Zero dosage og økologisk champagne

Publisert: 30. november 2023 kl 13.15
Oppdatert: 30. november 2023 kl 13.15

­Det champagneproduserende søskenparet Benoît og Mélanie Tarlant, har tatt et bevisst valg om å unngå tilsetning av dosage, altså sukker. Fraværet av dosage gir rom for en renere og mer autentisk opplevelse, der druenes naturlige kvaliteter og områdets unike terroir får skinne gjennom uten forstyrrelser.

Bunnfallsmodningen spiller en viktig rolle i utviklingen av Zero Brut Nature. Når vinen, som har 2014-årgangen som base, får modne på bunnfallet i nesten seks år, som er en betydelig lengre periode enn de 15 månedene som er minstekravet for non-vintage-champagne, blir aromaer og smaker vesentlig bedre integrert.

Benoît og Mélanie Tarlant er tolvte generasjons vinmakere. De kombinerer sin respekt for familiens tradisjoner og det biologiske mangfoldet i vinmarkene med en eksperimentell tilnærming, hvilket har ført til utviklingen av noen av de mest spennende og terroirdrevne champagnene som er tilgjengelige på markedet.

Målsetningen er å produsere en ren og usminket champagne, som lar områdets karakter skinne tydelig gjennom, uten at den blir overskygget av tilsatt sukker.

De holder seg også konsekvent unna plantevernmidler og bruker økologisk gjødsel.

Tarlant Zero Brut Nature har en gylden/grønngul farve. Delikat duft av sitrus/lime og fruktige, grønne epler. Tydelig mineralsk, elegant og supertørr champagne med en særpreget friskhet.

Tarlant Zero Brut Nature

Saken fortsetter under annonsen

V-pris: NOK 550,-

Druer: 32 % Pinot Noir, 32% Pinot Meunier, 32% Chardonnay og 4 % Petit

Meslier, Arbanne og Pinot Blanc

Importør: Moestue Grape Selections