Fransk-karibisk rom-suksess

Publisert: 12. juni 2023 kl 11.44
Oppdatert: 12. juni 2023 kl 11.44

­Under årets Bartender Choice Awards (BCA) ble Plantation kåret til «Beste globale produkt». Rom har i lang tid nesten kun vært assosiert med populære drinker som rom og cola, mojito og daiquries. Men for 10-12 år siden kom flere og flere produsenter på banen, og mange begynte også å nyte rom som avec.

En av dem som har bidratt til utviklingen er franske Alexandre Gabriel. På oppdrag fra sin den gang nye arbeidsplass, Maison Ferrand, i Cognac-regionen, dro han på 1990-tallet til Karibien på jakt etter den beste rommen. Den fant han på tre ulike øyer, som alle bidro med hvert sitt særpreg og rendyrkede smaker.

Som en hyllest til den historiske rommen som produseres på Barbados, Jamaica og i Trinidad og Tobago, ble Plantation 3 Stars utviklet. Én stjerne for hver av de tre selvstendig statene. Med en delikat duft av kaffe, kakaobønner, honning, vanilje og nellik, kombinert med smaker av blant annet bittersøt mørk sjokolade og grillet marshmallow, skiller den blanke rom-typen seg ut. Smaker av sjokolade stammer fra Barbados, papaya og banan fra Jamaica og krydder som pepper og nellik fra Trinidad. Det som også gjør at Plantation 3 stars skiller seg ut, er at den etter lagring i Karibien, blir fraktet sjøveien til Frankrike, der den til slutt blir lagret på cognacfat, før den tappes.

Aroma preget av tropisk frukt, vanilje og sukkerrørssaft, litt aloe vera, sitrus, pære, artisjokk og fat. Full av smak og styrke (41,2%). Fruktig smak med god fylde og lengde, krydret preg av sukkerrørssaft, vanilje, tropisk frukt og sitrus.

Passer også godt på fruktsalat og iskrem.

 

Plantation 3 Stars

Saken fortsetter under annonsen

Pris: NOK 399,90   

Importør: Siemers & Cos