Annonse

Restaurant

Nakstad: Unødvendig å avlyse julegrantenning og julebord

Avlyste julebord og strenge regler ved julearrangementer utendørs er unødvendig strengt, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Lovende julebordsesong, men frykt for nye restriksjoner

Mange reiselivsbedrifter melder om høyere bookingnivå foran årets julebordsesong, sammenlignet med 2019.

Japansk mat feires over hele verden

24. november er det «washoku no hi» - på norsk «den japanske matens dag».

Havila Kystruten fremhever kysten i sitt nye matkonsept

Havila Kystruten planlegger seilas fra Bergen 1. desember, og presenterer nå matkonseptet med stor variasjon og valgfrihet, samtidig som maten fremhever landskapet du reiser i. Hvor du er langs kysten avgjør hva som står på menyen.

Dyrere mat på restauranter

Oslos høyeste restaurant og takbar har åpnet dørene

Den nye «The Top» restaurant og bar har nå åpnet dørene. Med uslåelig utsikt fra 34. etasje, med internasjonal inspirasjon og et helt nytt interiør og design, er restauranten og baren et av de mest spektakulære tilskuddene til hovedstadens restaurant- og uteliv.

Rekrutteringskampanje for mat- og måltidsbransjen

NHO Mat og Drikke tildeles to millioner kroner til oppstart av rekrutteringskampanje for mat- og måltidsbransjen.

Spansk musserende på øverste hylle

For den som er glad i musserende vin, er Corpinnat et navn man bør lære seg.

2021 - nok et rekordår for akevitt

Akevitt blir av mange behandlet som en slags shot, som skylles ned med øl, men den fortjener litt mer respekt.

Utelivsbransjen ønsker coronapass

Vår bransje tåler ikke meteren eller nedstengning. Da tar vi gjerne krav om coronapass i stedet, sier Jørn Lie, eier og daglig leder av Gamle Raadhus til E24.

Sky-kjøkken konseptet kaprer stadig nye markedsandeler

De nye resturantene uten bord går under mange navn. Spøkelseskjøkken, digitale mathaller, sky-kjøkken.

Kjøkkensjef ble norsk mester i hjemmebrygging

På jobb serverer han øl fra landets største bryggeri. På hjemmebane sørger han for servering fra ett av landets minste – i egen kjeller.

Svært god innbooking foran julebordsesongen

Flere restauranter er fullbooket og hos restaurantsjef Joakim Hoff i Ålesund ligger det an til å bli en rekordsesong for julebord. – Folk er sugne på å komme ut igjen.

Bent Stiansen utnevnt til fransk ridder

Bent Stiansen er utnevnt til ridder av Den franske nasjonale fortjenesteorden, Ordre National du Mérite.

Trysil mangler 20 kokker før vintersesongen

Mange kjøkken står tomme fordi svenske arbeidstakere ikke kommer tilbake etter pandemien.

I København har de fått refs for å belønne flatfyll. I Norge lover Nord-Europas største barkjede å holde seg på matten.

Å drikke ti store øl – og få et messingskilt med navn og dato for bragden i baren. Det har vært en del av markedsføringen til den danske barkjeden «Kafe Guldhornene».

Dop i drinker på enkelte utesteder i Oslo

Vekterbransjen har de siste ukene opplevd en økning i tilfeller der dop blir puttet i drinker. Jørn Indseth, daglig leder i Personellsikring, forteller til NRK at vaktene deres har sett dette på enkelte av utestedene der de jobber.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris til sider-gründere fra Sogn og Hardanger

- Alle har vært foregangsmenn for norsk siderproduksjon og har vært viktige bidragsytere til den formidable veksten sider har hatt i Norge de siste årene, sa Vinmonopolets direktør Elisabeth Hunter, da hun delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris til Åge Eitungjerde, Asbjørn Børsheim og Olav Bleie.

13 norske restauranter feirer fransk gastronomi

Good France/Goût de France er en verdensomspennende feiring av fransk gastronomi som ble lansert for første gang i 2015 på initiativ fra Det franske utenriksdepartementet og stjernekokk Alain Ducasse, for å hedre fransk gastronomi.

Jobbsøkerdag for reisebransjen

Tirsdag 16. november inviterer NHO Reiseliv medlemmer og jobbsøkere til Jobbsøkerdagen Oslo.

