 bedrifter (41 prosent) som har svart på NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse (8.januar), frykter de vil gå konkurs som følge av corona.

Fortsatt skjenkestopp er alt for inngripende

844 barer og restauranter stengt i oslo

Pandemiens vinnere og tapere

Annonse
Annonse
Annonse