Annonse

Trafikketaten i oslo saboterer reiselivet


Mange gjør en stor innsats for å selge Norge som feriemål. I Oslo driver VisitOslo aktivt på mange markeder og gjør en glimrende jobb med å trekke enda flere tilreisende til byen. Det er ikke alltid lett, konkurrentene er mange og det er kostbart å komme hit og å være her. Samtidig gjør en etat i Oslo Kommune sitt beste for å gi de tilreisende, som kommer med bil, en negativ opplevelse av hovedstaden.

Mens regnet sprutet ned for noen dager siden, var en tysk turist iferd med å sjekke inn, eller ut fra Park Inn by Radisson Oslo Hotel. Bilen sto like ved inngangen og var ikke til hinder for noen. Da krøp et par betjenter fra Trafikketaten i Oslo Kommune frem og la en parkeringsbot under vindusviskeren, som en første, eller kanskje siste hilsen fra Oslo. Det hadde ikke tatt mer enn 5 sekunder å stikke hodet inn i lobbyen og si at bilen måtte flyttes. Men dette er ikke noe enkeltstående tilfelle, vi hører stadig lignende historier fra hoteller og andre rundt om i byen.

Selv om det er lov til å bruke hodet, også for trafikkbetjenter, er det egentlig ikke deres feil. Problemet er ledelsen i etaten, som består av mennesker som kun ser på budsjetter og økonomiske resultater. De neglisjerer samtidig sin oppgave som service-etat, som skal jobbe til beste for byens innbyggere og tilreisende. Det er vanskelig å forstå at H/FrP byrådet, og ansvarlig byråd Jøran Kallmyr (FrP), forholder seg passiv og lar etaten fortsette på denne måten.

Annonse
Annonse
Annonse