Parmigiano Reggiano auksjonerer bort 21 år gammelt ostehjul under World Cheese Awards

Parmigiano Reggiano er nå en av sponsorene av World Cheese Awards, som er en del av den internasjonale ostefestivalen, som arrangeres 3.– 6. november i den spanske byen Oviedo.

Norges beste ost kåret

Norges beste oster er kåret på NM i Ost, Konrad fra Stavanger Ysteri gikk til topps.

Er skykjøkken kommet for å bli?

Nye forretningsmodeller innen restaurantbransjen vil viske ut grensene mellom hjemmelaget mat, ferdigmat og restaurantmat.

Økern Portal åpnet med 9 serveringssteder – hotell under bygging

Åpningen av Økern Portal ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter. Bygget setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø.

Reitan Retail lanserer storhusholdningsaktør

Reitan Retail satser videre på storhusholdningsmarkedet og lanserer sin nye virksomhet med nytt navn – Kolly. Kolly skal levere mat til hoteller, restauranter og cateringbedrifter i hele Norge.

9 av 10 vil fortsatt ha håndsprit på serveringssteder

Nordmenn flest synes det er trygt å handle og gå på café for tiden. Ni av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette med å tilby håndsprit.

Filip August Bendi vant årets kokk 2021

Filip August Bendi ble tirsdag kåret til Årets Kokk 2021. Han blir Norges kandidat til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse – Bocuse d'Or 2022 og 2023.

Moderaterna i Sverige vil endre alkoholloven og åpne for take away-vin

Ledelsen i Moderaterna i Sverige går for å endre alkoholloven og vil blant annet la folk kjøpe med seg alkohol sammen med take away-maten.

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdning

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn.

Det nye restaurantkonseptet til Askeladden & Co legges ned

Planen var at buffetrestaurantkonseptet Munnfull skulle bli landsdekkende. Nå legges restauranten på Jessheim ned.

Hvem blir Årets Kokk 2021?

Tirsdag 19. oktober er det duket for Årets Kokk og Årets Unge Kokk på Vulkan Arena i Oslo. Vinneren av Årets Kokk blir Norges kandidat til Bocuse d’Or 2022 og 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Pizza-NM på UMAMI

Teamet bak Skandinavias største pizza-konkurranse kan skilte med sin egen verdensmester i pizza. Nå er de klare for å arrangere Pizza Champion Cup Norge på UMAMI ARENA i februar 2023, på Norges Varemesse.

Just Eat lanserer takeaway til bedriftsmarkedet

Med lanseringen av Takeaway Pay, en løsning myntet på hjemmekontoret og den faste arbeidsplassen, utfordrer Just Eat norske kantiners kontroll over et marked verdt flere milliarder.

Fjerner omdiskutert rett fra menyen etter Stordalen-boikott

– Folk har rett til å vite hvilke restauranter som gir blaffen, sier Stordalen som har listet opp 11 restauranter hun vil boikotte i et Instagram-innlegg.

Er kunstig kjøtt fremtiden?

I desember i fjor serverte en restaurant i Singapore en rett med kyllingbiter. Ikke så merkelig kanskje, men dette var første gang i historien en restaurant solgte kyllingkjøtt som ikke kom fra en slaktet kylling.

Flere restauranter danner eget forbund

Driverne av flere titalls restauranter har etablert organisasjonen Norsk Restaurantforening. De mener NHO ikke forstår problemene til små virksomheter godt nok.

To Københavnbaserte restauranter på toppen under kåringen av World`s 50 Best Restaurants

– Verden har en ny kulinarisk hovedstad, sa programleder Ravneet Gill, da han kunngjorde de to beste restaurantene i verden.

Bransjeportrettet– Hvis dette er slutten er jeg positiv fremover, da flytter vi tilbake til start og så får vi bare jobbe oss opp igjen

Fursetgruppen er Norges største aktør i segmentet kvalitetsrestauranter, alle ligger i Oslo-området. De har opplevd de siste 18 månedene som et worst case scenario, men sommeren har gitt etterlengtet god omsetning og eier og gründer, Bjørn Tore Furset, merker nå en helt annen positivitet i markedet.

Slik blir restauranten på Frogners første takterrasse

Restauranten TAK Oslo, på toppen av Sommerrokvartalet på Solli plass, får 360-graders utsikt over byen, fjorden og marka. Ved roret står den svenske stjernekokken Frida Ronge.

