Vegansk fra New Zealand

Publisert: 3. november 2023 kl 12.44
Oppdatert: 3. november 2023 kl 12.44

­Helt fra de første årgangene er Dog Point blitt anerkjent som en av de beste vinprodusentene på New Zealand. Vinene deres er laget på druer fra deres egne marker. Dette er noen av de eldste vinstokkene (fra 1970) og beste vinmarkene i Marlborough. Avlingene er lave og druene håndhøstes.

Dog Point driver New Zealands største sertifiserte, organiske vinproduksjon. Vinene er veganske og glutenfrie. Tapping gjøres uten klaring og med minimal filtrering. Dette gir viner som er intense, komplekse, med sprø naturlig syre og modne, fyldige fruktsmaker. Fokus er på å produsere viner av høy kvalitet som tåler lagring.

Dog Point er familieeid og en av de eldste private produsentene, beliggende i Southern Valleys i Marlborough. De produserer to svært forskjellige Sauvignon Blancs, en Chardonnay og en Pinot Noir.

Dog Point Pinot Noir har aroma av moden rød og svart kirsebær, plomme, fiol, nellik, kanel, integrert eik. Smaken er fyldig og balansert, med modne tanniner, kirsebær, plomme, krydder, mineral og eik.

Dog Point Pinot Noir

Druer: 100% Pinot Noir

V-pris: NOK 401,60

Saken fortsetter under annonsen

Importør: Structure Wines AS