Perrier-Jouët lanserer Blanc de Blancs

Nå er endelig chardonnay-cuvéen Perrier-Jouët Blanc de Blancs tilgjengelig i Norge. Samtidig relanseres favoritten Perrier-Jouët Grand Brut og Grand Brut Magnum på Vinmonopolet.

– Perrier-Jouët har et meget solid omdømme blant norske champagne-entusiaster og i serveringsbransjen – ikke minst takket være den prestisjefulle Belle Epoque-serien. Vi i Pernod Ricard er derfor svært glade for å kunne tilby norske forbrukere og serveringssteder et mer komplett sortiment av utsøkte champagner fra Perrier-Jouët;

Grand Brut, Blanc de Blancs, Belle Epoque Brut og Belle Epoque Blanc de Blancs, sier markedssjef Khaled Kortas i Pernod Ricard Norway.

 Maison Perrier-Jouët produserer rundt tre millioner flasker årlig. Champagnehuset er spesielt kjent for prestisjevariantene Belle Epoque, med flasker som prydes av anemoner i Art-Nouveau-stil. Siden grunnleggelsen i 1811, har Perrier-Jouët vært kjent for den høye kvaliteten på deres Chardonnay-druer, druene har så høy kvalitet at de ikke krever mye tilsatt sukker.

– Jordsmonnet, og de eksepsjonelle solforholdene, gjør området Côte des Blancs som skapt for å dyrke de fineste Chardonnay-druer, forklarer Kortas. Han regner med at Blanc de Blancs vil stå for 20 - 25% av det totale P-J-salget i Norge fremover.

Perrier-Jouët Blanc de Blancs er laget på nøye utvalgte druer fra noen av regionens fineste cru-områder, inkludert de velkjente landsbyene Cramant, Avize og Chouilly i Côte des Blancs. I tillegg har man hentet druer av meget høy kvalitet fra Trépail og Villers-Marmery i nordlige Montagne de Reims.

Druene er blendet med en liten andel eldre Chardonnay-viner for å sikre en absolutt konsistent stil og kvalitet. Etter tre års lagring på bunnfall i kjellerne til Perrier-Jouët, er den friske og vitale cuvéen klar til å nytes.

Perrier-Jouët Grand Brut var tilgjengelig i Norge frem til 2021. En kombinasjon av utfordringer i produksjons- og verdikjeden på grunn av pandemien, og relativt svake avlinger som følge av dårlig vær, satte en midlertidig stopper for tilgangen til Perrier-Jouëts produkter i flere land, deriblant Norge.

- Vi selger vanligvis mest Perrier-Jouët Grand Brut 75cl, men på grunn av leveringsvanskelighetene de tre siste årene har Perrier-Jouët Belle Epoque Brut 75cl vært bestselgeren. Siden Grand Brut er tilbake på Vinmonopolet og i det norske horeca-markedet fra begynnelsen av juli, er jeg sikker på at den kommer raskt tilbake som bestselger. Historisk selger vi rundt 60% av volumet til horeca, sier Khaled Kortas.

Perrier-Jouët Blanc de Blancs

Druer: 100% Chardonnay

V-pris: NOK 749,90

Importør: Pernod Ricard Norway

 

Powered by Labrador CMS