Sliter til tross for gjenåpning

Selv med full gjenåpning er det mange i restaurant- og serveringsbransjen som fortsatt sliter. Årsaken er manglende bemanning.

Utstillerrekord på Østlandske Storhusholdning

Neste uke åpner fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet, Hamar. Dette blir horeca-markedets største møteplass i 2021.

400.000 hotellfrokoster reddet gjennom Too Good To Go

Siden hotellene startet å tilby overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go, har de reddet 395.000 måltider fra å bli kastet. Dermed har de spart miljøet for rundt 400 tonn matavfall.

Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk

Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført to års kokkekonkurranse, Jeune Chef 2020 og 2021 ble slått sammen, og det var duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.

Størst økning av lavtlønte innenfor hotell- og restaurantbransjen

Det viser en ny rapport fra Fafo.

Bocuse d'Or Christian André Pettersen forsvarte bronsen, Frankrike tok gull

Christian André Pettersen fra Bodø gjorde som for to år siden og sikret seg bronsemedaljen i Bocuse d'Or 2021. Frankrike tok sitt åttende gull.

Bocuse d'Or i gang – Norge serverte mat fra ferdaskrin

Søndag formiddag tro den norske mesterkokken Christian André Pettersen til i Bocuse d'Or med et norsk ferdaskrin fylt med delikatesser fra hage, hav og eng.

Innslippsstopp og krav om bordservering på serveringssteder forsvinner lørdag

Fra og med lørdag 25. september klokken 16 oppheves kravet om bordservering på serveringssteder og innslippsstoppen klokken 24.

Landskonferansen for Restaurant- og matfagAkutt behov for å sikre rekrutteringen i bransjen

Med temaet rekruttering til restaurant- og matfag er årets landskonferanse mer aktuell enn noen gang, mener administrerende direktør i NHO Reiseliv.

3 stjerner til Maaemo, for annen gang

Maaemo i Oslo fikk tre Michelin-stjerner under det digitale stjernedrysset i Stavanger Konserthus mandag kveld. Maaemo fikk også tre stjerner i 2016, som de beholdt frem til 2020, da de stengte for å flytte inn i nye lokaler i Bjørvika.

Blir det Michelin-stjerne nr. 24?

I dag blir det klart hvilke norske restauranter som stikker av med Michelin-stjerner.

Vil bygge undersjøisk restaurant

Tradisjonsrike Kviknes Hotel planlegger å bygge Norges andre undersjøiske restaurant. Håper det vil gjøre Balestrand til et helårs-reisemål.

Umoe Restaurants endrer navn til Dely

Restaurantaktøren Umoe Restaurants endrer navn. Det nye navnet Dely spiller på de engelske ordene deli, delicious og delivery.

Årets viktigste møteplass for HoReCa

Fagmessen Østlandske Storhusholdning 2021 trenger større plass og arrangeres i år i Hamars storstue, Vikingskipet. Det er NHO Reiseliv Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS, ved Konrad Sel, som er arrangører. I år er messen lagt til dagene 6. og 7. oktober.

Nordiske Michelin-stjerner deles ut i Stavanger 13. september

Presentasjonen av Michelin Guide Nordiske land 2021 blir avholdt i Stavanger Konserthus 13. september.

Christian André Pettersen klar for Bocuse d’Or

26. og 27. september er det endelig klart for verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse – Bocuse d’Or Lyon i Frankrike.

Luksusrestaurant ved Oslofjorden selges

Etter 15 år selger stjernekokk Sonja Lee luksusrestauranten «Villa Malla».

Europas største kaffekjede kommer til Norge

Konkurransen i det norske kaffemarkedet hardner til. Nå kommer kaffen til Europas største kaffekjede – Costa Coffee – hit til landet.

Vil lage gåselever i laboratorium

Produktet er en umiskjennelig fransk delikatesse, men blir stadig oftere mål for kampanjer fra dyreaktivister. Spørsmålet presser seg frem: kan gåselever bli produsert i et laboratorium?

Nye trønderske matspesialiteter

Under åpningen av Trøndersk Matfestival på Britannia Hotel torsdag 29. juli, fikk fire nye trønderske matspesialiteter tildelt Spesialitetsmerket.

Restauranter må holde stengt – mangler kokker

Kokkemangel tvinger flere restauranter i Bergen til å holde stengt i sommer. Mange permitterte kokker har funnet seg andre jobber.

Annonse
Annonse
Annonse