Chianti Classico Riserva fra Ricasoli

Publisert: 28. september 2023 kl 11.47
Oppdatert: 3. november 2023 kl 12.33

­Ricasoli regnes som den viktigste vinprodusenten i området Chianti Classico i Toscana. Med sine åser, fløyelsmyke daler og tykke skoger med eik og kastanjer, inkluderer deres 1200 hektar store eiendom nesten 240 hektar med vingårder og 26 olivenlunder.

Dette skaper en rekke farver og nyanser rundt Brolio-slottet, som ligger i Gaiole i Chianti. Francesco Ricasoli, nåværende eier og president i selskapet, har generert nye ideer og konsepter for å gjøre vingårdene bærekraftige. Den pågående studien av jordtyper og utvalget av Brolio Sangiovese er blant hans største lidenskaper, og han har totalrenovert vingårdene og fullstendig kartlagt dem.

Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2019 har kirsebærrød farve. Fruktig aroma med preg av modne røde og mørke bær, litt tørket frukt, urter, tjære, lær og fat. Litt krydret smak med preg av modne kirsebær og tørket frukt, urter, lakris og fat. En myk og elegant vin. Naturkork

Druene er høstet fra midten av september til begynnelsen av oktober 2019.

Fermentering og maserasjon i rustfrie ståltanker ved en kontrollert temperatur på 24°C-27°C. 21 måneder i tønner og store fat med 3 til 6 måneder på flaske.

Barone Ricasoli Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2019

Druer: Sangiovese 90%, Merlot 10%

Saken fortsetter under annonsen

V-pris: NOK 209,90

Importør: Gaia Wine & Spirits AS