Første PET-flaske med perlende vin

Publisert: 30. november 2023 kl 13.13
Oppdatert: 30. november 2023 kl 13.13

­Orbis Wines lanserer verdens første perlende vin på PET-flaske, under merket Tuto è Possibile, som er italiensk for alt er mulig og den heter Less is More.

– Å tilby viner med bobler på PET-flaske har lenge ikke vært mulig. Vi, i Norge, er først i verden til å lansere en slik løsning på markedet, sier Ronny Bjørklund, porteføljesjef i Orbis Wines.

PET-flasker er kjent for sin letthet og styrke. Uten innhold veier flasken bare 90 gram, det er 88 prosent mindre enn en tilsvarende glassflaske. Mindre vekt betyr flere flasker per transport, som igjen betyr færre transportsendinger. Musserende viner i glassflaske veier med innhold opp til 1,4 kilo, mens Less is More veier kun 840 gram.

Druene er økologisk dyrket og produksjonen er veganvennlig. Vinen har lukt som minner om hvite blomster og smaken er saftig og frisk, omkranset av godt skum.

Vinen får sine bobler i en trykktank (cuve close metoden) og tappes så på flaskene under trykk. Det endelige trykket for denne vinen er på 2,5 bar (perlende vin). Flasken er trykktestet helt opp til 12 bar og er ganske sikker.

Produsenten av vinen er Terre Cevico, Emilia-Romagna, Italia.

Tuto è Possibile less is More Fizzante

Saken fortsetter under annonsen

Druer: 100% Trebbiano

V-pris: NOK139,90

Importør: Orbis Wines AS