Rødvin fra portvinspesialist

Publisert: 5. februar 2024 kl 11.20
Oppdatert: 5. februar 2024 kl 11.20

­Altano Douro 2021 er ny i Polets testutvalg. Druene er hovedsakelig hentet fra noen av Symington-familiens privateide vinmarker i Douro-dalen i Portugal, beliggende i Cima Corgo og Douro Superior.

Deler av vinen er lagret noen måneder på brukte, franske 400-liters fat, resten på ståltank. Vinmakere er Charles Symington og Pedro Correia.

2021 var en av de kjøligste innhøstingene på flere år, noe som resulterte i viner med fin syrestruktur. Altano Tinto 2021 har en rubinrød farve og fruktig, delvis floral aroma. Lett syrlig, fruktig smak. Meget frisk og velsmakende. Passer godt sammen med retter av lyst kjøtt, svin, rødt kjøtt og bacalao. Drikkeklar nå, men tåler også et par år i kjelleren.

Symington Family Estates eies og drives av medlemmer av Symington-familien, det er nå femte generasjon som er i ferd med å overta ansvaret for denne historiske vinprodusenten. Symington Family Estates eier en rekke av de aller mest anerkjente portvinshusene; Graham's, Dow's, Warre's, Cockburn's, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen, hvorav 1.024 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på 26 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres. De innehar også den største organiske vinmarken i Portugal på 136 hektar. I tillegg til druer fra sine egne vinmarker har de langtidskontrakter med nærmere 1.100 vinbønder.

Altano Douro 2021

Druer: 40% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz og 30% Tinta Barroca

V-pris: NOK. 150,00

Saken fortsetter under annonsen

Importør: Belmonte Beverage Group AS