Annonse

Restaurant

Showkjøkken forsterker restaurantopplevelsen

Åpne eller halvåpne løsninger er en viktig kjøkkentrend i restaurantbransjen. Noen viser frem det mest spektakulære, f.eks. grill og avanserte kjøkkenapparater, mens andre velger full åpenhet og lar gjestene følge alle arbeidsprosesser.

Fru Haugans med filial i hovedstaden

Når tidene er dårlige skal man investere, sies det, iallfall hvis man har mulighet til det. Litt overraskende for mange har eierne av Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans i Mosjøen, kjøpt det urbane utestedet Olympen på Grønland i Oslo.

Byrådet i Oslo holder fortsatt serveringsstedene stengt

De fleste serveringsstedene i Oslo har i praksis vært stengt i snart et halvt år og Byrådet forlenger nedstengningen.

Utdeling av Michelin-stjerner flyttes til høsten

Michelin-guiden utsetter utdelingen av årets nordiske stjerner til høsten. Utdelingen skjer i Stavanger i september.

Store deler av årets franske vinproduksjon ødelagt av frost

NTB-AFP Franske bønder fortviler over store frostskader på årets vinproduksjon. Også andre jordbruksprodusenter er rammet. Skadene kalles en katastrofe for landbruket.

Fire finalister i Årets unge kokk

Andrea Svendsen, Celine Ekholt, Olve Akselsen og Siriyaporn Rithisirikrerg passerte nåløyet og skal konkurrere om å bli Årets unge kokk på Vulkan Arena 19. oktober, samme sted og dag som Årets kokk 2021.

Kommunene må legge tilrette for at serveringsbedriftene kan komme i gang igjen

Etter nye nasjonale lettelser, oppfordrer reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold kommuner med særskilte tiltak om å legge tilrette for at reiselivet raskt kan komme i gang igjen.

Serveringsnæringen har måttet ta en alt for stor del av belastningene ved den såkalte pandemi-dugnaden

Roar Hildonen har snart 40 år bak seg i norsk restaurantbransje. Sammen med gode kollegaer, har han stått i første rekke med å sette Trondheim på kartet som restaurantby. Det siste året har naturlig nok vært en prøvelse, men han er likevel optimist. Han mener også at serveringsnæringen, og ikke minst de mange unge i bransjen, har måttet ta en alt for stor belastning under pandemien.

Umoe Restaurants selges

Jordanes AS, eier av Scandza-konsernet, er blitt enig med Umoe AS om kjøp av 100% av aksjene i Umoe Restaurants AS. Samtidig går Jens Ulltveit-Moe inn på eiersiden i Jordanes og blir medlem av styret.

Oche vil ekspandere sterkt internasjonalt

Oche, det nye norske dart-underholdningskonseptet, har ansatt Troy Warfield som ny administrerende direktør. Oche har ambisiøse vekstplaner, og Warfield skal ta selskapet og konseptet ut til hele verden.

Serveringsbransjen i krise - må ha hjelp nå!

Av Kim-Håvard Larsen, president i Norske Kokkers Landsforening (NKL)

Gratis uteserveringleie og skjenkebevilling i Oslo

Byrådet i Oslo vil gi gratis skjenkebevilling og leie av gateplass til handel og servering, samt arrangementer, ut året.

Uenighet om tips til retten

Har arbeidsgiveren rett til å «konfiskere» de ansattes tipspenger, og så bruke dem til å finansiere papirarbeidet som kreves for å rapportere dem inn som skattepliktig inntekt?

Vegard Stormo kåret til «Årets kjøkkensjef»

Sjef for mat og drikke ved Scandic Narvik, Vegard Stormo, er kåret til «Årets kjøkkensjef» av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Smak blir Umami

Umami blir det nye navnet på arenaen som overtar der Smak 2020 sluttet.

Flere unge søker seg til restaurant- og matfag

Søkertall fra Utdanningsdirektoratet viser at det er grunn til forsiktig optimisme med hensyn til antall søkere til restaurant- og matfag på videregående skole.

5 finalister kjemper om å bli Årets kokk 2021

Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Kvendseth skal kjempe om å bli Årets kokk 2021. Konkurransen finner sted i Vulkan Arena 19. oktober. Vinneren blir Norges kandidat i Bocuse d’Or 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Nesten ingen er smittet på serveringssteder og i butikker

I Oslo-området måtte over 3.000 butikker og serveringssteder stenge forrige uke, men svært få er blitt smittet på slike steder hittil i år.

Studenter bestiller takeaway flere ganger i uken

Studenter kjøper takeaway for å slippe «stresset» med å lage mat selv.

