Annonse

Statsbudsjettet: + 25 mill. for reiseliv

Den foreslåtte økningen på 25 millioner kroner i regjeringens satsing på reiseliv neste år, tilsvarer dette årets budsjettkutt. – Et rimelig plaster på såret til reiseliv fra Trond Giske, sier Virkes reiselivsdirektør Hilde Charlotte Solheim.

Solheim er derfor glad for at næringsminister Trond Giske i budsjettforslaget for 2013 foreslår 25 millioner kroner i økt bevilgning til satsningen på reiseliv.

- Sommeren 2012 viser at den delen av reiselivets som henvender seg i et internasjonalt marked, merker de økonomisk tøffe tidene. I sommer er det de nære internasjonale markedene i Euro-sonen, der norsk turisme henter de fleste av sine utenlandske gjester, som har merket at uroen i Europa fører til nedgang i reisevirksomheten, sier Solheim.

Norge er et lite reisemål i internasjonal sammenheng. Målinger fra Innovasjon Norge viser en økt interesse for å reise til Norge. Det finnes derfor muligheter til å ta markedsandeler selv i tøffe tider økonomisk. For å konvertere reiselyst til turister som faktisk kommer, må markedføringen av Norge som reisemål koordineres tett med salgsaktiviteter, blant annet gjennom turoperatører og reisebyråer i utlandet.

- Norge er et lite og vanskelig tilgjengelig reisemål. De fleste utlendinger som reiser langt for å besøke oss, har kjøpt en ferdig pakket tur, sier Solheim.

Blant turistene som kommer til Norge uavhengig av finanskrise, er de med aller mest penger.

- Norge er et høykostland. Heldigvis finnes det turister som er villig til å komme uansett, forutsatt at vi når dem med riktig informasjon. Vi har også en gledelig økning i flere oversjøiske markeder, der interessen for Norge er stor. Selv om antall turister fra disse landene foreløpig er lite, er det meget interessant for norsk reiseliv å ta sin andel av veksten i fremtidige internasjonale volummarkeder. Sist, men ikke minst, har vi et stort potensial i vårt eget hjemmemarked. Nordmenn kan bli mye flinkere til å feriere i sitt eget hjemland, sier Hilde Charlotte Solheim.

 

Annonse
Annonse
Annonse