Annonse

Restaurant

Er skykjøkken kommet for å bli?

Nye forretningsmodeller innen restaurantbransjen vil viske ut grensene mellom hjemmelaget mat, ferdigmat og restaurantmat.

Økern Portal åpnet med 9 serveringssteder – hotell under bygging

Åpningen av Økern Portal ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter. Bygget setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø.

Reitan Retail lanserer storhusholdningsaktør

Reitan Retail satser videre på storhusholdningsmarkedet og lanserer sin nye virksomhet med nytt navn – Kolly. Kolly skal levere mat til hoteller, restauranter og cateringbedrifter i hele Norge.

9 av 10 vil fortsatt ha håndsprit på serveringssteder

Nordmenn flest synes det er trygt å handle og gå på café for tiden. Ni av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette med å tilby håndsprit.

Filip August Bendi vant årets kokk 2021

Filip August Bendi ble tirsdag kåret til Årets Kokk 2021. Han blir Norges kandidat til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse – Bocuse d'Or 2022 og 2023.

Moderaterna i Sverige vil endre alkoholloven og åpne for take away-vin

Ledelsen i Moderaterna i Sverige går for å endre alkoholloven og vil blant annet la folk kjøpe med seg alkohol sammen med take away-maten.

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdning

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn.

Det nye restaurantkonseptet til Askeladden & Co legges ned

Planen var at buffetrestaurantkonseptet Munnfull skulle bli landsdekkende. Nå legges restauranten på Jessheim ned.

Hvem blir Årets Kokk 2021?

Tirsdag 19. oktober er det duket for Årets Kokk og Årets Unge Kokk på Vulkan Arena i Oslo. Vinneren av Årets Kokk blir Norges kandidat til Bocuse d’Or 2022 og 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Pizza-NM på UMAMI

Teamet bak Skandinavias største pizza-konkurranse kan skilte med sin egen verdensmester i pizza. Nå er de klare for å arrangere Pizza Champion Cup Norge på UMAMI ARENA i februar 2023, på Norges Varemesse.

Just Eat lanserer takeaway til bedriftsmarkedet

Med lanseringen av Takeaway Pay, en løsning myntet på hjemmekontoret og den faste arbeidsplassen, utfordrer Just Eat norske kantiners kontroll over et marked verdt flere milliarder.

Fjerner omdiskutert rett fra menyen etter Stordalen-boikott

– Folk har rett til å vite hvilke restauranter som gir blaffen, sier Stordalen som har listet opp 11 restauranter hun vil boikotte i et Instagram-innlegg.

Er kunstig kjøtt fremtiden?

I desember i fjor serverte en restaurant i Singapore en rett med kyllingbiter. Ikke så merkelig kanskje, men dette var første gang i historien en restaurant solgte kyllingkjøtt som ikke kom fra en slaktet kylling.

Flere restauranter danner eget forbund

Driverne av flere titalls restauranter har etablert organisasjonen Norsk Restaurantforening. De mener NHO ikke forstår problemene til små virksomheter godt nok.

To Københavnbaserte restauranter på toppen under kåringen av World`s 50 Best Restaurants

– Verden har en ny kulinarisk hovedstad, sa programleder Ravneet Gill, da han kunngjorde de to beste restaurantene i verden.

Bransjeportrettet– Hvis dette er slutten er jeg positiv fremover, da flytter vi tilbake til start og så får vi bare jobbe oss opp igjen

Fursetgruppen er Norges største aktør i segmentet kvalitetsrestauranter, alle ligger i Oslo-området. De har opplevd de siste 18 månedene som et worst case scenario, men sommeren har gitt etterlengtet god omsetning og eier og gründer, Bjørn Tore Furset, merker nå en helt annen positivitet i markedet.

Slik blir restauranten på Frogners første takterrasse

Restauranten TAK Oslo, på toppen av Sommerrokvartalet på Solli plass, får 360-graders utsikt over byen, fjorden og marka. Ved roret står den svenske stjernekokken Frida Ronge.

Sliter til tross for gjenåpning

Selv med full gjenåpning er det mange i restaurant- og serveringsbransjen som fortsatt sliter. Årsaken er manglende bemanning.

Utstillerrekord på Østlandske Storhusholdning

Neste uke åpner fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet, Hamar. Dette blir horeca-markedets største møteplass i 2021.

400.000 hotellfrokoster reddet gjennom Too Good To Go

Siden hotellene startet å tilby overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go, har de reddet 395.000 måltider fra å bli kastet. Dermed har de spart miljøet for rundt 400 tonn matavfall.

Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk

Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført to års kokkekonkurranse, Jeune Chef 2020 og 2021 ble slått sammen, og det var duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.

Størst økning av lavtlønte innenfor hotell- og restaurantbransjen

Det viser en ny rapport fra Fafo.

Bocuse d'Or Christian André Pettersen forsvarte bronsen, Frankrike tok gull

Christian André Pettersen fra Bodø gjorde som for to år siden og sikret seg bronsemedaljen i Bocuse d'Or 2021. Frankrike tok sitt åttende gull.

Bocuse d'Or i gang – Norge serverte mat fra ferdaskrin

Søndag formiddag tro den norske mesterkokken Christian André Pettersen til i Bocuse d'Or med et norsk ferdaskrin fylt med delikatesser fra hage, hav og eng.

Innslippsstopp og krav om bordservering på serveringssteder forsvinner lørdag

Fra og med lørdag 25. september klokken 16 oppheves kravet om bordservering på serveringssteder og innslippsstoppen klokken 24.

Landskonferansen for Restaurant- og matfagAkutt behov for å sikre rekrutteringen i bransjen

Med temaet rekruttering til restaurant- og matfag er årets landskonferanse mer aktuell enn noen gang, mener administrerende direktør i NHO Reiseliv.

3 stjerner til Maaemo, for annen gang

Maaemo i Oslo fikk tre Michelin-stjerner under det digitale stjernedrysset i Stavanger Konserthus mandag kveld. Maaemo fikk også tre stjerner i 2016, som de beholdt frem til 2020, da de stengte for å flytte inn i nye lokaler i Bjørvika.

Blir det Michelin-stjerne nr. 24?

I dag blir det klart hvilke norske restauranter som stikker av med Michelin-stjerner.

Vil bygge undersjøisk restaurant

Tradisjonsrike Kviknes Hotel planlegger å bygge Norges andre undersjøiske restaurant. Håper det vil gjøre Balestrand til et helårs-reisemål.

Umoe Restaurants endrer navn til Dely

Restaurantaktøren Umoe Restaurants endrer navn. Det nye navnet Dely spiller på de engelske ordene deli, delicious og delivery.

Årets viktigste møteplass for HoReCa

Fagmessen Østlandske Storhusholdning 2021 trenger større plass og arrangeres i år i Hamars storstue, Vikingskipet. Det er NHO Reiseliv Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS, ved Konrad Sel, som er arrangører. I år er messen lagt til dagene 6. og 7. oktober.

Nordiske Michelin-stjerner deles ut i Stavanger 13. september

Presentasjonen av Michelin Guide Nordiske land 2021 blir avholdt i Stavanger Konserthus 13. september.

Christian André Pettersen klar for Bocuse d’Or

26. og 27. september er det endelig klart for verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse – Bocuse d’Or Lyon i Frankrike.

Luksusrestaurant ved Oslofjorden selges

Etter 15 år selger stjernekokk Sonja Lee luksusrestauranten «Villa Malla».

Europas største kaffekjede kommer til Norge

Konkurransen i det norske kaffemarkedet hardner til. Nå kommer kaffen til Europas største kaffekjede – Costa Coffee – hit til landet.

Vil lage gåselever i laboratorium

Produktet er en umiskjennelig fransk delikatesse, men blir stadig oftere mål for kampanjer fra dyreaktivister. Spørsmålet presser seg frem: kan gåselever bli produsert i et laboratorium?

Nye trønderske matspesialiteter

Under åpningen av Trøndersk Matfestival på Britannia Hotel torsdag 29. juli, fikk fire nye trønderske matspesialiteter tildelt Spesialitetsmerket.

Restauranter må holde stengt – mangler kokker

Kokkemangel tvinger flere restauranter i Bergen til å holde stengt i sommer. Mange permitterte kokker har funnet seg andre jobber.

Vi kjøper mer når vi bestiller fra bordet med app

Mange restauranter vil fortsette med kontaktløse løsninger også etter pandemien. Gjestene kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen.

Dette er OL- heltenes sjømatfavoritter

De norske OL-håpene får servert fersk norsk sjømat, både til lunsj og middag, når de lader opp til konkurransene. Og sjømaten går ned på høykant. Her avslører OL-kokk Trond Skogvoll både utøvernes, og sine egne sjømatfavoritter.

Muslimer reagerer på at alle burgere stekes på samme grill

På Facebook-gruppen Halalguiden, reageres det på at halalburgere stekes sammen med andre burgere.

Finnmark på lokalmat-toppen

Finnmark er det geografiske området flest vil dra til for å oppleve unik lokalmat, og i år er det flere enn noen gang som peker på Finnmark.

England dropper alle pandemi-restriksjoner for hospitality-sektoren

Alle pandemi-restriksjoner som omfatter hotell- og serveringsbransjen i England, er falt bort fra i dag.

Kravet om bordservering bør fjernes nå

Kravet om bordservering av alkohol bør fjernes nå, mener NHO Reiseliv. De mener tiltaket er kostnadskrevende og har liten bevist smitteverneffekt.

Online-vinkurs er kommet for å bli

Mange ønsker å utdype sin kunnskap om vin, og Norsk Sommelier Utdannelse merker stor interesse for sine kurs på forskjellige nivåer. Det siste året har også vist at online- undervisning åpner nye muligheter og gir større fleksibilitet.

Tysk vin på UNESCOs verdensarvliste

Vinkulturen i Tyskland er blitt en del av det nasjonale registret over såkalt immateriell kulturarv.

Norsk gourmetprodukt vi selv ikke spiser

Mange tror de ikke er så glad i sild, men matjessild kan gi skeptikere en aha-opplevelse. Lenger syd i Europa har de for lengst forstått det.

Hvordan sikre tryggere takeaway og hjemlevering

Etterspørselen etter takeaway har økt de siste årene og tvunget restauranter til å tilpasse seg gjestenes nye forventinger. Det globale profesjonelle hygienemerket, Tork, har samlet de beste tipsene til restauranter, som kan bidra til å forbedre tjenesten.

Serveringsstedene kriger om kokker og servitører

- Det er krig om å få tak i ansatte. Noen tilbyr astronomiske lønninger, som andre ikke har mulighet til å gi.

Vil bli ledende i Europa innen "eatertainment"

Nylig kjøpte O’Learys restaurant- og barkjeden Harrys. Ifølge O’Learys er dette det første av flere planlagte oppkjøp og joint ventures.

Med tang på menyen, i alle retter

Pop-up restauranten Tangeriet i Napp, Lofoten, er nå klar til åpning.

Årets kokk-kandidatene inntar regjeringens kjøkken

I anledning FN-dagen for bærekraftig gastronomi 18. juni, skal kandidatene i Årets kokk servere regjeringen en uforglemmelig lunsj basert på spennende norske råvarer.

- Restaurantmarkedet vil komme seg ganske raskt tilbake

- Etter at vi kunne åpne restaurantene igjen, i slutten av mai, tok det skikkelig av og omsetningen har vært på et høyt nivå. Det er hyggelig å se at til tross for at det fortsatt er smittevernstiltak, er folk veldig glade for å kunne gå ut og spise, og ta et glass vin igjen. Vi har kunnet ta tilbake omtrent alle ansatte som har vært permittert, og de er også veldig glade for å være tilbake på jobb igjen.

- Kravet om bordservering bør fjernes umiddelbart.

NHO Reiseliv har sendt en anmodning til Helsedirektoratet om at kravet om bordservering av alkohol fjernes fra covid-19-forskriften.

Mesterkokken med mange talenter

Kvitnes gård er ikke som alle andre restauranter. Mesterkokken er ikke bare kokk, han er også slakter og gartner.

Enorme omsetningstap innen overnatting og servering i Europa

Tyskland har vanligvis det største omsetningen innen overnattings- og serveringsnæringen i Europa. På grunn av de strenge smitteverntiltakene, har barer og restauranter vært stengt inntil for noen uker siden, naturligvis med enorme omsetningstap som resultat for hele sektoren.

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel vant tips-rettssak

Hotel Bristol og Oslo Plaza Hotel har fått fullt medhold av Oslo tingrett i saken om arbeidsgivers rett til å trekke i innkommet tips, for omkostninger til arbeidsgiveravgift og administrasjon.

- Restaurantene må gjøre seg kampklare

Med gjenåpning av restaurantene og UEFA EM 2020 like rundt hjørnet, råder Carsten Boldt i Just Eat, restaurantene til å gjøre seg klare for en hektisk sesong.

Ny konsernsjef og medeier i Lava Oslo

Maria Aas-Eng kjøper i underkant av 10% av Lava Oslo og går inn som konsernsjef i den Oslo-baserte restaurantgruppen.

Vinbaren Territoriet i Oslo til topps

Vinbaren Territoriet i Oslo er gått til topps i den internasjonale Star Wine List of the Year kåringen av tilbudet av vin på glass.

Annonse
Annonse
Annonse