Vinprodusent ved foten av alpene

Publisert: 3. mai 2023 kl 10.24
Oppdatert: 3. mai 2023 kl 10.24

Nino Negri Winery, grunnlagt i 1897, er den største vingården i Valtellina, med mer enn 35 hektar. Nebbiolo er hoveddruen her, plantenes røtter går direkte ned i berggrunnen. Vinene utmerker seg ved elegant aroma og rik, saftig smak. Valtellina er et av de største høytliggende vinområdene i Europa og ligger ved foten av De lombardiske alper, ved den italiensk-sveitsiske grensen, på høyre bredd av elven Adda. Det største terrasserte amfiteateret i Italia strekker seg 40 kilometer, med rundt 2500 kilometer av tusen år gamle steinvegger, omkranset av høye fjellkjeder, som beskytter vinstokkene mot de iskalde nordlige vindene og fra de fuktige, sydlige siroccovindene.

Valtellina-viner lages fra Nebbiolo-druer, lokalt kjent som Chiavennasca. De er unike på grunn av eksponering for sollys og stor forskjell i temperatur mellom dag og natt.

Nino Negri Grumello Valtellina Superiore 2019 kommer fra vinmarkene rundt den gamle borgen, som er en populær turistattraksjon. Druene håndplukkes, det er ikke mulig med maskiner i de bratte vinmarkene i Valtelinna. Dyp rød farve med blåskjær. Nyansert og litt utviklet aroma av røde bær, frukt, urter, kamfer og litt fat. Fast, tanninrik smak med saftig og nyansert preg av røde bær. Tradisjonell vinfikasjon, lagres først på ståltank deretter to år på fat. Passer godt til storfe, lam og vilt, også en utmerket grillvin.

Nino Negri Grumello Valtellina Superiore 2019

  • Drue: 100% Nebbiolo.

  • V-pris: NOK 219,90

  • Importør: Haugen-Gruppen

Saken fortsetter under annonsen