Annonse

Vil bli eksperter på litt mer komplisert hotelldrift


Norwegian Hospitality Group
(NHG) har en gruppe interessante hoteller på Østlandet, som de eier helt eller delvis. Ifjor tok de steget over til Sverige, med et flott spa- og konferansehotell i Strömstad. NHG driver hotellene selv, men under forskjellige varemerker, flest i samarbeid med Thon Hotels.

- Vi er nå inne i siste fase av den store utbyggingen av Hotel Linne (bildet) i Oslo, som vi driver og eier, gjennom TH Holding, 50/50 sammen med Olav Thon. Den opprinnelige hotellbygningen er bygget på, i tillegg kommer to nye bygg med rom og leiligheter. Når det hele står ferdig i august iår, får hotellet får tilsammen 394 rom, suiter og studioleiligheter. 116 av enhetene blir utstyrt med tekjøkken og er beregnet på lengre opphold. I tillegg er det bygget større konferansefasiliteter, ialt 1300 kvm.

Investeringene på Thon Hotel Linne er ca NOK 230 millioner. Utbyggingen har gått etter planen så langt. Det er stor etterspørsel etter overnattings- og konferansekapasitet i området, sier Erling Kristensen, administrerende direktør i Norwegian Hospitality Group (NHG).

NHG, som eies av Thor Halvorsen Holding AS, opererer Hotel Linne som et Thon-hotell, de gjør det samme med Thon Hotel Vettre i Asker, der TH Holding og Olav Thon også eier 50% hver, pluss Thon Hotel Halden, som TH Holding kjøpte 100% i 2016.

- I begynnelsen av 2017 overtok vi Strömstad Spa & Resort.  Vi synes dette er et flott og spennende hotell, med en meget gunstig beliggenhet. Det ligger rett over grensen til Sverige, der det er stor handleaktivitet av nordmenn. Mange nordmenn reiser hit på fergeruten Sandefjord - Strömstad. Kombinasjonen spa og konferansehotell er ny for oss, men det gir helt klart økt belegg flere dager i uken. Hotellet er vel ti år gammelt, etter vi overtok er alle rommene blitt renovert. Dette hotellet driver vi under det uavhengige Nordic Choice varemerket Nordic Hotels & Resorts, sier Erling Kristensen.

Må vokse i riktig tempo

- Vi er åpne for å drive hoteller under mange forskjellige varemerker, idag har vi altså Thon, Nordic Hotels & Resorts og De historiske. Vi har flere prosjekter vi jobber med og vi ønsker å vokse, men vi er ikke noen kjempestor organisasjon, så vi må vokse i riktig tempo. Vi vil gjerne satse videre på konferansehoteller, og nå er vi jo også inne på spa-hoteller. Vi skulle gjerne hatt et sentrumshotell i en litt større by. Samtidig tror vi det er et godt marked for oss hvis vi spesialiserer oss på litt mer komplisert hotelldrift, altså mer enn rom/frokost-konseptet. Hoteller med flere restauranter, spa, velværeavdeling, parkeringsanlegg, båthavn, o.l., slike som kjeder helst ikke vil ta i, der kan det åpne seg noen flere dører for oss. Vi har konsentrert oss om det sentrale Østlandet så langt, nå har vi en fin akse fra Oslo til Strömstad, den aksen kan forlenges ned i Sverige og i Norge.

Vi er i diskusjon med eiere, utviklere og utbyggere om nye prosjekter, men etter fjorårets oppkjøp blir nok 2018 et konsolideringsår, avslutter Erling Kristensen, administrerende direktør i NHG.

NHG

Norwegian Hospitality Group (NHG) ble startet i 1991 med formål å drive eiendomsinvestering og hotelloperasjon. NHG eies av Thor Halvorsen Holding AS og omfatter bl.a.:

Thon Hotel Vettre (50%)

Thon Hotel Linne (50%)

Thon Hotel Halden (100%)

Dalen Hotel (100%)

Telemarkskanalen Skipsselskap (100%)

Park Hotel Halden (100%)

Strömstad Spa & Resort (100%)

Son Spa AS (driftes av NHG)

 Les hele artikkelen i februarutgaven av HRR

Annonse
Annonse
Annonse