Annonse

Torstein hagen bestiller 6 nye cruiseskip


Viking Cruises
har inngått avtale med det italienske verftet Fincantieri om bestilling og opsjon på ialt seks nye cruiseskip innen 2027. Totalt har Viking dermed ordre og opsjoner på 16 skip hos Fincantieri. I dag har de fire cruiseskip i drift, det siste, "Viking Sun", ble døpt i Shanghai 8.mars.

- Da vi lanserte våre første havgående skip i 2015, hadde vi som mål å gjenoppfinne havcruise. Vi fokuserer på destinasjonen og fyller ikke skipene våre med gimmicks og vannsklier. Vår lavmælte, elegante, prisvinnende skip, er designet rett og slett for å gjøre det enklere for våre gjester å utforske destinasjonene, sier Torstein Hagen, gründeren av Viking Cruises og Viking River Cruises. Vikings cruiseskip har 465 store kabiner med plass til 930 gjester.

Vikings store ordre gjør at den internasjonale ordreboken for cruiseskip er øket til rekordnivå. Idag er det 106 nybygg i ordre frem til 2027. Den totale ordreboken er nå på $64 milliarder (NOK 500 milliarder). Gjennomsnittsstørrelsen er 2470 passasjerer og gjennomsnittspris er $607 (NOK 4,7 milliarder).

 

Annonse
Annonse
Annonse