Annonse

Sverige halverer serveringsmomsen

Den svenske regjeringen vil redusere serveringsmomsen fra 25 til 12 prosent.

Ifølge en utredning fra det svenske finansdepartementet kommer en halvering av restaurantmomsen fra 25 til 12 prosent til å medføre at sysselsettingen i restaurant- og cateringbransjen på sikt vil øke med ca 3500 heltidsstillinger.

Handelens Utredningsinstitut (HUI) tror en momsreduksjon raskt får gjennomslag på prisene. Det vil gjøre at kundenes etterspørsel øker, likeså sysselsettingen innen næringen med opptil 19.000, skriver nettstedet svensktnaringsliv.se

Reformen vil også forenkle livet for bedriftene, siden restaurantbransjen slipper å holde rede på to momssatser, noe som medfører store problemere innen catering. Finansdepartementet har signalisert at momsreduksjonen gjennomføres fra 1.januar 2012.

NHO Reiseliv har i lang tid jobbet for å få ned MVA på servering fra 25 til 14 prosent, uten hell, men nå håper de at Norge følger etter Sverige.

-       Dette er gledelig på vegne av våre svenske kolleger, og vi håper det som nå skjer i Sverige, vil virke positivt inn på vår sak i Norge, sier adm.dir. Knut Almquist i NHO Reiseliv.

Annonse
Annonse
Annonse