Signér bransjeavtalen om redusert matsvinn på foodscape

Publisert: 3. oktober 2018 kl 10.54
Oppdatert: 3. oktober 2018 kl 10.54
«Bransjeavtalen om redusert matsvinn» mellom matbransjen og myndighetene ble signert i juni 2017. Over 60 bedrifter har så langt tilsluttet seg målet i avtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål. Under Foodscape-messen på Norges Varemesse, arrangerer Klima- ogmiljødepartementet
Saken fortsetter under annonsen
, i samarbeid med Matvett, en egen konferanse. Målet er å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen og rekruttere flere bedrifter til å signere tilslutningserklæringer. Konferansen finner sted 10. oktober kl 13.30 - 15.30 på hovedscenen på Norges Varemesse. Bedriftene forplikter seg til å dele informasjon om gjennomførte tiltak ved å tilslutte seg Bransjeavtalen. Synliggjøring av tiltak og effekten av disse er viktige bidrag i arbeidet med å mobilisere flere bedrifter til å være med i arbeidet. Som det fremgår av programmet på konferansen er en av postene viet til å vise gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden. - Vi oppfordrer medlemsbedriftene til å dele gode eksempler med Matvett ved å sende dem en e-post på info@matvett.no, der dere inkluderer følgende: Navn på bedrift + kontaktperson Kort beskrivelse av tiltak Effekt (kvalitativ/kvantitativ) på matsvinnet om det foreligger Bilde som illustrerer tiltaket Vi skal også fortsette å motivere alle våre medlemmer innenfor hotell- og serveringsbransjen til å delta aktivt i arbeidet med å redusere matsvinn. Det øker bunnlinja, det reduserer CO2-utslipp og det skaper motiverte medarbeidere. Jeg håper alle i bransjen vil bidra i denne felles dugnaden, og ta gjerne kontakt med oss i NHO Reiseliv for tips og råd til hvordan din bedrift kan bidra, sier
Saken fortsetter under annonsen
Morten Karlsen, direktør verving og innkjøp i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.Bilde: Kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder i Matvett (t. v), daglig leder Anne-Grete Haugen i Matvett og innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiseliv.