Pinot Noir fra nytt chilensk vinområde

Viña San Pedro ble grunnlagt av brødrene Bonifacio og Louis Gregorio Correa Albano i 1865, i dag er selskapet en av Chiles ledende produsenter og eksportører av vin. De eier over 2.500 hektar med vinmark, hvor de hovedsakelig dyrker Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Chardonnay og Sauvignon Blanc, men også noe Semillon og Riesling. San Pedro har sitt hovedkontor og største produksjonsfasiliteter i Molina i Lontué Valley, som ligger omkring 20 mil syd for Santiago.

I 2014 begynte Viña San Pedros landbruksteam å lete etter et nytt område for Pinot Noir-produksjon. De fant Purén-området i den østlige delen av Nahuelbuta-fjellkjeden i den uutforskede Malleco-regionen. Malleco er én av de mest regnfulle og kjølige vinregionene i Chile, og kan på mange måter minne litt om Burgund i Frankrike.

Etter lange forhandlinger inngikk Viña San Pedro avtale med Mapuche-samfunnet om å plante 10 hektar Pinot Noir, sammen med fire familier, hver med 2,5 hektar plantet på sin egen mark. Dette er første gang et Mapuche-samfunn har forsøkt vindyrking. I tre år lærte Mapuche-samfunnet om jordsmonn og vanskelighetene med å dyrke Pinot Noir.

I 2019 ble den første Mapuche-vinen lansert på det norske marked, Tayu 1865 Pinot Noir. Tayu, betyr "vårt" på Mapundungun (urfolkspråket).

Rubinrød farge. Mild, fruktig aroma av frisk rød frukt som kirsebær, med kryddertoner. Tørr og relativt lett med bløte tanniner og behagelig ettersmak. Passer godt til rødt kjøtt, småvilt og ost

 Tayu 1865 Pinot Noir 2021

Druer: 100% Pinot Noir

V-pris: NOK 239,90

Importør: Craft Drinks AS

 

Powered by Labrador CMS