The Glenlivet 200 år

Publisert: 5. februar 2024 kl 11.16
Oppdatert: 5. februar 2024 kl 11.16

­I 1824 var George Smith den første som på lovlig vis laget single malt whisky i Speyside. Nå hylles han med The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition.

Han visste det sannsynligvis ikke selv, men George Smith – grunnleggeren av The Glenlivet – skapte en revolusjon da han introduserte den første single malt whisky fra Speyside for 200 år siden. Det var da han satte standarden for den fruktige og florale Speyside-stilen som regionen nå er verdenskjent for, og som siden har vært til stor inspirasjon for destillerier over hele kloden. For eksempel var det The Glenlivet som laget den første whiskyen som også ble lagret på brukte konjakk-fat.

– The Glenlivet har opp gjennom tiårene hele tiden utfordret normer gjennom banebrytende initiativer, sier markedssjef Khaled Kortas i Pernod Ricard Norway AS.

The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition, inneholder en eksklusiv, håndplukket The Glenlivet 12 Year Old Single Malt. Whiskyen er utelukkende modnet på first-fill fat av amerikansk eik og tappet med en alkoholstyrke på 43 %.

The Glenlivet 12YO 200th Year Anniversary Edition

V-pris NOK: 699,-

Importør: Pernod Ricard Norway AS

Saken fortsetter under annonsen