Mat- og serveringsbransjen kastet mat for over 8 milliarder kroner i 2021. Det viser en fersk kartleggingsrapport fra Matvett og NORSUS. – Aldri har det vært så dyrt å kaste mat som nå, sier Anne-Grete Haugen i Matvett.
Norges kandidat i Bocuse d’Or, Filip August Bendi, vant sølv i Lyon. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første og tredje plass. Leon Haarberg Nilsen fra Norge ble kåret til Årets commis.
Landbruks- og matminister Sandra Borch åpnet fredag den norske paviljongen på Grüne Woche i Berlin. Det er mat og drikke fra Trøndelag og Fjord-Norge som representerer Norge i år. Den norske paviljongen tilbyr blant annet sider fra Hardanger og en rekke delikatesser fra Trøndelag.
Med 15 gjennomkjøringer av sjømatretter og gresskarbasert barnemeny, er Norges kandidat Filip August Bendi klar for verdensfinalen i kokkekunst, som avgjøres mandag 23.januar.
Som i de fleste andre europeiske land, har norsk hotell- og restaurantbransje problemer med rekrutteringen etter pandemien. Mye av årsaken til dette er at utenlandske arbeidstagere er reist tilbake til sine hjemland.
Det er mange norske nominerte til den 13. årlige Bartenders’ Choice Awards.
Vinnerne blir annonsert 12. mars live på BCA-gallaen på The Plant i København.
I oktober kom nyheten om at utestedet Champagneria på Frogner måtte stenge dørene, etter 17 års drift. Nå står ny eier klar til å gi lokalene en makeover for å skape en ny, moderne vin- og matbar.
Råvarene fra havet langs kysten av Vestlandet er kjent for å være helt i verdenstoppen. Og nå om vinteren er sjømaten på sitt beste, med smaker som tar norgesferien til et nytt nivå.