Annonse

- Vestlandet bør øke prisene fra mai til september

– Vi selger høysesongen for billig, sier Fjord Norge-direktør Kristian Jørgensen. Han mener reiselivsaktører på Vestlandet bør øke prisene fra mai til september, for å møte veksten.

– Når vi har fulle hoteller hele sommeren, må vi hente ut større verdier. Å sette opp prisen er en naturlig konsekvens av at vi gjør det bra og en naturlig del av å vokse som turistdestinasjon, sier Jørgensen til NRK Sogn og Fjordane.

- Det er viktig at vi ikke selger mai til september for billig, når det er den perioden mange vil oppleve oss. Målet er jo ikke å drive veldedighet, men å drive en forretning som gjør at verdiskapningen er så høy som mulig, sier Kristian Jørgensen.

Han mener en prisøkning på 10–15 prosent vil være rimelig og noe som kan være med å skape helårsturisme.

– Til 2019-sesongen har vi på de fleste rommene en prisøkning på 14,3 prosent, forteller direktør Ole-Henrik Nitter Walaker ved tradisjonsrike Walaker Hotel i Luster.

– Den store verden der ute har mye høyere priser enn vi har, så vi må ikke være redde for å bruke det samme prissjiktet som de, seier Walaker, som understreker at kvaliteten må være deretter.

Midt i smørøyet i en av de mest besøkte turistdestinasjonene i Fjord-Norge, cruisebygda Flåm, ligger Fretheim Hotel.

Her er det ventet at veksten i reiselivet vil føre til 700.000 flere besøkende i året.

Hotelldirektør Øivind Wigand mener likevel at de vil prise seg ut av markedet hvis de setter opp prisene ytterligere.

– Vi har en tydlig prisstrategi og følger med i timen. Neste sesong vil vi ha en liten prisøkning på 3–4 prosent, forteller han, ifølge NRK Sogn og Fjordane.

Fretheim Hotel hadde i sommer et belegg på 98,5 prosent. Wigand sier at de har øket gjennomsnittsprisen med 90 prosent siden 2013. Han tror ikke høyere pris vil få flere til å velge Vestlandet i vintersesongen.

– Jeg tror ikke folk vil komme om vinteren dersom det blir dyrere om sommeren. Skal en få folk hit fra april til oktober, må det satses på aktiviteter.

Bilde: Fretheim Hotel

Annonse
Annonse
Annonse