Færre konkurser i restaurantbransjen - foreløpig

Corona-pandemien og nedstengning flere steder i landet, gjør at mange bedrifter sliter. Likevel går få konkurs. Totalt er nedgangen for konkurser på hele 40,2 prosent hittil i år, og det har ikke vært registrert økning i konkurser en eneste måned siden februar i fjor. Selv i hotell- og restaurantbransjen peker konkurstallene nedover. Hittil i år noteres det en nedgang på hele 48,5 prosent!

− Ny nedstengning er et mareritt for Oslos serveringsbransje

Oslos serveringssteder må nå holde stengt frem til 15. mars. − Dette er et mareritt for Oslos serveringsbransje og flere tusenvis av ansatte som nå går inn i femte måned med nye innstramminger, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Norsk VinkelnerforeningNy kåring - Årets Sommelier

Norsk Vinkelnerforening skal kåre Årets Sommelier. Med denne kåringen ønsker NVF å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.

Regjeringen reduserer skjenketiden

Regjeringen reduserer skjenketiden fra midnatt natt til tirsdag 23. februar, til kl. 22.00. De nye reglene vil i første omgang gjelde i to uker.

Mikronettverk for barer og restauranterØkte omsetningen over natten

De krevende tidene for serveringsbransjen har ført til helt nye typer samarbeid mellom gamle konkurrenter. Det aller nyeste nå er «mikronettverk».

REKOM vil fortsette veksten i Norge

REKOM har på få år inntatt posisjonen som Nordens største, og en av Europas ledende bargrupperinger, med 174 utesteder i Danmark (90), Norge (33), Finland (9) og nå også UK (42).

Oslo tørrlagt i 4 måneder, mange på randen av konkurs

På en pressekonferanse 17. februar la byrådsleder Raymond Johansen frem hvilke coronatiltak som skal gjelde i Oslo fra torsdag 18. februar. Skjenkestoppen i hovedstaden videreføres.

Stor interesse for SMAK-navnebytte

Stiftelsen Norges Varemesse og NHO Reiseliv jobber for fullt med å videreutvikle det tidligere SMAK-konseptet. Nå vil de gjøre møteplassen på Lillestrøm enda større – og enda bedre.

Søker kandidater til Årets unge kokk 2021 Må modernisere norsk tradisjonsmat

Skreimølje og tang, klippfisk og vinterlagrede grønnsaker. I innsendelsesoppgaven til Årets unge kokk 2021 utfordres kandidatene til å modernisere den norske tradisjonsmaten.

Ikke nasjonal skjenkestopp likevel

Stortingsflertallet har bedt regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering, og dermed oppheve skjenkestoppen.

4 AV 10 FRYKTER KONKURS

4 av 10 bedrifter (41 prosent) som har svart på NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse (8.januar), frykter de vil gå konkurs som følge av corona.

Fortsatt skjenkestopp er alt for inngripende

844 barer og restauranter stengt i oslo

Pandemiens vinnere og tapere

- Situasjonen for serveringsbransjen er høydramatisk

Restaurant- eller hotellopplevelse - årets julegave

Oslo stengt iallfall til 14. desember – påfører bransjen enorme tap

Begrenser krisen med takeaway

Mange er redde for å spise ute

Et av verdens mest avanserte kaffeanlegg klart for åpning

- Mange sliter nå – både økonomisk og psykisk

46 sommelierkandidater opp til eksamen

Til tapas-vm med potetvaffel og røkelaks

Halve livet i akevittens tjeneste

Kokke- og servitørlærlinger fra asko trondheimscup til norgescup 2021

Nye oslo-restriksjoner – mange kommer til å måtte stenge

ønsker mer jakt som opplevelsesprodukt og mer vilt på menyen

økt fokus på høy håndhygiene, både blant gjester og ansatte

Christian andré pettersen tok gull i bocuse d'or europe

Bocuse d’or europe – team norway i full sving

Byrådet i oslo opphever ikke skjenkestopp og vil ikke oppfordre til å bestille julebord

Redusert julebordkapasitet

Bocuse d’or europe: "årets kokk" klar for europafinale

Skjenkestoppen ved midnatt oppheves

Juleaquavit-lansering med alternativ julemeny

Barnemenyene på norske restauranter inneholder for mye usunn mat

Norges største takpark med nyttevekster

Fortsatt tøffe tider for serveringsbransjen

Frykter flere permitteringer

Skjenkestopp ved midnatt kan føre til mer corona-smitte

Restaurant hedrer grisen med skulptur

Annonse
Annonse
Annonse