Elegant, chilensk Riesling

Publisert: 21. august 2023 kl 11.32
Oppdatert: 21. august 2023 kl 11.32

­Cono Sur Single Vineyard N°23 Riesling er nå ute med ny årgang. 2022-årgangen er frisk i stilen med mer florale og sitruspregede aromaer og et lett petroleumspreg. Riesling-druen tilpasser seg særdeles godt det kjølige klimaet i Bío Bío-dalen i Chile. Et regnfullt og kjølig klima gjennom 2022 har resultert i en fruktig og syrerik vin, med ørlite mindre sødme enn tidligere. Syren balanserer sødmen som Riesling-druen tilfører vinen på en meget elegant måte, og gir en nydelig munnfølelse.

Druene er håndplukket og dyrket i den vakre Bío Bío-dalen, som er en av de sydligste vinregionene i Chile rett ved Patagonia. Bío Bío ligger 36°syd for ekvator og er kjent for sitt kjølige klima og lave temperaturer i druenes modningstid. Området er et av de få stedene i Chile hvor kunstig vanning ikke er nødvendig. Dette er en Single Vinyard Riesling fra vinmarken Block N°23 Rulos del Alto, hvor høyt innhold av rød leire i jorden gir friskhet og imponerende mineralitetsegenskaper, ideelt for en aromatisk drue som Riesling.

Strågul. Floral aroma. Fruktig smak. Friskt sitruspreg, mineralsk. Behagelig, rund Riesling. Fin som aperitiff, til skalldyr og sushi.

Cono Sur Single Vinyard N°23 Riesling 2022

Druer: 100% Riesling

Pris: V-pris NOK 169,90

Importør: VCT Norway

Saken fortsetter under annonsen